شناسهٔ خبر: 52701072 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: بی‌بی‌سی فارسی | لینک خبر

وزیر دفاع روسیه: خطر بالقوه هسته‌ای اوکراین بیش از ایران و کره شمالی است

صاحب‌خبر -
۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۲۱ فوریه ۲۰۲۲

سرگی شویگو، وزیر دفاع روسیه در جلسه شورای امنیت این کشور گفت "خطر بالقوه هسته‌ای" اوکراین از مسائل ایران و کره شمالی بزرگتر است. در همین جلسه ولادیمیر پوتین نیز گفت ظرف ساعت‌های آینده درباره به رسمیت شناختن "جمهوری‌های مردمی" جدایی‌طلب دونتسک و لوهانسک تصمیم‌گیری خواهد شد.

او این اظهارات را در جلسه امروز شورای امنیت روسیه در حالی مطرح کرد که از تلویزیون پخش شد.

اوکراین پس از استقلال از شوروی برنامه هسته‌ای خود را کنار گذاشت.

اما به گفته سرگی شویگو، اظهارات ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین نشان می‌دهد که آنها می‌خواهند وضعیت یک کشور هسته‌ای را دوباره به دست آورند.

او با هشدار این موضوع را "خطرناک" خواند و اضافه کرد که طی سال‌های طولانی حضور در اتحاد جماهیر شوروی، فرصت‌هایی در این کشور ایجاد شد تا چنین تسلیحاتی تولید شود. سرگی شویگو می‌گوید اوکراین در مقایسه با ایران و کره شمالی تجهیزات، متخصصان و فرصت‌ها بسیار بیشتری دارد.

هشدار درباره خطرات احتمالی دستیابی اوکراین به سلاح هسته‌ای در شرایطی طرح می‌شود که ایران در وین درگیر مذاکرات فشرده برای احیای توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ است.

در مذاکرات هسته‌ای وین، آمریکا به طور غیرمستقیم و روسیه، چین، فرانسه، بریتانیا و آلمان به طور مستقیم با ایران مذاکره می‌کنند.

در سال‌های گذشته ایران تلاش کرده روابط نزدیک‌تری با روسیه و چین برقرار کند.

بیشتر بخوانید:

از پادکست رد شوید و به خواندن ادامه دهید
پادکست
رادیو فارسی بی‌بی‌سی
رادیو فارسی بی‌بی‌سی

پادکست چشم‌انداز بامدادی رادیو بی‌بی‌سی

برنامه ها

پایان پادکست

در ادامه تحولات اوکراین ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری در پایان جلسه امروز شورای امنیت روسیه اعلام کرد این کشور امروز در خصوص رسمیت شناختن "جمهوری های مردمی" جدایی طلب دونتسک و لوهانسک به عنوان کشورهای مستقل تصمیم خواهد گرفت.

شورشیان تحت حمایت روسیه در این مناطق از سال ۲۰۱۴ با ارتش اوکراین در جنگ‌اند و از روسیه خواسته‌اند استقلال آنها را به رسمیت بشناسد.

اوکراین و غرب نگران با رسمیت یافتن این ‌جمهوری‌های خودمختار از سوی مسکو، روسیه عملا نیروهای نظامی خود را به این منطقه بفرستد.

در چند روز گذشته تنش و درگیری در این مناطق به شدت افزایش یافته است.

مقام‌های غربی همچنان احتمال حمله نظامی روسیه به اوکراین را مردود نمی‌شمارند.

لیز تراس، وزیر امور خارجه بریتانیا پس از گفتگو در بروکسل با ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، گفت که کشورهای غربی برای "بدترین سناریو" آماده می‌شوند. خطوط هوایی لوفت هانزا، کی ال ام و ایرفرانس پروازهای خود به کی‌یف را لغو کردند.

این در حالی است که روسیه هرگونه برنامه‌ریزی برای حمله به اوکراین را رد می‌کند.

این کشور اما خواستار تضمین‌های امنیتی گسترده‌ای است از جمله اینکه اوکراین هرگز به ناتو نخواهد پیوست.