کاملا هریس، معاون رئیس جمهور آمریکا به روسیه هشدار داد که اقدام به تجاوز به مرزهای اوکراین نکند.
خانم هریس و رهبران کشورهای غربی امروز در کنفرانس امنیتی مونیخ تاکید کردند که حتی اگر روسیه از روشهای بهانهجویانه برای حمله استفاده کند، آنها آماده پاسخگویی هستند.
معاون رئیس جمهور آمریکا گفت که این کشور قصد دارد جناح شرقی ناتو را تقویت کند تا نسبت به هر گونه اقدام نظامی روسیه نقش بازدارندگی داشته باشد.
خانم هریس همچنین روسیه را به تحریمهای بیشتر تهدید کرد و گفت: "مرزهای ملی را نباید به زور تغییر داد."
معاون رئیس جمهور آمریکا اضافه کرد: ما تحریمهای اقتصادی را برای اعمال آماده کردهایم که "سریع، شدید و متحد" خواهد بود.
وی گفت: "ما موسسات مالی و صنایع کلیدی روسیه" را در این تحریمها هدف قرار خواهیم داد.
امروز رهبران کشورهای غربی در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ و همزمان با بالا رفتن تنشها در مرز اوکراین و روسیه با یکدیگر دیدار کردند.
ولودمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین هم که در مونیخ به سر میبرد امروز با مقامات بلندپایه کشورهای عضو ناتو از جمله بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا دیدار کرد.
کشته شدن یک سرباز اوکراینی به دست جداییطلبان
پیشتر اوکراین اعلام کرد یک سرباز این کشور در گلولهباران جداییطلبان مورد حمایت روسیه در منطقه دونباس در شرق کشته شده است.
این اولین سرباز اوکراین است که در چند هفته اخیر جان خود را از دست داده است.
ارتش اوکراین میگوید جداییطلبان مورد حمایت روسیه در تلاشند تا نیروهای اوکراینی را وادار به واکنش کنند تا از این راه به شهروندان غیرنظامی آسیب وارد شود.
ارتش اوکراین مدعی شده که روسیه هدایت این حملات را به عهده گرفته است.
ناظران بینالمللی از افزایش خشونتها در مناطق مرزی و نقض آتشبس خبر دادهاند.
جداییطلبان برخوردار از حمایت روسیه اعلام بسیج کامل نیروهای نظامی کرده و گفتهاند نگران حمله احتمالی نیروهای اوکراینی هستند؛ اگرچه اوکراین گفته است قصد حمله ندارد.
اوکراین گفته است نیروهای جداییطلب درصدد بهانهای برای ورود نیروهای روسیه هستند.
در همین حال روسیه مانور نظامی بزرگی در امتداد مرز اوکراین برگزار میکند و به گفته وزارت دفاع این کشور نیروهای راهبردی هستهای در این مانور نظامی شرکت خواهند کرد.
قرار است ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه ناظر پرتاب آزمایشی موشکهای بالستیک و کروز باشد.
تنشها میان روسیه و کشورهای غربی بر سر بحران اوکراین بیش از پیش شدت گرفته است.
جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا، هشدار داده که روسیه تا چند روز آینده دست به حمله به اوکراین خواهد زد. در این میان، ولودیمیر زلینسکی، رئیسجمهوری اوکراین برای جلب حمایت کشورهای غربی به اروپا سفر کرده است.
روسیه میگوید قصد حمله ندارد اما این کشور هنوز دهها هزار نیرو در نزدیکی مرز با اوکراین دارد. آمریکا میگوید ارزیابیهای اطلاعاتی حاکی از آن است که ولادیمیر پوتین تصمیم به حمله به اوکراین و اشغال این کشور را گرفته است.
هشدار ناظران: خشونتها به طرز چشمگیری افزایش یافته
ناظران بینالمللی که از مرزهای منطقه دونباس در شرق اوکراین که شورشیان مورد حمایت روسیه در آن مستقر هستند بازدید کردهاند، میگویند شاهد "افزایش چشمگیر" موارد نقض آتشبس هستند.
ایالات متحده تخمین می زند که بین ۱۶۹ تا ۱۹۰ هزار نیروی روسی در اطراف مرزهای اوکراین و نزدیکی آن حضور دارند
شورای امنیت و همکاری اروپا در بیانیهای در مورد افزایش قابل ملاحظه خشونتهای مسلحانه ابراز نگرانی کرد و از طرفهای درگیر خواست تا در این وضعیت متشنج، برای آرام کردن اوضاع تلاش کنند.
هیات اعزامی شورای امنیت و همکاری اروپا در بیانیه خود خواهان خویشتنداری، گفتوگو و مسئولیتپذیری شده است.
به گفته منابع خبری روسیه، در خط لوله بینالمللی انتقال گاز در لوهانسک که در اختیار شورشیان مورد حمایت روسیه است، انفجار شدیدی رخ داده است.
این امر نگرانیهای بیشتری در غرب در مورد استفاده احتمالی روسیه از عملیات به اصطلاح "پرچم دروغین" به عنوان بهانهای برای اشغال اوکراین ایجاد میکند.
کشورهای غربی روسیه را به تلاش برای ایجاد یک بحران ساختگی در مناطق جداشده شرق اوکراین متهم میکنند تا دلیلی برای حمله به اوکراین ایجاد کند.
روز جمعه جداییطلبان شرق اوکراین اعلام کردند که غیرنظامیان این مناطق را از ترس حملات دولت اوکراین از منطقه دونباس خارج میکنند. دولت اوکراین بارها تکذیب کرده که در حال برنامهریزی برای حمله است.
هشدار بایدن: پوتین دستور حمله داده
پیشتر جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا، گفت که متقاعد شده ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه دستور حمله به اوکراین را صادر کرده و در چند روز آینده، این حمله صورت خواهد گرفت.
آقای بایدن گفت این ارزیابی مبتنی بر اطلاعاتی است که نشان می دهد کییف پایتخت اوکراین هدف قرار خواهد گرفت. روسیه داشتن هر گونه طرح برای حمله به اوکراین را رد کرده است.
آقای بایدن گفت که دولت او برای اثبات ادعایش "توانایی اطلاعاتی قابلتوجهی" دارد.
مقامهای آمریکا در روزهای اخیر بارها در مورد حمله احتمالی روسیه به اوکراین هشدار داده و گفتهاند چنین اقدامی با واکنش شدید غرب مواجه خواهد شد.
رئیسجمهوری آمریکا گفت هنوز زمان برای حل بحران هست و روسیه "میتواند دیپلماسی" را انتخاب کند و " زمان برای تنشزدایی و بازگشت به میز مذاکره دیر نیست."
بر اساس برآورد آمریکا بین ۱۶۹ تا ۱۹۰ هزار سرباز روسی در اطراف مرز اوکراین و نزدیک آن حضور دارند. این تخمین نیروهای مورد حمایت روسیه را در جمهوریهای خودخوانده دونتسک و لوهانسک در شرق اوکراین دربرمیگیرد.