به گزارش راهبرد معاصر یک سناتور تندروی جمهوریخواه آمریکا در روزهای اخیر با انتقاد از رئیس جمهور ایالات متحده، خواستار اقدام مشابه علیه ایران و قطع دسترسی روسیه به نظام مالی سوئیفت شد.
به نوشته وبگاه «بریتبارت» «تام کاتن»، سناتور جمهوریخواه اهل ایالت آرکانزاس در گفتوگو با شبکه خبری «فاکس نیوز» گفت، ایالات متحده میتواند روسیه را از نظام مالی سوئیفت حذف کند، حتی اگر اروپا مایل نباشد.
وی در ادامه گفت که اروپا در مورد ایران نیز مایل به قطع دسترسی به سوئیفت نبود، اما نهایت مجبور شد.
کاتن اظهار داشت: «نخست، فکر میکنم جو بایدن درباره "ولادیمیر پوتین" قضاوت اشتباهی کرد. بایدن فکر میکرد اگر تماسهای تلفنی کافی با او داشته و به اندازه کافی با سران اروپایی دیدار داشته باشد، به نوعی ولادیمیر پوتین را کنار میزند. برای من مشخص بود که پوتین قصد داشت به اوکراین برود. دوم، بایدن عمیقاً وابسته به جناح چپ افراطی حزب خود است، کسانی که در چنگال ایدئولوژی توهمآمیزی هستند مبنی بر اینکه باید تولید سوختهای فسیلی را در آمریکا متوقف کنیم. و سوم، او قلم وتوی تحریمها را به روسیه داده است. فقط تحریم نفت و گاز نیست. میتوان روسیه را از سوئیفت نیز حذف کرد. ما در دوران ترامپ با ایران همین کار را کردیم، علیرغم اینکه متحدان اروپایی ما نیز نمیخواستند این کار را انجام دهند. ما قدرت برداشتن این گامها را داریم. اما جو بایدن حاضر به انجام این کار نیست.»
خبرگزاری «رویترز » در این زمینه به نقل از یکی از رؤسای بانکهای مرکزی منطقه یورو گزارش کرد که تا چند روز آینده، در مورد قطع دسترسی روسیه به سامانه سوئیفت تصمیم گیری خواهد شد.
این رئیس بانک مرکزی که نخواست نامش فاش شود، گفت: «موضوع سوئیفت یک موضوع چند روزه است که در اندک زمان کوتاه حل میشود.»
«اینگریدا سیمونیته»، نخست وزیر لیتوانی روز شنبه گفت که شرکای غربی در حال نزدیک شدن به توقف دسترسی روسیه به سیستم پرداخت بین بانکی جهانی، سوئیفت هستند. رئیس جمهور اوکراین نیز گفت که «ماریو درگی» نخست وزیر ایتالیا در گفتوگوی تلفنی با وی از قطع دسترسی روسیه به سیستم پرداخت بین المللی، سوئیفت حمایت کرده است.
غرب به رهبری آمریکا قصد دارد با حربه تحریمها روسیه را بابت عملیات در اوکراین تنبیه کند، اقدامی که با واکنشهای منفی نیز مواجه شده از جمله وزیر خارجه چین در گفتوگو با همتای آلمانی، با «تحریمهای یکجانبه» علیه روسیه مخالفت کرد./فارس
∎