شناسهٔ خبر: 52684533 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه دنیای‌اقتصاد | لینک خبر

احکام نظارتی بودجه ۱۴۰۰ در لایحه بودجه ۱۴۰۱تمدید شد

دنیای اقتصاد: مجلس دیروز لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ را به صورت دو شیفته بررسی کرد و قالیباف، رئیس مجلس به نمایندگان پیشنهاد داد تا احکام نظارتی بودجه ۱۴۰۰ برای بودجه ۱۴۰۱ نیز تمدید شود که ۲۰۱ نماینده از مجموع ۲۲۵ نماینده حاضر در جلسه به این پیشنهاد رای مثبت دادند. این پیشنهاد ۱۰ را‌ی مخالف داشت. قالیباف دیروز پس از اخطار اصل ۱۱۰ قانون اساسی که از سوی علیرضا سلیمی مطرح شد پیشنهاد داد احکام نظارتی قانون بودجه سال جاری برای سال آتی تمدید شود. به گزارش خانه ملت، سلیمی نماینده محلات گفت: پیشنهاد نظارتی کمیسیون انرژی در مورد تبصره یک لایحه بودجه۱۴۰۱، این مورد در بند یک الحاقی به تبصره ۱۹ مطرح شده است، بنابراین نیاز نبود در این جا مطرح شود. وی تقاضا کرد این قبیل پیشنهادها در تبصره ۱۹ مطرح شود. قالیباف نیز خطاب به نمایندگان گفت: ۲۲ مورد از موضوعات احکام نظارتی وجود دارد که پیشنهادها به صورت مکرر در این خصوص آمده و اگر بنا باشد برای هر یک از این پیشنهاد‌ها موافق و مخالف نظر دهند، وقت بسیاری از مجلس گرفته می‌شود. وی ادامه داد: در خصوص این موضوعات بحث مفصلی صورت گرفت بنابراین اگر مجلس موافقت کند، ما احکام نظارتی بودجه ۱۴۰۰ را در لایحه بودجه ۱۴۰۱ لحاظ می‌کنیم.

صاحب‌خبر -

حاجی بابایی: دغدغه‌ای برای فروش نفت و تهاتر نفتی نداریم

همچنین در خبری دیگر به نقل از «ایسنا»، ‌حاجی‌بابایی، رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ گفت: دغدغه‌ای برای سقف فروش نفت و تهاتر آن وجود ندارد و کمیسیون تلفیق قیمت هر بشکه نفت را از ۶۰ دلار به ۷۰ دلار و میزان فروش نفت را به یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه رسانده است.  وی گفت: دولت درآمدهای نفتی ۳۸۱ هزار میلیارد تومانی به اضافه ۵/ ۴ میلیارد یورو در بند «ی» تبصره یک پیش‌بینی کرد که کمیسیون تلفیق ۳۸۱ هزار میلیارد تومان را تغییر داد.  وی گفت: رقم فروش هر بشکه نفت را از ۶۰ دلار به ۷۰ دلار تبدیل کردیم که عاقلانه و معقول است. همچنین فروش یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه به یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه رسیده است که این هم پیشنهاد دولت بوده است چون دولت ۱۳۷ هزار میلیارد تومان کاهش درآمد دارد که دلیلش این است که نمی‌تواند از صندوق توسعه ملی برداشت کرده یا اوراق بفروشد یا اموال بفروشد، پس باید منابعی پیدا کند. دولت ناگزیر بود فروش نفت را از یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه به یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه برساند.  

نظر نادران درباره میزان صادرات نفت

همچنین در خبری دیگر به نقل از «ایسنا»‌ الیاس نادران، نماینده تهران در مجلس گفت: آنچه در لایحه بودجه در خصوص صادرات روزانه دو میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه نفت گمانه‌زنی شده امکان‌پذیر نیست و باید در این بخش بازنگری صورت گیرد. وی گفت: یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه سهم دولت و یک میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه سهم سایر بخش‌ها در صادرات به شمار می‌رود، اما واقعیت این است که شرکت ملی نفت ایران زیرساخت‌های لازم برای این حجم از صادرات به صورت روزانه را ندارد. حتی اگر تحریم‌ها برداشته شود و پالایشگاه‌ها نیز تعطیل شود این حجم از صادرات میسر نخواهد شد.  همچنین در خبری دیگر از خانه ملت، مجلس، وزارت نفت را مکلف به ارائه گزارش هزینه‌کرد وجوه مربوط به سهم شرکت ملی نفت ایران و شرکت‌های دولتی تابعه وزارت نفت به صورت ۳ ماه یکبار به کمیسیون انرژی و برنامه و بودجه مجلس کرد.  همچنین در خبری دیگر به نقل از خانه ملت، نمایندگان مجلس به دولت مجوز دادند برای جبران کسری صادرات نفتی از محل منابع حساب ذخیره ارزی اقدام کند. نمایندگان دیروز تا بند (ج) تبصره یک ماده واحده لایحه بودجه را بررسی کردند.