گروه بينالملل: هول و وحشتي که به دنبال سقوط شهر رمادي به دست داعش، عراق و آمريکا را فرا گرفته شکست استراتژي آمريکا در مبارزه با تروريستها و عدم توانايي ارتش عراق را در ماموريت خود براي حمايت از شهرها و مرزهاي آن آشکار ساخت.
حال، ارتش عراق با حمايت نيروهاي مردمي شيعه، قبايل سني و برخي گروههاي ديگر آماده بازپسگيري شهر رمادي ميشود. آنها شامل 75 هزار نفر مبارز و داوطلب هستند، در همين حال، باراک اوباما در نشستي با مشاوران ارشد امنيتي حمايت خود از دولت عراق و نيز مسلح کردن عشاير استان الانبار را اعلام کرد.از سوي ديگر، يک منبع آگاه عراقي از ناخرسندي نخست وزير اين کشور از برخي اقدامات آمريکا در جنگ عليه داعش در عراق خبر داد و اعلام کرد که اين نارضايتي باعث شد عراق ماموريت آزادسازي الرمادي رابه بسيج مردمي واگذار کند.
تروريستهاي تكفيري داعش که رمادي را در تصرف خود دارند، اطراف اين شهر را مينگذاري کرده و آماده نبرد با نيروهاي دولتي شدهاند.
درهمين حال، با وجود اعزام تعداد زيادي از نيروهاي دولتي و بسيج مردميعراق براي نبرد با داعش در الانبار، برخي منابع عراقي از رسيدن نيروهاي اين گروه تروريستي به اطراف ابو غريب، در حومه غربي بغداد خبر دادهاند. به گزارش الجزيره، يک منبع نظاميعراقي اعلام کرد: اعضاي داعش با چند عمليات انتحاري خود را به اطراف شهر ابوغريب، در 32 کيلومتري غرب پايتخت عراق رساندهاند. بنا به گفته اين منبع، در انفجار دو خودروي بمبگذاري شده که عاملان انتحاري آنها را هدايت ميکردند، هشت سربازي عراقي کشته شده و 14 تن ديگر زخميشدند.
اين منبع نظاميگفت که انفجار نخست در نزديکي يک ايست بازرسي ارتش در منطقه الحصوه در شرق فلوجه رخ داد و انفجار دوم پادگان ارتش عراق در بخش «گمرگ« در غرب شهرستان ابوغريب را هدف قرار داد.
وي خاطرنشان کرد که داعش تماميمنطقه صنعتي حد فاصل شرق فلوجه تا حومه غربي ابو غريب را به تصرف درآورده و نيروهاي خود را در اطراف ابو غريب مستقر کرده است. اين تحولات در حالي صورت ميگيرد که ارتش، پليس فدرال و نيروهاي بسيج مردميکه براي نبرد با داعش به استان الانبار اعزام شدهاند، توانستند بخشهاي گستردهاي از منطقه الکرمه در فاصله 60 کيلومتري شرق رمادي، مرکز اين استان را تحت کنترل خود درآوردند.
سقوط رمادي به دست تروريستهاي تكفيري ضربه سختي نيز براي ائتلاف بينالمللي ضد داعش به رهبري آمريکا بود.حال آمريکا که از حضور شبهنظاميان شيعه مورد حمايت ايران در عراق ناخشنود بود، پذيرفته است که اين شبهنظاميان در عمليات بازپسگيري رمادي به رهبري ارتش عراق حضور خواهند داشت.درهمين حال روزنامه راي اليوم نوشت، آمريکايي که جنگندههاي پيشرفته خود را به عراق و سوريه ميفرستد تا بيش از 3700 حمله را عليه داعش انجام ميدهند همچنان در گوش مسوولان ارشد نظاميتکرار ميکند که اين حملات در عقبنشيني داعش و تضعيف آن موفق بوده است. اما سقوط شهر رمادي به دست داعش دليل قاطعي بر اين مساله است که مسوولان آمريکايي چه نظاميو چه غيرنظاميبه طور کلي از حقيقت امر، فهم درست اوضاع سوريه و عراق، ماهيت داعش و منابع قدرت آن دور هستند و فهم آنها کاملاً اشتباه است.
قرار بود آمريکاييها و مقامات عراقي قبل از ماه رمضان بازپسگيري شهر موصل از داعش را جشن بگيرند اما با سقوط رمادي و بخشهايي از فلوجه کاملاً غافلگير شدند و شادي آنها تبديل به عزا شد.
مارتين دمپسي، رئيس ستاد مشترک ارتش آمريکا نيز اعتراف کرد که سقوط رمادي شکست بزرگي است اما وعده داد که در مدتزمان کوتاهي اين شهر بازپسگرفته شود. اما بعيد است که به وعدهاش عمل کند. آمريکا کشور ابرقدرتي است اما با اين حال شکست با بالا رفتن پرچم داعش بر مجتمع دولتي در مرکز رمادي همچون پوتکي بر سرش فرود آمده است.
دولت حيدر العبادي، نخستوزير عراق به دليل چنين ضربهاي که موجب از بين رفتن توازن آن شده دچار دستپاچگي شده است. در حال حاضر بحث دوباره بر سر شبهنظاميان شيعه و بازگشت مجدد آنها به ميدان است. بيشتر ساکنان الانبار خواهان مداخله نيروهاي مردميدر مناطقشان و تکرار رخدادهاي شهر تکريت نيستند. خطر داعش در عراق و جهان عرب در حال افزايش است و سلطه اين گروه تروريستي بر رمادي، کنترل بخشهايي از شهر تاريخي پالميرا (تدمر) سوريه و حمله به گذرگاه مرزي «طريبيل» نشان ميدهد که آمريکا در چه تنگنا و بنبستي قرار گرفته است.
داعش در حال حاضر در حال پيشروي است برخي نميخواهند به اين حقيقت اعتراف کنند.
∎