بین الملل تابناک: روز پنجشنبه هفته گذشته با دستور ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، ارتش این کشور به اوکراین یورش برد؛ حملهای که اکنون وارد پنجمین روز خود شده و واکنش های جهانی زیادی را به همراه داشته است.
منابع رسانهای روسیه دوشنبه شب گزارش دادند که ترکیه از عبور کشتیهای جنگی از تنگههای بسفر و داردانل جلوگیری خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک روسیه، چاووش اوغلو اعلام کرد: به تمامی کشورهای مشرف و غیر مشرف به دریای سیاه هشدار داده ایم که اجازه عبور کشتیهای جنگی از تنگه را نخواهیم داد.
مسکو در واکنش به تحریم ها و محدودیت های اعمال شده از سوی کشورهای اروپایی علیه خطوط هواپیمایی روسیه، اعلام کرد که محدودیت هایی برای پرواز هواپیماهای 36 کشور از آسمان روسیه وضع کرد.
ایگور کوناشنکوف سخنگوی وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که نیروی هوافضای روسیه شش ستون زرهی ارتش اوکراین شامل ۳۱۱ تانک را نابود کرده است.
شبکه تلویزیونی ار.ب.کا روسیه گزارش داد: کوناشنکوف عصر دوشنبه به وقت محلی در بیانیه ای اعلام کرد که تانکها در عملیات هواپیماها و بالگردهای نیروی هوافضای روسیه شکار شده اند.
فدراسیون بینالمللی فوتبال(فیفا) و اتحادیه فوتبال اروپا(یوفا) در بیانیهای مشترک تیمهای ملی و باشگاهی روسیه را تا اطلاع ثانوی از حضور در رقابتهای بینالمللی تحت پوشش این دو نهاد تعلیق کردند.
این تصمیم امروز از سوی دپارتمان شورای فیفا و کمیته اجرایی یوفا که به ترتیب بالاترین هیاتهای تصمیم گیرنده در این دو نهاد بینالمللی محسوب میشوند، اتخاذ شد.
دیوید پترائوس رییس اسبق آژانس اطلاعات مرکزی «سیا» در زمان ریاست جمهوری آمریکا باراک اوباما گفت که تهدیدهای هسته ای ولادیمیر پوتین کاملا واقعی است و بایستی جدی گرفته شود.
به گزارش سی ان ان، مدیر اسبق سیا در گفت وگو با کریستین امانپور افزود : اعلام افزایش سطح آماده باش واحدهای اتمی ارتش روسیه برای غربی ها کاملا شوکه کننده بودهاست.
شبکه تلویزیونی دوژد متعلق به مخالفان دولت روسیه از تهیه طوماری متشکل از بیش از ۹۵۰ هزار نفر خبر داد که با ادامه عملیات جنگی روسیه در اوکراین مخالفت کردند.
شبکه تلویزیونی دوژد که از طرف وزارت دادگستری روسیه در فهرست عوامل خارجی قرار گرفته است، روز دوشنبه به نقل از لو پونوماریف یک فعال مدافع حقوق بشر در روسیه گفت: بیش از ۹۵۰ هزار نفر در روسیه طوماری برای توقف فوری عملیات نظامی روسیه در اوکراین امضا کردند.
در گزارش رسانه روسی گفته شد: پس از اعلام آغاز عملیات نظامی ازسوی ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه برای حمایت از منطقه دونباس، پونوماریف طوماری را تهیه کرد تا مخالفان جنک در اوکراین آن را امضا کنند.
در طول چند روز اخیر بیش از ۹۵۰ هزار نفر این طومار را امضا کرده اند و بزودی شمار امضاکنندگان به ۱ میلیون نفر می رسد.
پونوماریف در گفت و گو با رسانه روسی گفت: این رقم نمادین است که ثابت می کند دهها میلیون نفر مخالف جنگ هستند. زیرا این گونه نیست که همه مردم روسیه امکان امضای این طومار را داشته باشند.
در همین حال گزارش های رسانه های روسیه به دست آمده از مناطق این کشور حاکی از ادامه اعتراضات به عملیات نظامی روسیه در اوکراین است و در این اعتراضات هزاران نفر در مسکو و شهرهای دیگر این کشور شرکت کردند.
تارنمای روسی فونتانکا امروز دوشنبه در گزارشی نوشت: نیروهای امنیتی ۱۰۳۶ نفر از شرکت کنندگان در اعتراضات در شهر سن پترزبورگ را دستگیر کردند.
این رسانه روسی مدعی شد که در روزهای اخیر در ۵۳ شهر روسیه تظاهرات ضدجنگ برگزار شد و نیروهای امنیتی بیش از ۲۷۹۰ نفر را بازداشت کرده اند.
شبکه اول تلویزیون سراسری روسیه از پایان مذاکرات میان هیات های روسیه و اوکراین در شهر گومل بلاروس خبر داد. هنوز معلوم نیست آیا روند این گفت و گوها ادامه دار خواهد بود یا خیر.
شبکه اول تلویزیون سراسری روسیه روز دوشنبه اعلام کرد: مذاکرات میان هیات های روسیه و اوکراین بیش از یک ساعت ادامه داشت و هیات اوکراینی پیش از موعد مذاکرات را ترک کرد.
رسانه روسی و رسانه های دیگر روسیه هنوز گزارشی از نتایج این مذاکرات که در منطقه مرزی پریپیات در استان گومل بلاروس (مرز بلاروس و اوکراین) گزارشی منتشر نکرده اند و هنوز معلوم نیست دور دیگری از این مذاکرات برگزار خواهد شد یا خیر.
سرپرستی هیات روسیه را ولادیمیر مدینسکی دستیار رئیس جمهوری روسیه برعهده داشت و معاونان وزرای خارجه و دفاع روسیه و نیز سفیر روسیه در بلاروس اعضای دیگر هیات این کشور را تشکیل می دادند.
هیات روسیه از ظهر روز یکشنبه در انتظار ورود هیات اوکراینی بود.
هیات پنج نفره اوکراین با دو بالگرد از لهستان به استان گومل پرواز کرده بود و سرپرستی این هیات را الکسی رزنیکوف وزیر دفاع اوکراین برعهده داشت.
«ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین امروز (دوشنبه) در آستانه مذاکرات هیأت روس و اوکراینی در شهر «گومل» بلاروس از پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا و عقبنشینی فوری نیروهای نظامی روس از اوکراین به عنوان شروط توافق با روسیه یاد کرد.
بنا بر گزارش شبکه روسی «راشاتودی»، دفتر زلنسکی اعلام کرد که موضوع کلیدی مذاکرات در خصوص اوکراین، دستیابی به آتشبس فوری و عقبنشینی نظامیان روسیه از قلمرو اوکراین است.
زلنسکی در اظهارات خود در خصوص عملیات نظامی روسیه در اوکراین گفت: «در چهار روز گذشته ۱۶ کودک کشته و ۴۵ نفر زخمی شدند».
وی همچنین مدعی شد که ارتش اوکراین خساراتی را به روسیه وارد آورده است و توضیح داد: «روسیه متحمل خسارات بزرگی شد و ما نمیدانیم هدف از این همه خسارات روسیه چیست.۴۵۰۰ سرباز روسی کشته شدند و مقامات ارتش روسیه را باور ندارند».
رئیسجمهور اوکراین سپس خطاب به نظامیان روسیه گفت: «جان خود را نجات دهید و بروید».
ولودیمیر زلنسکی سپس با تأکید بر لزوم حمایت غرب از اوکراین ادامه داد:«کشورهای اروپایی درک می کنند که ارتش اوکراین از تمام اروپا دفاع میکند و خواهان پیوستن فوری به اتحادیه اروپا هستیم».
رئیسجمهور اوکراین همچنین تأکید کرد که همه مردم این کشور باید در مقابل روسیه دفاع کنند و ادامه داد: «اگر زندانیان با تجربه نظامی بخواهند در جنگ علیه روسها شرکت کنند، آنها را آزاد خواهیم کرد».
«ولادیمیر مدینسکی» رئیس هیأت مذاکرهکننده روسیه در بلاروس تصریح کرد که مسکو تمایل دارد هرچه سریعتر با اوکراین به توافق برسد.
بنا بر گزارش خبرگزاری روسی «ریانووستی»، مدینسکی امروز (دوشنبه) تصریح کرد، از آنجایی که هر ساعت از ادامه درگیری ها تلفات جدیدی را در میان سربازان اوکراینی به همراه دارد، مسکو علاقه مند است تا «در اسرع وقت» با هیأت کییف به توافق برسد.
طبق این گزارش، وی در جمع خبرنگاران تصریح کرد: «از آنجایی که در هر ساعت از ادامه درگیری، تلفاتی در بین شهروندان و سربازان اوکراینی به همراه خواهد داشت، ما مطمئناً به دستیابی به توافقاتی در سریعترین زمان ممکن علاقمند هستیم. البته این توافقات باید به نفع هر دو طرف باشد».
در شرایطی که تنشهای کشورهای غربی با روسیه بر سر اوکراین بالا گرفته است، مقامهای بلاروس روز یکشنبه (دیروز) درباره برداشتن مانع قانونی استقرار سلاح اتمی در این کشور همهپرسی برگزار کردند.
طبق گزارش منابع رسانهای بینالمللی، در شرایطی که آمریکا و برخی کشورهای غربی مدعی احتمال همراهی نیروهای نظامی بلاروس با روسیه در عملیات ویژه این کشور در اوکراین شدهاند، برگزاری یک همهپرسی در بلاروس خبرساز شده است.
شبکه «تیآرتی» در گزارشی در این باره مدعی شد: «در حالی که بلاروس به نقطه عزیمت نیروهای نظامی روسیه برای ورود به اوکراین تبدیل شده است، یک همه پرسی در این جمهوری شوروی سابق برگزار شد و طبق آن قانون اساسی جدیدی را تصویب کرد که وضعیت غیر اتمی این کشور را کنار میگذارد».
کمیسیون مرکزی انتخابات بلاروس درباره همهپرسی روز یکشنبه (دیروز) اعلام کرد که ۶۵.۲ درصد از شرکتکنندگان از کنار گذاشتن وضعیت غیر اتمی بلاروس حمایت کردند.
برگزاری این همه پرسی در شرایطی انجام شده که طی روزهای اخیر اظهارنظرهایی درباره احتمال استقرار سلاح اتمی در بلاروس برای مقابله با تهدیدات کشورهای غربی مطرح شده و الکساندر لوکاشنکو رئیسجمهور این کشور هم در این باره حرف زده بود.
طبق گزارشها، الکساندر لوکاشنکو رئیسجمهور بلاروس در جریان گفتوگو با رئیس جمهور فرانسه به اطلاع وی رسانده که اگر آمریکا یا فرانسه، سلاحهای اتمی را به لهستان، لیتوانی و به مرزهای بلاروس منتقل کنند، وی نیز از«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه خواهد خواست تا سلاحهای اتمی بلاروس را که زمانی به روسیه تحویل داده شده بود، مجددا به این کشور بازگرداند.
طبق گزارشها، نیروهای روسی بدون مقاومت وارد شهر «کوبیانسک» در جنوب شرقی خارکیف شدهاند و با مقامات محلی و پلیس این شهر برای همکاری به منظور حفظ امنیت به توافق رسیدهاند. کوبیانسک در فاصله ۱۱۰ کیلومتری خارکیف قرار دارد و نقطه تدارکاتی مهمی برای نیروهای روسیه است.
شهردار کوبیانسک گفت که با نیروهای روسیه مذاکراتی انجام داده و گشتهای پلیس با همراهی نیروهای روسی انجام میشود و از ساکنان خواست از پناهگاهها خارج شوند.
لارنس فریدمن، "رئیس مطالعات استراتژیک بریتانیا" در مقالهای برای وب سایت کینگز کالج لندن با عنوان "ماجراجویی بی پروا: جنگها به ندرت طبق برنامه پیش میروند، به خصوص اگر سخنان خود را باور داشته باشید" نوشت: اگر کییف فقط ۱۰ روز مقاومت کند، روسیه با کمبود پول و تسلیحات مواجه خواهد شد.
به گزارش ایسنا به نقل از دیلی میل، وی افزود: جنگ روزانه معادل ۲۰ میلیارد دلار هزینه دارد که برای خزانهداری روسیه مبلغ هنگفتی است.
او میگوید که نیروهای پوتین در نهایت شکست خواهند خورد، زیرا آنها قادر به مقاومت در برابر عزم استوار اوکراین نیستند. وی علت اصلی وقوع جنگ را دست کم گرفتن دشمن دانست، با توجه به اینکه این موضوع در سخنان پوتین در مورد اوکراین مشهود بود.
وی با مقایسه جنگهای چچن تا کریمه گفته است: آن جنگها به استقرار نیروهای عظیم بستگی نداشت. برای مثال، جنگ کریمه توسط نیروهای ویژه و جدایی طلبان طرفدار مسکو انجام شد. نمیتوان به سرعت در مورد نتایج جنگ نتیجهگیری کرد، اما برداشت اولیه مهم است، زیرا روحیه کسانی که از وطن خود دفاع میکنند معمولاً بالاست. بسیار بالاتر از کسانی که حمله میکنند، به خصوص اگر مطمئن نباشند که چرا آنجا هستند.
ریهو تراس، وزیر دفاع سابق استونی نیز گفته است که اگر کییف ۱۰ روز در برابر روسها مقاومت کند، باید با دولت ولودیمیر زلنسکی وارد مذاکره شود.
تراس با استناد به منابع اطلاعاتی اوکراین مدعی شد که جنگ روزانه حدود ۱۵ میلیارد پوند برای روسیه هزینه دارد و آنها حداکثر برای سه تا چهار روز موشک دارند. او مدعی شد که طرح پوتین با شلیک موشکها به ساختمانهای مسکونی «بهطور تصادفی» برای «ارعاب» اوکراینیها است.
تراس همچنین مدعی شد که عملیات ویژه روسیه از ۱۸ فوریه در نزدیکی کییف بوده و قصد داشت به سرعت پایتخت را تصرف کند و یک رژیم دست نشانده را مستقر کند. روسها از مقاومت شدیدی که با آن مواجه شدهاند در شوک هستند.
سخنگوی وزارت دفاع روسیه روز یکشنبه گفت، ارتش روسیه در جریان یک عملیات نظامی ویژه، ۱۰۶۷ تأسیسات زیرساختی نظامی را در اوکراین هدف قرار داد.
به گزارش اسپوتنیک، سرلشکر ایگور کوناشنکوف سخنگوی وزارت دفاع روسیه روز یکشنبه گفت، ارتش روسیه در جریان یک عملیات نظامی ویژه، ۱۰۶۷ تأسیسات زیرساختی نظامی در اوکراین از جمله ۲۷ پایگاه فرماندهی و مرکز ارتباطی و ۳۸ سامانه موشکی ضد هوایی را در اوکراین هدف قرار داد.
کوناشنکوف گفت: از آغاز عملیات نظامی ویژه، نیروهای مسلح روسیه ۱۰۶۷ تأسیسات زیرساختی نظامی در اوکراین را هدف قرار داده اند.
وی توضیح داد، که آنها شامل ۲۷ پست فرماندهی و مراکز ارتباطی نیروهای مسلح اوکراین و همچنین ۳۸ سامانه موشکی ضد هوایی پدافند هوایی - S-۳۰۰، Buk M-۱ و Osa، و همچنین ۵۶ ایستگاه راداری است.
کوناشنکوف گفت، که در ۲۷ فوریه ۷ سامانه موشکی ضد هوایی از جمله یک اس-۳۰۰ در نزدیکی شهر کراماتورسک منهدم شد. ۳ پهپاد تهاجمی "Bayraktar TB-۲" در حومه چرنیگوف سرنگون شدند.
سخنگوی وزارت دفاع روسیه همچنان افزود، که از آغاز عملیات تاکنون ۲۵۴ دستگاه تانک و دیگر خودروهای زرهی، ۳۱ فروند هواپیمای روی زمین، ۴۶ موشک انداز چندگانه، ۱۰۳ قبضه توپ و خمپاره صحرایی، ۱۶۴ دستگاه خودروی ویژه نظامی منهدم شدهاند.
رسانههای اوکراین بامداد دوشنبه از شنیده شدن صدای یک انفجار بزرگ و آژیر حمله هوایی در شهر کییف پایتخت این کشور خبر دادند.
به گزارش"الجزیره" به گفته این رسانهها، مقامات اوکراین از شهروندان کییف خواستهاند تا به پناهگاهها بروند.
همچنین روز یکشنبه صدای آژیر حمله هوایی در دو شهر دیگر اوکراین از جمله وینیتسیا و چرنیویتسیا شنیده شده است.
در همین حال سازمان نظارت بر انرژی هستهای اوکراین روز یکشنبه اعلام کرد که چند موشک روسیه به یک محل دفن زبالههای هستهای در نزدیکی کی یف برخورد کردهاند.
این سازمان در بیانیهای که در حساب کاربری آن در رسانه اجتماعی "فیسبوک" منتشر شده است، گزارش داد: ۲۷ فوریه ۲۰۲۲ ساعت ۱:۲۰ به وقت محلی، به دلیل بمباران کییف با انواع سلاحهای ضد هوایی و موشکی روسیه، چند موشک به محل دفع زبالههای رادیواکتیو در نزدیکی کییف برخورد کردند.
همزمان الکساندر سویدلو سرپرست شهر بردیانسک در جنوب اوکراین اعلام کرد که نیروهای روسیه وارد این شهر شده و کنترل آن را به دست گرفتهاند.
سویدلو در پیامی در شبکههای اجتماعی گفت: چندی پیش سربازان مسلح وارد ساختمان کمیته اجرایی شهر شدند و خود را نیروی ارتش روسیه معرفی کردند و به ما اطلاع دادند که تمامی ساختمانهای اداری تحت کنترل آنها قرار گرفته و آنها به دنبال کنترل ساختمان کمیته اجرایی هستند.
وی ادامه داد که نیروهای روسیه از مسئولان خواستهاند به کار خود ادامه دهند اما تحت کنترل افراد مسلح، من این پیشنهاد را غیرقابل قبول میدانم. بنابراین همه ما ساختمان کمیته اجرایی را ترک کردیم.
بردیانسک که در آن یک پایگاه کوچک نیروی دریایی اوکراین قرار دارد، حدود ۱۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.
این در حالی است که ارتش اوکراین مدعی حمله موفقیت آمیز با استفاده از پهپادهای ساخت ترکیه علیه نیروهای روسیه شده است.
شرکت تسلیحاتی اوکراین موسوم به "اوکروبورون پروم" اعلام کرد هواپیمای آنتونوف ۲۲۵ ساخت این کشور در حمله روسیه به یک فرودگاه راهبردی در نزدیکی کییف نابود شده است.
به گزارش "سی ان ان"، این شرکت در بیانیهای افزود: نیروهای روسیه مهمترین دستاورد صنعت هوایی اوکراین یعنی هواپیمای آنتونوف ۲۲۵ میریا را نابود کردند. این اتفاق در فرودگاه آنتونوو در نزدیکی کییف پایتخت اوکراین اتفاق افتاد.
دیمیترو کولبا وزیر خارجه اوکراین در واکنش به این حادثه گفت: روسیه هیچگاه نمیتواند رویای اوکراین به عنوان یک کشور اروپایی قوی، آزاد و دموکراتیک را نابود کند.
آنتونوف ۲۲۵ مریا یک هواپیمای باری- ترابری طراحی شده توسط آنتونوف شوروی پیشین بود که پس ازفروپاشی اتحاد جماهیر شوروی تولید آن در اوکراین دنبال شده و در عین حال بزرگترین هواپیمای بالثابت ساخته شده جهان است.
پیش از این، ارتش اوکراین مدعی حمله موفقیت آمیز با استفاده از پهپادهای ساخت ترکیه علیه نیروهای روسیه شده بود.
با باز شدن بازارها برای معاملات در اولین روز پس از اعلام تحریمهای اقتصادی غرب علیه مسکو روبل واحد پولی روسیه روز دوشنبه تقریبا ۳۰ درصد سقوط کرد و به پایین ترین حد خود در برابر دلار آمریکا رسید.
به گزارش گاردین، یک روبل روسیه در مقابل دلار آمریکا به ۱۱۹ رسید، که نسبت به ارزش این پول در روز جمعه با ۲۸.۷۷ درصد کاهش همراه بوده است.
کاهش ارزش پول روسیه در حالی رخ می دهد که غرب به دنبال حمله مسکو به کی یف تحریم های مالی را علیه این کشور اتخاذ کرده است، این تحریمها شامل مسدود کردن برخی بانکهای روسی از سیستم پرداختهای بینالمللی سوئیفت میشود.
کمیسیون اروپا بامداد یکشنبه پس از کشمکشهای فراوان اعلام کرد که توافق کردند که برخی بانکهای روسیه را از سیستم سوئیفت خارج کنند.
اورسولا فون درلاین رییس کمیسیون اروپا گفت که اتحادیه اروپا همراه با آمریکا و دیگر شرکای غربی قصد اعمال تحریمهای بیشتری علیه روسیه را دارند که شامل قطع کردن دسترسی شماری از بانکهای روسیه به سیستم سوئیفت میشود.
کاخ سفید نیز در بیانیهای اعلام کرد که با هماهنگی با کمیسیون اروپا و کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا، انگلیس و کانادا، از خروج "برخی از بانکهای روسیه" از شبکه مالی سوئیفت حمایت میکند.
در این بیانیه آمده است که آمریکا و کمیسیون اروپا متعهد به تلاش برای تبدیل کردن جنگ اوکراین به یک شکست راهبردی برای روسیه هستند.
۲۴ ساعت آینده یک دوره حیاتی برای اوکراین است
نخست وزیر انگلیس، طی تماس تلفنی با رئیس جمهور اوکراین قول داد کمک کند تا کمکهای نظامی غرب به کییف برسد.
به گزارش اسپوتنیک، دفتر نخستوزیر انگلیس در اطلاعیهای اعلام کرد که زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین گفت که معتقد است ۲۴ ساعت آینده یک دوره حیاتی برای اوکراین است و بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس گفت که تمام تلاشش را انجام خواهد داد تا کمکهای دفاعی بریتانیا و متحدانش به اوکراین برسد.
وزرای خارجه اتحادیه اروپا با تامین ۴۵۰ میلیون یورو (۵۰۰ میلیون دلار) تسلیحات به نیروهای کی یف موافقت کردند. جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، پس از نشست مجازی شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا در اواخر روز یکشنبه به خبرنگاران گفت که این کمک همچنین شامل ۵۰ میلیون یورو برای تدارکات غیرکشنده مانند سوخت و تجهیزات حفاظتی خواهد بود و اتحادیه اروپا نیز قرار است جنگنده ارائه کند.
بورل تصریح کرد، کمک های نظامی توسط یک صندوق بین دولتی پوشش داده و لهستان به عنوان مرکز انتقال استفاده خواهد شد.
اتحادیه اروپا حریم هوایی خود را به روی روسیه بست
اتحادیه اروپا اعلام کرده که قصد دارد ارسال تسلیحات به اوکراین را آغاز کند.
به گزارش بیبیسی، اتحادیه اروپا اعلام کرده که تصمیم دارد ارسال تسلیحات به اوکراین را آغاز کند؛ این اولین بار در تاریخ این اتحادیه است که چنین اقدامی انجام می شود.
«اورزولا فون درلاین» رئیس کمیسیون اروپا در کنفرانسی مطبوعاتی که لحظاتی پیش برگزار شد، گفت که این «لحظه ای سرنوشت ساز» است.
رئیس کمیسیون اروپا همچنین از مجموعهای از تحریم های جدید علیه روسیه و بلاروس و ممنوعیت استفاده روسیه از حریم هوایی اروپا خبر داد.
رئیس کمیسیون اروپا همچنین اعلام کرد که کمیسیون تصمیم گرفته است حریم هوایی اروپا را به روی هواپیماها و شرکتهای هواپیمایی روسیه ببندد.
وی تأکید کرد که کمیسیون اروپا اقداماتی را برای اعمال تحریم ها علیه بلاروس و اعمال ممنوعیت بر صادرات آن انجام داده است.
پیشتر تعدادی از کشورهای اروپایی از جمله کانادا، اسپانیا، فرانسه، آلمان و بلژیک اعلام کرده بودند که حریم هوایی خود را به روی هواپیماهای روسیه بستهاند.