شناسهٔ خبر: 52715097 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

فقر عمومی خاک کشـور با کود زیستی پایان می‌یابد

محققان موفق به تولید نوعی کود زیستی شده‌اند که با پایان دادن به فقر عمومی خاک کشور، زمینه‌های حاصل‌خیزی آن را بهبود می‌بخشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری،با توسعه دانش فنی و نفوذ فناوری‌های زیستی به حوزه‌ای چون کشاورزی، اکنون راهکارهـای قابل توجهـی در حوزه کاهـش اثرات آسـیب‌زای فعالیت‌هـای انسـان بـر آب، خاک و هـوا ارائه شده اسـت.

تولیـد بیـش از ۳۰ عنـوان دانـش فنـی و همکاری با طیف گسـترده‌ای از مشـتریان بخـش عمومـی و خصوصـی، ماحصل فعالیت یکی از شرکت‌های فعال در این حوزه است.

منوچهر بهزادی مدیرعامل یک شرکت با بیان اینکه فعالیت‌های این شرکت بر حل معضلات زیسـت‌محیطی بـر مبنای ارائه راهکارهـای برون‌رفـت از بحران‌هـای زیسـتی از طریـق الگوهـای درآمدزای اقتصادی متمرکز اسـت، گفت: در واقـع مجموعـه مـا همـواره بـر ایـن بـاور بوده اسـت کـه اگـر یک پـروژه یا محصول دوسـت‌دار محیطزیسـت بتوانـد صـرف نظـر از حمایـت دولت‌هـا جای خـود را در بـازار پیـدا کند، نیـاز چندانی بـه حمایت‌هـای گلخانه‌ای آیین‌نامه‌هـا نخواهـد داشـت.

وی ادامه داد: از جمله محصولات مهم این شرکت، کودهای زیستی است. ایـن محصول به‌طور مشـخص به فقر عمومی خاک کشـور از نظر شـاخصه‌های حیات زیسـتی پایان خواهد داد و به حاصل‌خیـزی خـاک بهبود خواهد بخشـید.

بهزادی افزود: این مسـاله با توجـه به پایین بـودن معنادار بهره‌وری بخش کشـاورزی ایـران در حـوزه عملکرد کشـت در هکتار می‌تواند بسـیار راهگشـا باشـد.

مدیر شرکت عنوان کرد: علاوه بـر آن، کاهـش مصـرف کودهـای شـیمیایی و آلودگی‌های شـدید آب و خاک کشـور را نیز بایسـتی بـه تاثیـرات مصـرف ایـن محصـول اضافـه کرد.

وی گفت: از نظر وجه همگرایی نیز این محصول از تلفیق فناوری نانو در سـاخت محیط کشـت و زیسـت‌فناوری در بهره‌جویی از قابلیت‌هـای میکروارگانیسـم‌ها شـکل یافتـه اسـت.

بهزادی با بیان اینکه این محصولات در طبقه‌بندی‌هـای کلی کاهش آسـیب‌های زیسـت‌محیطی بخـش کشـاورزی در به‌کارگیـری کودهـا و سـموم شـیمیایی، مهـار آلودگی‌هـای بخـش آب و مهـار بیابانی شـدن اقلیم کشـور و انتشـار ریزگردها خلاصه می‌شـوند گفت:برخـی از محصـولات عرضه‌شـده این شـرکت، فاقـد نمونـه مشـابه خارجی هسـتند.

وی ادامه داد: برخی دیگـر دارای نمونـه رقیـب خارجـی هسـتند ولـی آن محصـولات بـا شـرایط مصـرف در ایـران سـازگاری کامـل ندارنـد و در نتیجـه، اثربخشـی پایین‌تـری نسـبت بـه این محصـولات ایران‌ساخت ارائـه می‌دهنـد.

وی اضافه کرد: بخشـی دیگـر از این محصـولات نیـز نمونه مشـابه ولی ارزان‌سـازی‌شـده محصولات خارجی هسـتند کـه بـه دلیـل ناهم‌تـرازی هزینه‌هـای تولیـد در ایـران و خـارج از کشـور، طبیعـی بـه نظـر می‌رسـد.

وی گفت: راندمـان بالاتـر محصـول، در دسـترس بودن شـرکت سـازنده و قیمت بسـیار پایین‌تر، از مزیت‌هـای محصولات ایران‌ساخت نسـبت بـه آن دسـته از محصـولات دارای رقیـب خارجـی است.