به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از فارس، «جو بایدن»، رییسجمهور آمریکا در یک نشست خبری با بیان این ادعا که «ولادیمیر پوتین»، رییسجمهور روسیه متجاوز است تحریمهای جدیدی را علیه مسکو اعلام کرد.
بایدن مدعی شد که «ولادیمیر پوتین»، رییسجمهور روسیه این جنگ در اوکراین را انتخاب کرده و اکنون روسیه، تبعات آن را با تحریمهای جدید پرداخت خواهد کرد.
او گفت که چهار بانک دیگر روسیه هدف تحریم قرار خواهند گرفت. رییسجمهور آمریکا مدعی شد که ولادیمیر پوتین اهدافی فراتر از اوکراین دارد و قصد او احیای اتحاد جماهیر شوروی است.
رییسجمهور آمریکا همچنین بار دیگر تأکید کرد که نیروهای آمریکا قرار نیست برای وارد شدن به جنگ اوکراین عازم اروپا شوند.
بایدن گفت که بازار سهام روسیه و ارز این کشور در روزهای اخیر به دلیل اقدامات رییسجمهور این کشور آسیب دیدهاند. بایدن درباره اینکه تنشهای اخیر چه اثری بر زندگی روزمره آمریکاییها خواهد داشت گفت که دولت او در تلاش است هر گونه اخلال در ذخائر انرژی را جبران کند.
بایدن گفت که تحریمهای جدید علیه روسیه، نخبگان این کشور، بانکهای بزرگ و صادرات فناوری روسیه را هدف خواهد گرفت.با این حال، او تصریح کرد که قطع ارتباط روسیه با سوئیفت و تحریم پوتین فعلاً در دستور کار نیست.
بایدن گفت که اثرگذاری تحریمها زمانبر خواهد بود و از آمریکاییها خواست «عزم و اراده» نشان دهند. او به یک خبرنگار فاکسنیوز گفت که مصائب اقتصادی که آمریکاییها احساس خواهند کرد کوتاهمدت خواهد بود.
روسیه از صبح پنجشنبه (۲۴ فوریه/ ۵ اسفند) دستور حمله نظامی به اوکراین را صادر کرد. این تحول چند روز بعد از آن رخ داد که مسکو رسماً استقلال جمهوریهای «دونتسک» و «لوهانسک» در شرق اوکراین را به رسمیت شناخت. روسیه میگوید اوکراین به تعهداتش ذیل توافقات مینسک که در سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ برای حل مناقشههای موجود میان جداییخواهان و کییف حاصل شده بود عمل نکرده است.
اوکراین ساعاتی بعد از حمله روسیه اعلام کرد تمامی ارتباطات دیپلماتیک با این کشور را قطع کرده است. ولادیمیر پوتین گفته هدف از عملیات نظامی روسیه گرفتن توانمندیهای نظامی اوکراین و «نازیزدایی» از این کشور است.
پوتین در چند سخنرانی از کشورهای غربی به دلیل نادیده گرفتن نگرانیهای امنیتی روسیه و ارسال سلاحهای پیشرفته به اوکراین انتقاد کرده است. رییسجمهور روسیه گفته که این اقدام نظامی برای جلوگیری از خونریزیهای بیشتر در آینده ضروری است.
ولادیمیر پوتین در سخنرانی مفصلی که برای توضیح درباره دلایل تصمیمش برای به رسمیت شناختن جمهوریهای دونتسک و لوهانسک ایراد کرد از اظهاراتش را به توضیح درباره خلف وعدههای آمریکا درباره عدم گسترش ناتو اختصاص داد و گفت: «مضاف بر این، ما از مواضع سران آمریکا آگاه هستیم که میگویند خصومتهای فعال در شرق اوکراین، احتمال پیوستن این کشور به ناتو را منتفی نمیکند و این اتفاقی است که در صورتی که کییف معیارهای ناتو را برآورده کند و به فساد غلبه کند رخ خواهد داد.»
پوتین اضافه کرد: «در همین حال، بارها و بارها سعی میکنیم خودمان را متقاعد کنیم که ناتو یک ائتلاف دوستدار صلح و صرفاً دفاعی است که هیچ تهدیدی علیه روسیه ایجاد نمیکند. باز هم از ما میخواهند که حرفشان را باور کنیم، در حالی که ما خیلی خوب میدانیم این حرفها چقدر ارزش دارند. در سال ۱۹۹۰، وقتی که مذاکرات اتحاد دو آلمان مطرح بود ایالات متحده به سران شوروی قول داد که قلمرو ناتو یا حضور نظامیاش یک اینچ به سمت شرق حرکت نخواهد کرد و اتحاد دو آلمان به گسترش سازمان نظامی ناتو به سمت شرق منجر نخواهد شد. این عین حرف آنها است. کلی تضمینهای کلامی دادند که همهشان پوچ از آب درآمد.»