شناسهٔ خبر: 52717445 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسکانیوز | لینک خبر

ایسکانیوز گزارش می‌دهد؛

چرا آزیترومایسین برای درمان کرونا مناسب نیست؟

امروز بعد از گذشت یک سال و تجویز آزیتروماسین برای بیماران مبتلا به کرونا حتی مواردی که خفیف بودند و علائم جزئی داشتند، اعلام شد که این دارو در درمان کرونا اثری ندارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، از شروع کرونا تا امروز بارها پروتکل‌های درمانی تغییر کرد اما موضوع نگران کننده افزایش مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها به ویژه بدون نسخه است چراکه به گفته محققان افزایش مصرف این دست داروها می‌تواند عواقبی مانند مقاومت میکروبی را به دنبال داشته باشد.

بیشتر بخوانید

آزیترومایسین هیچ اثری در بهبود شرایط بیماران کرونا ندارد

سال گذشته کیانوش جهانپور، اعلام کرد که  استفاده از هپارین‌ها از برخی مرگ‌های بیماران کرونا در ICU جلوگیری می‌کند و فعلاً بهترین اثر درمانی در بیماران کرونا را داروی آزیترومایسین (نوعی آنتی بیوتیک) داشته است.

امروز بعد از گذشت یک سال از این خبر و تجویز این آنتی بیوتیک برای بیماران مبتلا به کرونا حتی مواردی که خفیف بودند و علائم جزئی داشتند، اعلام شد که این دارو در درمان کرونا اثری ندارد، اتفاقی که پیش‌تر برای چند داروی دیگر هم افتاده بود.

دکتر حمیدرضا جماعتی دبیر کمیته علمی کشوری کرونا حتی از افزایش مصرف این آنتی‌بیوتیک در یک سال گذشته ابراز نگرانی کرده و گفته بود که بر اساس گزارش نماینده سازمان غذا و دارو در کمیته علمی کشوری کرونا، میزان مصرف آزیترومایسین به طور قابل توجهی افزایش یافته و مصرف آن در بهمن ماه، بیش از سه برابر ماه های قبل بوده که زنگ خطر جدی است.

دکتر فرزانه داستان، نماینده انجمن داروسازان بالینی در کمیته علمی کرونا هم درخصوص دلایل تاثیرگذار نبودن این دارو در درمان کرونا توضیح داد: بیماری کرونا یک بیماری ویروسی است در حالی که آزیترومایسین روی باکتری‌ها مؤثر است. اوایل شیوع بیماری کرونا مطالعاتی انجام شد که نشان داد آزیترومایسین علاوه بر خاصیت آنتی بیوتیکی خاصیت ضدالتهابی نیز دارد و به دلیل ماهیت التهابی بیماری کرونا، این دارو در اوایل پاندمی تجویز شد؛ در آن زمان گفته می‌شد ترکیب آزیترومایسین با داروهای دیگر مانند "هیدروکسی کلروکین" ممکن است اثربخش باشد اما بعدها که مطالعات کامل شد عملاً هیچ اثربخشی از این دارو در درمان کرونا به اثبات نرسید.

او افزود: یکی از خطراتی که مصرف آنتی‌بیوتیک‌هایی نظیر آزیترومایسین دارد این است که می‌تواند مقاومت میکروبی و تداخلات دارویی را افزایش دهد. داروی آزیترومایسین می‌تواند عوارض قلبی نیز برجا بگذارد بنابراین صرفاً باید در آن دسته از بیماران مبتلا به کرونا تجویز شود که پزشک در رادیوگرافی قفسه سینه، شواهدی از عفونت‌های باکتریایی را مشاهده کند.

شروین شکوهی؛ فوق تخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری عوارض مصرف این دارو را اینگونه شرح داد: آزیترومایسین عوارضی نظیر اسهال، مشکل معده و سایر مشکلات گوارشی را به همراه دارد، این دارو می‌تواند به عنوان یک داروی تنظیم کننده سیستم ایمنی بدن مورد استفاده قرار گیرد و ممکن است در مواردی کمک کننده باشد، ولی تجویز آن برای درمان کرونا به این دلیل توصیه نمی‌شود. در آخرین ادیشن گایدلاینی که منتشر کردیم در مورد تجویز این دارو برای درمان کرونا نوشته ایم که تجویز آزیتروماسین برای کرونا هیچ منبع علمی ندارد و نباید برای این بیماری مورد استفاده قرار گیرد.

انهای پیام /

برچسب‌ها: