شناسهٔ خبر: 52877892 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

آمادگی کامل هرمزگان برای سرمایه گذاری کشور‌های عضو اکو

دبیرکل سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) گفت: دبیرخانه این سازمان در پی رونق و تسهیل کسب و کار و تجارت در کشور‌های عضو است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس؛ خسرو ناظری در اجلاس نمایندگان سازمان همکاری‌های اقتصادی در بندرعباس افزود: بعلت هزینه بالای تجارت در منطقه اکو، دبیرخانه به دنبال عملیاتی کردن توافقنامه تجارت، با هدف آزادسازی تجاری بوسیله کاهش تعرفه و افزایش تجارت درون منطقه‌ای است.

وی گفت: ابتکاراتی مانند سیستم پرداخت منطقه‌ای (RPS) و اتحادیه تسویه وجوه، برای تسهیل شبکه مالی و کاهش هزینه‌های انجام کسب و کار و تجارت در حال پیگیری است.

دبیرکل سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) گفت: توافقنامه محافظت و حمایت از سرمایه گذاری (APPI) با هدف افزایش اعتماد سرمایه گذاران منطقه در سال ۲۰۲۲ در حال اجراست.

ناظری افزود: اکو در حال پیگیری تسهیل فرایند صدور ویزا برای بازرگانان منطقه اکو و امکان راه‌اندازی برچسب ویزا برای صاحبان کسب و کار است.

مدیر کل همکاری‌های اقتصادی چند جانبه و بین المللی وزارت امور خارجه هم گفت: برخی کشور‌های منطقه آسیای مرکزی و قفقاز در خشکی محصورند و برای ارتباط با تولید و مصرف کنندگان به دسترسی به آب‌های آزاد نیاز دارند.

سید جلال‌الدین علوی سبزواری افزود: مهم‌ترین همکاری‌های عضو اکو در حوزه حمل ونقل و ترانزیت است.

استاندار هرمزگان نیز گفت: استان آمادگی کامل برای سرمایه گذاری کشور‌های عضو اکو دارد.

مهدی دوستی افزود: ظرفیت‌های هرمزگان در بخش‌های آبزیان، کشاورزی، حمل و نقل و گردشگری، پذیرای سرمایه گذاران کشور‌های عضو اکو است.

وی گفت: بسیاری از گشایش‌های اقتصادی در اکو به ارتقای تجارت درون منطقه‌ای بستگی دارد و در این میان، ظرفیت‌های هرمزگان به عنوان دروازه تجارت ایران در اختیار اعضای این سازمان است.

استاندار هرمزگان گفت: برخورداری از زیرساخت‌های لجستیکی و اتصال حمل و نقل ریلی و زمینی به دریایی در استان، از جمله قابلیت‌های ویژه هرمزگان است.

دوستی افزود: دارا بودن شبکه‌های مواصلاتیِ مکمل منطقه اکو، لازمه توسعه تجارت درون منطقه‌ای است و کشور‌های عضو به این سمت در حال حرکت هستند.

وی گفت: شکل گیری کریدور جاده‌ای اسلام آباد– تهران – استانبول پس از ۱۰ سال گواه این مطلب است و یکی از ظرفیت‌های حائز اهمیت این استان، وجود بنادر و ناوگان بین المللی حمل و نقل دریایی است که می‌تواند درخدمت همگرایی اقتصادی با کشور‌های عضو اکو قرار گیرد.

بیشتر بخوانید؛ برگزاری اجلاس نمایندگان سازمان اکو در بندرعباس

استاندار هرمزگان گفت: بدون شک، بنادر شمال و جنوب ایران، زیرساخت‌های بی بدیل همکاری، رفاه و توسعه در منطقه است.

دوستی به حوزه شیلات و کشاورزی در هرمزگان اشاره کرد و گفت: استان با داشتن ۲۲ بندر صیادی و برخورداری از ذخایر عظیم آبزیان، امکانات بالقوه‌ای در توسعه فعالیت‌های پرورش میگو در ساحل، و ماهی در قفس، با تولید سالانه ده‌ها هزارتن ماهی و میگو دارد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بندرعباس نیز گفت: این اتاق آماده هرگونه همکاری برای تحقق برنامه‌ها و اهداف اکو با توجه به ظرفیت‌های متعدد هرمزگان است.

محمدرضا صفا ایسینی افزود: ارتباط با کشور‌های مشترک المنافع می‌تواند علاوه بر کسب تجربیات ارزنده، موجب تعریف مسیر‌های جدید و بازارگشایی دو طرفه برای کالا‌ها و تبادلات تجاری بازرگانی شود.

در این اجلاس سرمایه گذاران ایرانی و کشور‌های عضو اکو، پشنهاد‌های خود را در زمینه سرمایه گذاری ارایه کردند.

بازدید از بندر شهید رجایی، منطقه ویژه اقتصادی این بندر و ظرفیت‌های گردشگری از دیگر برنامه‌های امروزعصر اجلاس نمایندگان سازمان همکاری‌های اقتصادی در بندرعباس است.

کشور‌های ایران، پاکستان، قرقیزستان، ترکمنستان، تاجیکستان، ترکیه، افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، ازبکستان عضو اکو هستند.

نظر شما