به گزارش خبرآنلاین از مازندران، عباس علی وفایی نژاد در جلسه کارگروه آرد و نان استان مازندران با اشاره به اینکه میزان مصرف سالانه گندم در استان ۴۶۸ هزار تن می باشد اظهار داشت: ماهانه حدود ۳۹ هزار تن گندم به تفکیک شامل ۳۷ هزار و ۵۰۰ تن گندم یارانهای خبازی (حدود ۲۲ هزار و ۵۰۰ تن گندم ۶۶۵۰ریالی و حدود ۱۵ هزار تن گندم ۹۰۰۰ریالی) و ۱۵۰۰ تن گندم صنف و صنعت (گندم ۲۷ هزار ریالی) می باشد.
وی افزود: برابر دستورالعمل های ابلاغی از وزارت جهاد کشاورزی، تأمین گندم بخش صنف و صنعت و صنایع ماکارونی و آردبر، از اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۱ از طریق خرید گندم قراردادی و توافقی توسط کارخانجات آرد و صنایع مربوطه صورت خواهد گرفت.
وفایی نژاد در خصوص خرید تضمینی گندم از کشاورزان در سال ۱۴۰۰ گفت: در سالجاری مقدار ۶۹ هزار تن گندم از طریق ۲۷ مرکز (انبارهای استیجاری و کارخانجات آرد) توسط دولت خریداری شده است.
دبیر کارگروه آرد و نان استان مازندران به واردات گندم از بنادر شمالی اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۰ تاکنون در مجموع ۳۵۴ هزار تن گندم طی ۸۱ فروند کشتی از طریق بنادر وارد استان شد که از این میزان مقدار ۳۱۰ هزار تن گندم طی ۷۱ فروند کشتی از طریق بندر امیرآباد، مقدار ۳۱ هزار تن گندم طی ۶ فروند کشتی از طریق بندر نوشهر و مقدار ۱۳ هزار تن گندم طی ۴ فروند کشتی از طریق بندر فریدونکنار صورت گرفت.
وفائی نژاد با اشاره به ذخیره مناسب استراتژیک گندم اظهار داشت: در حال حاضر ذخیره استراتژیک گندم در استان مازندران مقدار ۸۳ هزار تن می باشد.
وی با اشاره به مصرف بالای آرد در استان به سرانه مصرف آرد در کشور اشاره کرد و گفت: سرانه مصرف ماهانه آرد در کشور مقدار ۷.۲ کیلوگرم می باشد در حالی که متوسط سرانه ماهانه مصرف آرد استان در سال جاری مقدار ۹.۰۲ کیلوگرم بود.
دبیر کارگروه آرد و نان استان مازندران افزود: شهرستانهای قائمشهر، سیمرغ، سوادکوه، سوادکوه شمالی، جویبار، نور، عباس آباد، کلاردشت با سرانه مصرف آرد بالای ۱۰ کیلوگرم، به نسبت جمعیت بیشترین مصرف آرد را دارند و بازدیدها نشان می دهد ضایعات نان و انحراف آرد نیز در آنها بیشتر می باشد. میزان مصرف آرد در استان ماهانه حدود ۳۱ هزار تن و سالانه ۳۷۰ هزار تن می باشد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران با اشاره به اینکه در استان ۴۸۴۹ واحد خبازی وجود دارد اظهار داشت: از این تعداد واحد خبازی ۳۱۰۶ واحد یارانه ای نوع یک و ۱۷۴۳ واحد یارانه ای نوع دو می باشند.
وی افزود: در کشور به ازای هر ۱۳۰۰ نفر ، یک واحد خبازی وجود دارد اما دراستان مازندران حدوداً به ازای هر ۷۰۰ نفر، یک واحد خبازی فعالیت می کند که این امر موجب می شود متوسط سهمیه روزانه آرد هر واحد خبازی در استان ۶ کیسه در روز است و این مقدار سهمیه، فاقد توجیه اقتصادی می باشد.
وفائی نژاد با بیان اینکه شهرستان های ساری، بابل، نور، آمل و چالوس به ترتیب از بیشترین تعداد روستای فاقد نانوایی برخوردار می باشند، اعلام کرد: در استان مازندران ماهانه حدود ۱۰۲۰ تن آرد خانه پز توسط شرکت حمل و نقل خلیج فارس از کارخانجات آرد به ۹۴۳ روستای فاقد نانوایی حمل و در اختیار نمایندگان هر روستا که از سوی بخشداران معرفی شده اند قرار داده می شود تا به حدود ۳۶ هزار خانوار ساکن در این روستاها تحویل نمایند.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران در خصوص میزان یارانه پرداختی ماهانه دولت در بخش گندم، آرد و نان استان گفت: با احتساب قیمت هرکیلوگرم گندم ۵۵۰۰۰ ریال، دولت در استان مازندران ماهانه مبلغ ۱۸۳ میلیارد تومان یارانه آرد پرداخت می نماید که ۱۷۹ میلیارد تومان بابت گندم یارانه ای مصارف خبازی و ۴ میلیارد تومان بابت گندم مصارف صنف و صنعت است.
وی افزود: یارانه پرداختی دولت در استان سالانه مبلغ ۲ هزار و ۱۹۶ میلیارد تومان است اما با توجه به اینکه در سال ۱۴۰۰ عمده گندم مصرفی استان از محل گندم وارداتی بوده و با احتساب قیمت هر کیلوگرم گندم وارداتی به مبلغ حدوداً ۸۰ هزار ریال ، یارانه پرداختی دولت در بخش آرد و نان استان مازندران سالانه مبلغ ۳۱۹۴ میلیارد تومان خواهد شد که سالانه حدوداً ۱۰۰۰ میلیارد تومان بیشتر خواهد بود.
وفائی نژاد درخصوص کیفیت گندم،آرد و نان استان مازندران با اشاره به آخرین گزارش و نتایج اعلامی مرکز پژوهش های غلات کشور اظهار داشت: استان مازندران از نظر کیفیت آرد در رتبه های برتر کشور قرار دارد و همچنین در کیفیت تولید نان بربری (بعنوان قوت غالب نان در استان) در رتبه اول کشور و نان سنگک در رتبه دوم و نان لواش و تافتون نیز بین ۵ تا ۱۰ رتبه برتر کشور مورد ارزیابی مرکز پژوهش های غلات کشور قرار گرفته است.
دبیر کارگروه آرد و نان استان مازندران درخصوص آموزش واحدهای خبازی استان اظهار داشت: از ابتدای سال ۱۴۰۰ تاکنون با توجه به محدودیت های کرونایی، تعداد ۹۵۰ واحد خبازی در کلاس های آموزش آنلاین شرکت نموده اند.
وفائی نژاد افزود: این کلاس ها توسط اداره کل غله مازندران و با همکاری آکادمی ملی نان برگزار گردید، اساتیدی از دانشگاه علوم پزشکی و مرکز بهداشت، کارشناسان اداره آرد و نان و کنترل کیفی غله استان و تعدادی ازخبازان نمونه و باسابقه، به واحدهای خبازی آموزش های لازم را ارائه داده اند.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران همچنین به اجرای طرح تولید نان سبوس دار در استان اشاره کرد و گفت: اجرای طرح تولید نان سبوس دار – شهروند سالم در استان مازندران در راستای ارتقاء سطح سلامت شهروندان و بهبود کیفیت نان از ابتدای اسفندماه سال جاری برای اولین بار در استان ، طرح نان سبوس دار بصورت پایلوت در شهرستان گلوگاه آغاز شده و با هماهنگی فرماندار محترم و اعضای کارگروه آرد و نان این شهرستان، علاوه بر برگزاری سمینار، چندین دوره کلاس تئوری و عملی پخت نان با آرد سبوس دار برگزار گردید.
وی افزود: طی این طرح ۵۰ درصد از واحدهای خبازی این شهرستان بخشی از سهمیه آرد روزانه خود را به پخت نان سبوس دار اختصاص می دهند که با استقبال بسیار خوبی از سوی شهروندان عزیز مواجه شده است.
وفائی نژاد درخصوص واقعی سازی سهمیه آرد نانوایان گفت: با عنایت به بخشنامه های ابلاغی از سوی وزارت جهاد کشاورزی و شرکت بازرگانی دولتی ایران و در راستای اجرای مصوبه کارگروه گندم، آرد و نان استان این اداره کل با هماهنگی فرمانداران برای واقعی سازی سهمیه آرد واحدهای خبازی اقداماتی از قبیل کیل گیری از واحدهای خبازی و محاسبه پخت روزانه نانوایی ها، دریافت اطلاعات گاز مصرفی ۱۷ دوره کلیه واحدهای خبازی با همکاری شرکت گاز استان و محاسبه میزان مصرف واقعی آرد هر واحد خبازی، ثبت میزان موجودی آرد واحدهای خبازی در زمان تحویل آرد به نانوا توسط شرکت حمل و نقل خلیج فارس و محاسبه میزان کسری یا مازاد آرد نانوا در سامانه داخلی غله و بازرسی میدانی از واحدهای خبازی در طرح تشدید بازرسی ها و محاسبه میزان کسری یا مازاد آرد نانوایان را انجام داد.
وی همچنین به طرح تشدید بازرسی از واحدهای خبازی استان اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۰ تاکنون تعداد ۱۷ هزار و ۴۸۱ مورد بازرسی از واحدهای خبازی یارانه ای استان در قالب دو طرح نظارتی تشدید بازرسی استانی از واحدهای خبازی و بازرسی های کارگروهی شهرستانی مورد بازرسی و بازدید قرار گرفته اند.
وفائی نژاد افزود: طی این بازرسی ها تعداد ۴ هزار و ۹۹۷ واحد خبازی تحت عناوین مختلف از جمله تعطیلی غیرمجاز - عدم حضور متصدی - کسری وزن چانه - عدم رعایت پروتکل بهداشتی - کسری/مازاد آرد به ادارت کل صمت و تعزیرات حکومتی شهرستان معرفی و اعمال قانون گردیده اند.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران با توجه به نزدیکی به ایام تعطیلات نوروز ۱۴۰۱ و پیش بینی ورود تعداد قابل توجهی از مسافران نوروزی به استان به تمهیدات نوروزی این اداره کل درخصوص توزیع آرد ایام عید و کشیک نوروزی خبازی ها اشاره کرد و گفت: در راستای تأمین و توزیع به موقع آرد در این ایام، تعداد ۴۷۴ واحد خبازی نوع ۱ و ۲ بعنوان کشیک ایام نوروز ۱۴۰۱ شناسایی شدند که حدود ۱۲ هزار کیسه آرد بعنوان آرد کشیک نوروزی به این خبازی ها تخصیص یافت.
وی همچنین افزود: هماهنگی های لازم با کارخانجات آرد جهت خرید به موقع گندم، تولید و دپوی آرد کیسه گیری شده آماده تحویل صورت گرفت و به شرکت حمل و نقل خلیج فارس نیز جهت بکارگیری کلیه ظرفیت ها و امکانات موجود و تأمین و افزایش ناوگانهای ملکی و غیرملکی برای توزیع سهمیه ۱۵ روز اول فروردین ۱۴۰۱ ،حداکثر تا ۲۰ اسفند سالجاری بین کلیه نانوایان استان تاکید شد.
وفائی نژاد تاکید کرد: در ایام تعطیلات نوروز بازدیدهای ستادی از واحدهای خبازی توسط کارگروه استانی انجام خواهد شد تا آرد توزیع شده به دقت مصرف گردد.
دبیر کارگروه آرد و نان استان مازندران به تسهیلات بهسازی واحدهای خبازی استان اشاره کرد و گفت: تعداد ۲ هزار و ۷۹ واحد خبازی جهت دریافت تسهیلات معرفی شدند که تاکنون ۴۰ میلیارد و ۶۹۸ میلیون تومان تسهیلات به ۶۵۵ واحد خبازی پرداخت شد.
وفائی نژاد در خصوص دوگانه سوز نمودن واحدهای خبازی استان به برای مقابله با افت فشار یا قطعی احتمالی گاز در فصول سرد سال گفت: این اداره کل اقدام به دوگانه سوز نمودن واحدهای خبازی و تجهیز واحدها به سوخت جایگزین گاز از جمله گازوئیل و سیلندر گاز نموده که طی اجرای این طرح تاکنون ۶۱ درصد نانوایان استان به تعداد ۲۹۶۳ واحد دوگانه سوز می باشند.
46
نظر شما