شناسهٔ خبر: 5293515 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فرارو | لینک خبر

اوباما: سقوط رمادی تاکتیکی بود

صاحب‌خبر -
باراک اوباما رییس جمهوری امریکا در مصاحبه ای که روز پنجشنبه پخش شد ، سقوط شهر رمادی عراق به دست شبه نظامیان داعش را یک' عقب نشینی تاکتیکی 'خواند و گفت: وی فکر نمی کند که 'ما در حال شکست در نبرد با این گروه ' باشیم.

به گزارش خبرگزاری رویترز از واشنگتن، اوباما در این مصاحبه افزود: این یک عقب نشینی تاکتیکی بود، هرچند رمادی از خیلی وقت پیش وضعیت آسیب پذیری داشت.

وی گفت که تردیدی نیست که در مناطق سنی نشین ، ما نه تنها شاهد افزایش سطح آموزش بلکه افزایش تعهد نیز هستیم و بهتراست که ما قبایل سنی را فعال تر سازیم . 

اوباما به این مجله گفت : من فکر می کنم نخست وزیر عبادی نسبت به یک دولت فراگیر در عراق صادق و متعهد باشد.

وی ادامه داد:به ارتش امریکا فرمان خواهم داد هرنوع کمک را در اختیار نیروهای امنیتی عراق قرار دهد کمک هایی که آنها برای تامین امنیت کشور خود به آنها نیاز دارند و من کمک سیاسی و اقتصادی لازم برای تثبیت آنها را ارائه خواهم داد. 

داعش هفته جاری توانست شهر رمادی، مرکز بزرگترین استان عراق، را تصرف کند و همزمان با تصرف شهر باستانی پالمیرا در سوریه به سمت مناطق مرکزی و غربی این کشور در حال پیشروی هستند. این گروه هم اکنون کنترل نیمی از خاک سوریه را در اختیار دارد.

از تابستان سال گذشته گروه ائتلاف اقدام به حمله هوایی علیه مواضع گروه تروریستی داعش در عراق و سوریه کرده است و به گزارش خبرگزاری فرانسه تاکنون بیش از شش هزار حمله هوایی علیه مواضع این گروه انجام شده است.

طبق این گزارش، هدف این حملات تضعیف توان داعش اعلام شده است. این در حالی است که آمریکا تاکنون از اعزام نیروی زمینی به عراق برای مقابله گروه یاد شده خودداری کرده است.

با این حال، باراک اوباما دلیل تصرف رمادی به دست گروه تروریستی داعش را استفاده از نیروهایی بدون آموزش لازم و همچنین تقویت نکردن نیروهای امنیتی مدافع این شهر دانسته است.

رییس جمهوری آمریکا گفت: نیروهای عراقی بدون پشتیبانی کافی یکسال در این شهر بودند.

اوباما افزود: این نشان دهنده آن است که آموزش نیروهای امنیتی، تقویت استحکامات، نظام و سیستم فرماندهی و کنترل در استان انبار و بخش های سنی نشین کشور از سرعت لازم برخوردار نیست.

وی با این حال تصریح کرده است: بی شک در مناطق سنی نشین نه تنها می بایست سرعت آموزش نیروها افزایش یابد، بلکه باید مساله تعهد را نیز تقویت کرد و بهتر است ما به عشایر و قبایل سنی نقش فعالتری واگذار کنیم.