شناسهٔ خبر: 5302116 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

درخواست كمك ايران خطاب به يونسكو و سازمان همكاري‌هاي اسلامي

داعش به شهر «پالميرا» حمله كرد

صاحب‌خبر -
هرچند تاكنون مجامع جهاني همچون سازمان جهاني يونسكو و ارتش آبي‌پوش صلح آن تاكنون هيچ اقدامي در راستاي حفظ ميراث باستاني خاورميانه انجام نداده‌اند، اما حالا رئيس سازمان ميراث فرهنگي ايران در نامه‌هايي جداگانه خطاب به دبيركل يونسكو و نيز دبيركل سازمان همكاري‌هاي اسلامي حفاظت از سايت در معرض خطر «پالميرا» را خواستار شده و حتي از آمادگي ايران براي مشاركت در امر حفاظت از اين مواريث جهاني خبر داده است.
به گزارش «جوان»، سايت باستاني پالميرا، يكي از آثار تاريخي چندهزار ساله در خاك سوريه است كه محل تلاقي چندين امپراتوري در دوره باستان از جمله امپراتوري ايران است. حالا نيروهاي داعش چند روزي است كه به پشت دروازه‌هاي اين شهر رسيده‌اند و هر لحظه امكان آن وجود دارد كه خبر تأسف‌بار تخريب اين ميراث گرانبها به گوش برسد. در اين بين مسعود سلطاني‌فر، رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ايران با ارسال دو نامه جداگانه به ايرينا بوكووا، مديركل سازمان علمي، فرهنگي و آموزشي سازمان ملل متحد(يونسكو)، اياد امين مدني دبير كل سازمان همكاري‌هاي اسلامي(OIC) نگراني عميق خود را نسبت به آسيب ديدن ميراث جهاني در شهر پالميرا(تدمير) سوريه اعلام كرده و از اين سازمان‌ها خواسته تا تمام تلاش خود را در جهت حفاظت و حراست از اين شهر باستاني كه در فهرست ميراث جهاني يونسكو به ثبت رسيده به كار بندند. سلطاني‌فر در اين نامه‌ها همچنين آمادگي ايران را براي حفاظت و مرمت ميراث فرهنگي منقول و غيرمنقول كشورهاي عراق و سوريه اعلام كرده است. وي در اين نامه‌ها نوشته است: «خشونت‌هاي اخير كه از نسل‌كشي بشريت به نسل‌كشي فرهنگي شدت يافته است در حال تخريب ميراث كشورهاي عراق و سوريه است، ميراثي كه در واقع متعلق به كليه ملت‌ها، اعصار و باورهاست.»
 گزارش‌ها حاكي از آن است كه دشمني داعش با آثار تاريخي اين‌بار نيز خود را در تخريب آثار باستاني گرانبهاي پالميرا نشان داده است. تروريست‌ها در حال حاضر در حال تخريب آثار باستاني هستند و با پتك و خمپاره به جان ميراث گرانبهاي بشري افتاده‌اند.پالميرا در گذشته يكي از شهرهاي بسيار مهم در مركز سوريه بوده‌است. منطقه باستاني شهر پالميرا از سوي يونسكو به عنوان «ايستاده بر چهارراه چند تمدن» توصيف مي‌شود.