معاون سیاستگذاری و اعتباربخشی سازمان فناوری اطلاعات جزئیات تازهترین تغییرات وام اشتغالزایی در حوزه فناوری اطلاعات و رفع موانع دریافت این تسهیلات را تشریح کرد.
به گزارش سازمان فناوری اطلاعات ایران، برنامه اشتغالزایی وزارت ارتباطات، برنامهای در جهت اجرای دستورالعمل جز یک تا ۹ بند الف تبصره ۱۸ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور است که با هدف رفع مشکلات موجود در صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات تهیه شده است.
مدتی پس از اجرای این برنامه و دریافت بازخوردهای واصله از استانها و متقاضیان، سازمان فناوری اطلاعات نیاز به اصلاح این برنامه مصوب را احساس کرد؛ از این رو پس از اخذ نظر ادارات کل ارتباطات و فناوری اطلاعات و بررسی آنها در دبیرخانه تسهیلات، مستقر در سازمان فناوری اطلاعات ایران در نهایت برنامه اصلاح شده تهیه و جهت تأیید به کارگروه تخصصی ملی بند الف ارسال شد و سرانجام در بهمن سال جاری، تغییرات پیشنهادی مورد موافقت قرار گرفت.
به طور خلاصه اهم تغییرات ایجاد شده در این برنامه شامل سادهسازی فرایند اخذ تسهیلات، افزایش سرانه اشتغال برخی از برنامهها و سهمیه اشتغال استانها، اصلاح نحوه شناسایی نفرات بیمه شده توسط کارگروههای استانی، اصلاح برنامه آموزش و توانمندسازی به منظور بهرهمندی شرکتها از این برنامه، اصلاح دوره مشارکت در ساخت و دوره تنفس برنامهها و نیز اعطای تسهیلات به دفاتر پیشخوان شهری است.
بدون تردید بروز تغییرات جدید در فرآیند اعطای وام اشتغالزایی دستاوردهایی را به همراه دارد که مهمترین آن برخورداری سطح گستردهتری از فعالان صنف فناوری اطلاعات از این حمایت است که میتواند منشأ رویدادهای مثبتی در توسعه و رونق هر چه بیشتر کسب و کارهای حوزه فاوا باشد.
حامد منکرسی معاون سیاستگذاری و اعتباربخشی سازمان فناوری اطلاعات با توضیح جزئیات رفع موانع دریافت وام و تازهترین تغییرات در این زمینه، گفت: همواره پایین بودن سرانه تسهیلات و وجود برخی سختگیریها در مسیر وام گیرندگان از گلایهمندیهای متقاضیان دریافت تسهیلات بوده است.
وی افزود: فرآیند اخذ تسهیلات در مقایسه با قبل، مورد سادهسازی و سهولت قرار گرفته است. اصلاح نحوه شناسایی نفرات بیمه شده توسط کارگروههای استانی از مهمترین موارد است. به طوری که پیش از این متقاضیان ملزم بودند کلیه کارکنان خود را پیش از دریافت وام بیمه کنند. اما از این پس میتوانند نیمی را پیش از دریافت وام بیمه کرده و برای بیمه سایر کارکنان بعد از اخذ تسهیلات نسبت به اخذ تعهد اقدام کنند.
منکرسی گفت: همچنین سقف سرانه تسهیلات نیز افزایش یافته است. به طوری که پیش از این به ازای هر نفر ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات ارائه میشد که به دو برابر یعنی ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یافته است. بر این اساس سقف وام اشتغالزایی برای هر شرکت حدود ۲ میلیارد تومان، به ازای ایجاد اشتغال برای ۱۰ نفر است.
وی با بیان اینکه اعطای وام و کمک بلاعوض به مجموعههای آموزشی که به تأیید سازمان نظام صنفی رایانهای و یا ادارات کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استانها رسیده باشند و همچنین شرکتهایی که اقدام به جذب نیروی انسانی جدید و بدون سابقه کار کردهاند، از دیگر حمایتهایی است که پیش از این وجود داشته اما به تازگی دستخوش تغییراتی شده است، تصریح داشت: در این شیوه حمایتی به شرکت و یا مجموعه آموزشی مورد تائید به ازای هر اشتغال ایجاد شده معادل ۸۰ میلیون تومان کمک بلاعوض و تسهیلات اعطا میشود که باید پس از سه ماه به ایجاد اشتغال منتج شود.
معاون سازمان فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: مبلغ ۸۰ میلیون تومان شامل حدود ۱۸ میلیون تومان کمک بلاعوض و حدود ۶۲ میلیون تومان تسهیلات کم بهره در قبال شاغل شدن هر دانش آموخته فاقد شغل است. تسهیلات در شرکتهای آموزشی باید صرف توسعه تجهیزات و فضای آموزشی شده و در شرکتها جهت توسعه فعالیت هزینه شود و نیز هدف گذاری عملکرد این وام، ایجاد بیش از ۴۵۰۰ نفر اشتغال پس از طی دوره آموزشی حرفهای است.
وی از اصلاح دوره مشارکت در ساخت و بروز تغییراتی در دوره تنفس برنامهها خبر داد و افزود: در حال حاضر زمانبندی بازپرداخت وام دستخوش تحولاتی شده است که طی آن شامل سه ماه مشارکت در ساخت، ۹ ماه تنفس و بازپرداخت ۳۶ ماهه پس از تنفس است که شامل کلیه محورهای فعالیت شرکتهای فاوای متقاضی اخذ وام میشود.
به گفته منکرسی، وام اشتغالزایی در ۶ محور کلی حمایت از توسعه اشتغال شامل مواردی مانند حمایت از توسعه اشتغال در شرکتهای فعال حوزه فاوا، حمایت از توسعه پلتفرمهای کسب و کارهای مبتنی بر فناوری اطلاعات، حمایت از آموزش، توانمندسازی و کاریابی نیروی انسانی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات و برگزیدگان رویدادهای نوآوری در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، حمایت از توسعه بسترهای آنلاین ارائه محصولات و خدمات در واحدهای صنفی و کسب و کارهای متداول و سنتی، تسهیلات سرمایه در گردش و حمایت از طرحهای ویژه ملی میشود.
جزئیات بیشتر از این تسهیلات در این لینک قرار دارد.
∎