شناسهٔ خبر: 52723695 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه سیاست‌روز | لینک خبر

واکنش منفعلانه اروپا و آمریکا به اقدام روسیه در قبال دونتسک و لوهانسک

غرب پشت اوکراین را خالی کرد

صاحب‌خبر -
کاخ کرملین در حالی اعلام کرد رئیس‌جمهور روسیه از وزارت دفاع این کشور خواسته تا با مناطق دونتسک و لوهانسک در شرق اوکراین توافقنامه‌ای برای اعزام ارتش جهت حفظ صلح در این مناطق امضا کند که واکنش کشورهای غربی تکرار واژه رویکرد مذاکراتی و در نهایت تحریم بوده است و از جنگ و حمایت نظامی از اوکراین سخنی به میان نیامده است.
سران اوکراین در حالی به پشتوانه حمایت‌های ادعایی اروپا، آمریکا و ناتو به سرشاخ شدن با روسیه پرداخت که در نهایت هزینه این رویکرد غرب گرایانه از دست دادن بخش‌هایی از این کشور بوده است چنانکه بعد از تصمیم «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه برای به رسمیت شناختن استقلال جمهوری‌های خودخوانده «دونتسک» و «لوهانسک» از اوکراین، رسانه‌ها از دستور جدید پوتین در این‌باره خبر دادند. کاخ کرملین نیز در بیانیه‌ای توضیح داد: « پوتین از وزارت دفاع روسیه خواسته با جمهوری‌های دونتسک و لوهانسک توافقنامه امضا کند. این توافق به نیروهای روسیه اجازه می‌دهد تا وظیفه تضمین صلح در دو جمهوری را انجام دهند». در واکنشی منفعلانه به این تصمیم دولت انگلیس اعلام کرد تحریم‌هایی را علیه مسکو تدارک دیده که اعمال خواهند شد و اگر روسیه تصمیم به حمله به اوکراین بگیرد، تحریم‌ها افزایش پیدا می‌کنند.نخست‌وزیر انگلیس مواضع روسیه در قبال اوکراین را محکوم کرد و خواستار اعمال فشار برای «شکست پوتین» شد. بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز با بیان اینکه اعزام نیروهای روسی به دونتسک و لوهانسک، تجاوز آشکار به اوکراین و نقض تمامیت ارضی و حاکمیت آن است، خواستار نشست فوری شورای امنیت شد. از سوی دیگر در ادامه انفعال غرب، وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد، به دستور رئیس‌جمهور این کشور، تمام دیپلمات‌های آمریکایی باقیمانده در اوکراین، باید هرچه سریعتر این کشور را ترک کنند.معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید با تکرار ادعای حمله احتمالی روسیه به اوکراین در آینده نزدیک، گفت آمریکا در روز سه‌شنبه اقداماتی را علیه تصمیم مسکو درباره دونتسک و لوهانسک انجام می‌دهد.
جالب توجه آنکه عضو ارشد انصارارلله خبر داد که این جنبش دونتسک و لوهانسک را به عنوان دو جمهوری مستقل به رسمیت می‌شناسد. وزیر خارجه سوریه نیز حمایت این کشور از تصمیم رئیس‌جمهور روسیه در به رسمیت شناختن استقلال جمهوری‌های خودخوانده «دونتسک» و «لوهانسک» از اوکراین را اعلام کرد.
از سوی دیگر وزیر خارجه روسیه در واکنش به تهدیدهای غرب درباره تحولات اوکراین اعلام کرد، مسکو به تحریم‌ عادت دارد. در پی تحولات اخیر در منطقه «دونباس» و تصمیم روسیه در به رسمیت شناختن دو جمهوری در شرق اوکراین، وزارت امور خارجه این کشور کاردار موقت خود را برای رایزنی از مسکو فراخواند. صدراعظم آلمان نیز از توقف اجرای مجوزهای مربوط به خط لوله مشترک گازی با روسیه خبر داد. مدودف نائب‌رئیس «شورای امنیت فدراسیون روسیه» از مواضع ولادیمیر پوتین در قبال تحولات اوکراین دفاع کرد. ترکیه ضمن مخالفت با اقدام روسیه در قبال اوکراین اعلام کرد که آنکارا استقلال دونتسک و لوهانسک را به رسمیت نمی‌شناسد. در این میان قانونگذاران مجالس سفلی و علیای روسیه در جلسات جداگانه قطعنامه پیشنهادی با موضوع تصمیم رئیس‌جمهور این کشور برای به رسمیت شناختن استقلال دو جمهوری دونتسک و لوهانسک را تایید و تصویب کردند.جالب توجه آنکه سعد الکعبی وزیر مشاور دولت قطر در امور انرژی در کنفرانس خبری پس از نشست کشورهای صادر کننده گاز به موضع گیری درباره صادرات گاز روسیه به اروپا پرداخت و آن را بدون جایگزین عنوان کرد.