شناسهٔ خبر: 52730620 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

با تشدید بحران اوکراین؛

آلمان پروژه گازی نورد استریم ۲ را مسدود کرد

بزرگترین خط لوله انتقال گاز از روسیه به آلمان و اروپا به دلیل وضع تحریم های آمریکا و اتحادیه اروپا توسط آلمانها مسدود شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از راشاتودی، آلمان پروژه خط لوله گاز نورد استریم ۲ دریای بالتیک که از روسیه به مقصد این کشور راه اندازی شده بود را مسدود کرد؛ این در حالی است که این خط لوله گازی صادرات به آلمان را دوبرابر می‌کرد.

آلمانها تحریم‌ها اتحادیه اروپا علیه روسیه و به رسمیت شناختن دونستک و لوهانسک را عامل این مسدود شدن خط لوله نورد استریم ۲ اعلام کرده است.

تفرقه انگیزترین پروژه انرژی اروپا، به ارزش ۱۱ میلیارد دلار در ماه سپتامبر به پایان رسید، اما گواهینامه و مجوز استفاده و افتتاح رسمی آن توسط آلمانها و اتحادیه اروپا صادر نشده بود و حال رسماً مسدود شد.

این خط لوله برای کاهش فشار بر مصرف‌کنندگان اروپایی راه اندازی شده بود به طوری که این مصرف کنندگان در حال حاضر انرژی خود را در بحبوحه فشارهای اقتصادی و هزینه‌های زندگی پس از کرونا با قیمت بسیار بالایی دریافت می‌کنند به همین دلیل دولت قبلاً میلیاردها دلار هزینه کرده‌اند تا هزینه وارده بر مصرف‌کنندگان را بکاهند.

اما قیمت بنچمارک گاز اروپا که در حال حاضر تحت قرارداد ماه مارس هلند است، ۹.۸ درصد افزایش یافت و به ۷۸.۹۵ یورو در هر مگاوات ساعت رسید و با هزینه‌های قبل از آغاز پروژه نورد استریم ۲ برابری کرد.

دیمیتری مدودف، رئیس‌جمهور سابق روسیه و نایب رئیس شورای امنیت این کشور، سعی کرد نمک به آن زخم بمالد به طوری که وی در توئیتی اعلام کرد: به دنیای جدید خوش آمدید که در آن اروپایی‌ها به زودی باید ۲۰۰۰ یورو به ازای هر هزار متر مکعب گاز بپردازند!

با این حال، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه متعهد شد که روسیه هیچ یک از خطوط عرضه گاز فعلی خود را قطع نکند.

خبرگزاری اینترفاکس به نقل از دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گزارش داد، کرملین امیدوار است مسدود شدن نورد استریم ۲ موقتی باشد.

آلمان نیمی از گاز خود را از روسیه دریافت می‌کند و روسیه معتقد است که نورد استریم ۲ در درجه اول یک پروژه تجاری برای تنوع بخشیدن به منابع انرژی برای اروپا است.

اما علیرغم مزایای بالقوه، این خط لوله اتحادیه اروپا و ایالات متحده به این دلیل که وابستگی انرژی اروپا به روسیه را افزایش می‌دهد و همچنین هزینه ترانزیت به اوکراین پرداخت نمی‌شود با آن مخالفت کردند.

مارسل دیرسوس، عضو غیر مقیم مؤسسه سیاست امنیتی دانشگاه کیل، گفت: «این یک تغییر بزرگ برای سیاست خارجی آلمان با پیامدهای عظیم برای امنیت انرژی و موقعیت سیاسی ویژه برلین در قبال مسکو است. این نشان می‌دهد که آلمان واقعاً در مورد تحمیل هزینه‌های سنگین به روسیه جدی است.

رابرت هابک، وزیر اقتصاد، گفت که تأمین گاز آلمان حتی بدون نورد استریم ۲ نیز تضمین شده است. اما او به خبرنگاران در دوسلدورف گفت که احتمالاً قیمت‌ها در کوتاه مدت بیشتر افزایش خواهد یافت.

غول گاز دولتی روسیه، گازپروم، مالک کل خط لوله نورد استریم ۲ است و نیمی از هزینه‌ها را پرداخت کرده است، و ۵۰ درصد دیگر آن مابقی توسط شل پرداخت شده است.