شناسهٔ خبر: 52976925 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه ؛

ماهواره نور ۲ " تمام ایرانی" است

فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به پرتاب موفق ماهواره نور ۲ گفت: این ماهواره و ماهواره بر، تمام ایرانی است.

صاحب‌خبر -
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، سردار جعفرآبادی در ارتباط با خبر ۱۴ سیما افزود: گرچه ساخت و تجمیع آن در سازمان‌های تحقیقاتی سپاه رقم خورد، اما همه ارکان‌های فضایی کشوری و دفاعی و شرکت‌های دانش بنیان و دانشگاه‌ها در این طرح همکاری کردند و از همه این عزیزان هم سپاسگزاریم.

وی افزود: ماهواره نور ۲ ارتقاء یافته ماهواره نور ۱ است، فناوری به روز و بسیار پیچیده دارد، ماموریت تعریف شده برای ماهواره هم سنجشی و شناسایی است و اطلاعات به دست آمده از آن می‌تواند استفاده‌های متعدد عمومی و دفاعی داشته باشد.

<div id="video-display-embed-code_7725077"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/3381830/7725077?width=600&height=350"></script></div>


سردار جعفرآبادی گفت: علاوه بر شناسایی اهداف، پدیده‌های محیطی و حوادث غیرمترقبه مثل زلزله و بلایای طبیعی هم می‌تواند در مقیاس بزرگ و از ارتفاع ۵۰۰ کیلومتری و با دید بسیار وسیع با این ماهواره رصد شود.

فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه درباره اینکه ۲۱ ماه پیش ماهواره نور ۱ با موفقیت در مدار زمین قرار گرفت درباره شرایط این ماهواره هم گفت: ماهواره نور ۱ که اردیبهشت سال ۹۹ پرتاب شد باوجود اینکه اولین تلاش و اولین ماهواره پرتابی سپاه بود، بحمدالله بعد از دو سال هنوز فعال است، در حدود دو سال گذشته ماهواره بیش از ۱۰ هزار بار به دور کره زمین چرخیده و ارتفاع آن از ۴۳۰ کیلومتر به ۳۵۰ کیلومتر رسیده است و پیش بینی می‌کنیم تا حدود یک سال دیگر در مدار باقی بماند.

وی ادمه داد: ماهواره نور ۱ علاوه بر استفاده‌هایی که داشتیم، آزمایشگاه عالی فضایی برای متخصصان ماست که از دستاورد‌های آن استفاده کردند و تمام تجارب به دست آمده را در ماهواره نور ۲ به کار گرفتیم.

سردار جعفرآبادی درباره اینکه ماهواره نور با استفاده از ماهواره بر سه مرحله‌ای قاصد در مدار قرار گرفته است، در مورد ماهواره بر قاصد هم گفت: فناوری ماهواره بر سه مرحله‌ای قاصد و موتور‌های فضایی که از آن‌ها بهره می‌برد دارای فناوری بسیار جدید و در حدی است که در مقاله‌های روز دنیا به این موضوع‌ها پرداخته می‌شود و شامل استفاده از بدنه‌های کامپوزیتی سبک و فناوری‌های نازل‌های متحرک و دانش هدایت و کنترل مبتنی بر لبه دانش‌های امروزی است.

فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه درباره گام بعدی پرتاب ماهواره هم گفت: سلسله‌ای از ماهواره‌های نور را در سالیان آتی در مدار خواهیم داشت و برنامه کل کشور در گام اول این است که در مدار لئو تثبیت شویم و بتوانیم ماهواره‌های متعدد در حوزه کشوری، دولتی و در بخش دفاعی را در مدار لئو قرار دهیم.
 
وی تاکید کرد: در گام بعدی به سمت مدار ۳۶ هزار کیلومتر که مورد تاکید فرمانده معظم کل قوا و رئیس جمهور محترم است، حرکت می‌کنیم اگرچه این دو طرح از هم جدا نخواهند بود و در تثبیت مدال لئو در عمل ما بخش بزرگی از الزامات رسیدن به مدار ۳۶ هزار کیلومتر را طی خواهیم کرد.