شناسهٔ خبر: 52709951 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

اقامت 200 نخبه غیر ایرانی در کشور

بیش از ۴۵۰ نفر از متخصصان غیر ایرانی حاضر در کشور شناسایی و برای اقامت به کمیسیون ویژه اقامت و تسهیلات معرفی و بیش از ۲۰۰ نفر از آن‌ها موفق به دریافت حمایت مذکور شدند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، رئیس مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره حمایت از نخبگان غیر ایرانی، گفت: مهاجرت، یکی از فرصت‌ها و تهدیدات جدی این روز‌های کشور‌های مهاجرفرست و مهاجرپذیر است.
پرویز کرمی بیان کرد: پدیده‌ای که اگر به نحو مناسبی مدیریت شود می‌تواند برای کشور‌ها منافع مالی و انسانی به همراه داشته باشد. ایران نیز با توجه به همجواری با برخی کشور‌ها یا جاذبه‌های مختلفی که دارد سال‌ها میزبان مهاجرانی از کشور‌های مختلف است که برخی از آن‌ها نخبگان علمی و دانشی هستند.
سخنگوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ادامه گفت: ایران نزدیک به ۴ دهه است که جمعیت بالایی از مهاجران را میزبانی می‌کند. بسیاری از این مهاجران توانستند با وجود مشکلات زیادی که سر راه تحصیل و کسب و کارشان در ایران بود، موفقیت‌های بالایی کسب کنند و به عنوان نخبگان دانشی و تخصصی در ایران بمانند.
کرمی افزود: استفاده درست از این ظرفیت عظیم انسانی به دغدغه‌ای بدل شده بود که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اجرای برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان بین‌المللی به آن پاسخ داد و حمایت‌های ویژه‌ای را برای متخصصان و کارآفرینان غیرایرانی در نظر گرفت. در قالب این برنامه مجموعه‌ای از خدمات و تسهیلات برای مهاجران نخبه و کارآفرین، تعریف شد که یکی از این تسهیلات، ارائه دفترچه اقامت ویژه به مدت سه تا پنج سال است.
مشاور رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: آن‌ها می‌توانند با داشتن دفترچه اقامت ویژه، به جز حق رای، از همه حقوق شهروندی در ایران برخوردار شوند.
کرمی ادامه داد: بر اساس آمار‌های موجود تاکنون از طریق سامانه برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان بین المللی iConnect.isti.ir بیش از ۴۵۰ نفر از متخصصان غیر ایرانی حاضر در کشور شناسایی و بیش از ۲۰۰ نفر از متقاضیان موفق به دریافت حمایت مذکور شدند.
سخنگوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همچنین بیان کرد: در این برنامه «حمایت‌های پژوهشی و انگیزشی از نخبگان غیر ایرانی»، «تسهیل فرآیند‌های بروکراتیک برای اعطای خدمات پایه شهروندی به دارندگان کارت اقامت ویژه»، «ایجاد انگیزه در مدیران بخش دولتی برای تسهیل موانع کسب و کار افراد خارجی»، «اخذ مجوز کسب و کار و احداث مطب» و «تملک دارایی‌ها» نیز تعریف شده است.

نظر شما