کمیسیون مشترک طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی کلیات طرح صیانت را به تصویب رساند.
اعضای کمیسیون طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی در جلسه دیروز کمیسیون با ۱۸ رأی موافق کلیات این طرح را به تصویب رساندند.
جلال رشیدیکوچی در این جلسه گفت: «من نه مخالف نظام هستم و نه مخالف انقلاب. از خانوادهای آمدهام که پنج شهید تقدیم کرده است. عدهای برای موافقت با این طرح با من تماس میگیرند و من را تهدید میکنند. این در حالی است که بعد از گذشت مدتی از آغاز به کار کمیسیون مشترک، مردم هنوز نگران تصویب این طرح هستند.»
او ادامه داد: «این موضوع هم دلیل دارد، برای مثال به یکباره اعلام میشود که در خلال بررسی بودجه جلسهای برای بررسی این طرح برگزار شود. کسی مخالف ساماندهی فضای مجازی نیست، اما آیا این طرح در راستای ساماندهی فضای مجازی است؟ از نظر مردم اینگونه نیست. من در کنار مردم هستم.»
در ادامه رضا تقیپور انوری، رئیس کمیسیون مشترک در پاسخ به اظهارات جلال رشیدیکوچی گفت: «برگزاری جلسه به یکباره نبوده است و از دو روز قبل در این خصوص نظرخواهی شد. ۱۴ نفر از اعضای کمیسیون با برگزاری این جلسه موافق بودند.»
او اضافه کرد: «متاسفانه هنوز تخریبها و تهدیدها در خصوص این طرح ادامه دارد. یکی از دوستان در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی هم مطالبی مطرح کرده است و در رسانهها گفته شد که قرار است جلسه ۴۵ دقیقهای تصمیمگیری شود. این در حالی است که قرار بود جلسه ۱۲:۴۵ برگزار شود نه یک جلسه ۴۵ دقیقهای. باید توضیح داده شود این ۴۵ دقیقه از کجا آمده است.»
رئیس کمیسیون مشترک در پایان عنوان کرد: «جزییات طرح نیز در جلسات بعدی کمیسیون بررسی خواهد شد. برگزاری این جلسات اطلاعرسانی میشود.»
در پایان نیز کلیات طرح حمایت از حقوق کاربران به رأی گذاشته شد و با رأی مثبت ۱۸ نفر از اعضای کمیسیون همراه شد.
رسانه نباید به ما تحمیل کند که چه تصمیمی اتخاذ کنیم
در همین راستا، رئیس کمیسیون مشترک طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی در حاشیه جلسه علنی عصر دیروز مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران با اشاره به تصویب کلیات طرح نظام تنظیم مقررات فضای مجازی اظهار داشت: «بررسی این طرح در مجلس شورای اسلامی دارای شفافیت بیسابقهای بوده است.»
رضا تقیپور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در فضای مجازی بحثی مطرح شده است که طرح مذکور با هدف مسدودسازی و فیلتر شدن شبکههای اجتماعی چون اینستاگرام است، گفت: «این فضایی که مطرح میکنید، صرفا برای امروز نیست و بسیاری از حرفهای ما تاکنون تقطیع، تحریف و تخریب شده است. کتاب جنگ رسانههای اجتماعی توسط یک آمریکایی نوشته شده است و اگر به این کتاب مراجعه کنید، میبینید که تمام آن تاکتیکها در کشور ما پیاده میشود.»
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: «مقام معظم رهبری فرمودند که در جنگ نرم هدف دشمنان تغییر رفتار مدیران است و الان هم میخواهند با دیکتاتوری رسانهای خود کاری کنند که مسئولان و مدیران ما در تصمیمات خود تغییر ایجاد کنند.»
تقیپور گفت: «رسانه نباید به ما تحمیل کند که چه تصمیمی اتخاذ کنیم. البته معتقدیم که حتما باید با مردم و رسانهها تعامل و ارتباط داشته باشیم، اما به هیچ وجه قبول نداریم که چند مافیای رسانهای دست به کار شوند و تصمیمات ما را تغییر دهند.»
رئیس کمیسیون مشترک طرح نظام تنظیم مقررات فضای مجازی تصریح کرد: «کاهش سرعت اینستاگرام هیچ ارتباطی به این طرح ندارد. کسانی که این ادعا را مطرح میکنند، حرفشان بیشتر شبیه شوخی و مزاح است، چرا که هنوز این طرح در مرحله بررسی است و چگونه قبل از تصویب، امکان اجرایی شدن آن وجود دارد؟»
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: «سکوهای غول خارجی و آمریکایی اگر میخواهند فعالیت کنند، باید چارچوب، قوانین و ارزشهای ما را بپذیرند. حتی کشورهای اروپایی هم این موضوع را دنبال میکنند، بهگونهای که مدیرعامل فیسبوک هفته پیش اعلام کرد که ممکن است فعالیتهای خودش را در اتحادیه اروپا محدود کند، چرا که چارچوبهای آنان را قبول نداشت.»
با طرح صیانت روی اعصاب و روان جامعه راه میروید
یک عضو کمیسیون مشترک طرح صیانت در خصوص اظهارات رییس کمیسیون گفت: « من را به دیکتاتوری مدرن متهم کردید، شما روش دیکتاتوری را دنبال می کنید که برای طرح به این مهمی موسوم به صیانت در یک جلسه ۱۰ دقیقه تصمیم می گیرید و آن به تصویب رساندید. »
غلامرضا نوری قزلجه در جلسه علنی عصر دیروز سه شنبه مجلس در تذکر شفاهی خطاب به رضا تقی پور انوری رییس کمیسیون مشترک طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی گفت: «اشاره کردند جلوی این گونه سخنان را بگیرید، همکار عزیز نه شما و نه هیچ تفکر حکومتی ضد جمهوریتی نمی تواند جلوی سخنان هیچ نماینده ملت و منِ خاک پای ملت را بگیرد، اشاره کردید من مجلس را به توپ بسته ام، من؟ یا شما که با تصویب ۱۰ دقیقه ای طرح صیانت که امانت صحن است، مجلس را به توپ می بندید و بر روی اعصاب و روان جامعه راه می روید و مجلس را در جامعه از محبوبیت می اندازید؟»
این عضو کمیسیون مشترک حمایت از حقوق کاربران ادامه داد: «مصوبه امروز شما فرآیند قانونی لازم و ترتیب و توالی رسیدگی مطابق مواد متعدد آیین نامه داخلی مجلس و حتی خود آیین نامه اختصاصی کمیسیون مشترک را تایید ننموده و از ریاست مجلس می خواهم برای بررسی این موضوع دستور لازم را به معاونت قوانین صادر کند. »
طرح صیانت از همین الان شکستخورده است
از دیگر سو، یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد که طرح روحالله حضرتپور با اشاره به تصویب کلیات طرح «حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی در کمیسیون مشترک» در مطلبی در صفحه توییتر خود نوشت: «طرح از همان ابتدا مخالف این طرح بودم و تلاش میکنیم طرح را به صحن آورده و ردش کنیم. برخی نمایندگان میخواهند بدون نظر مجلس طرح را تصویب کنند. دولتها نمیتوانند در مقابل تکنولوژی بایستند. میلیونها شغل در بستر فضای مجازی ایجاد شده که دولت وظیفه دارد از آنها حمایت کند، نه اینکه به دنبال حذف این فضا باشد.»