شناسهٔ خبر: 52631786 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

روسیه: اوکراین به توافق مینسک پایبند نیست

نیویورک- ایرنا- معاون وزیر امور خارجه روسیه همزمان با افزایش تنش‌ها میان کشورش و واشنگتن گفت: دولت اوکراین به توافق مینسک پایبند نیست و تلاش برای مقصر دانستن روسیه بی اساس است.

صاحب‌خبر -

سرگئی ورشینین معاون وزیر خارجه روسیه در نشست روز پنجشنبه به وقت محلی شورای امنیت سازمان ملل متحد در نیویورک گفت که دولت اوکراین به تعهدات خود در توافق مینسک پایبند نیست و تلاش برای مقصر دانستن روسیه "بیهوده و بی اساس" است.

این مقام وزارت خارجه روسیه گفت: ما به طور فزاینده ای به این نتیجه می رسیم که اجرای توافق مینسک در برنامه های همسایگان اوکراینی ما قرار ندارد. پس از گذشت هفت سال، واضح است که هیچ یک از مفاد بسته اقدامات از جمله آتش بس توسط اوکراین به طور کامل اجرا نشده است.

  آمریکا و سایر کشورها ادعا کرده اند که روسیه توافق مینسک را به طور کامل اجرا نمی کند.

ورشینین چنین ادعاهایی  را رد کرد و گفت که با توجه به اینکه هیچ اشاره ای به روسیه در متن توافق نشده است، مطلقا هیچ دلیلی برای این ادعاها وجود ندارد.

نماینده روسیه در نشست شورای امنیت سازمان ملل ادامه داد: تلاش برای مقصر دانستن روسیه بیهوده و بی اساس است.  این تنها هدف مقصر بودن اوکراین را به حاشیه می کشد. باید بگویم، ما از موضع همکاران غربی خود که سعی می کنند امور بدیهی را نادیده بگیرند، بسیار ناامید شده ایم.

نماینده روسیه خطاب به سخنرانان گفت که جلسه را به یک "سیرک" تبدیل نکنند و اتهامات بی اساس را مبنی بر اینکه روسیه می خواهد به اوکراین حمله کند، مطرح نکنند.

وی توضیح داد: ما مدت ها پیش همه چیز را روشن کرده ایم و همه چیز را توضیح داده ایم.  تاریخ اعلام شده این به اصطلاح تهاجم گذشته است، بنابراین توصیه من به شما این است که خود را در یک موقعیت نامناسب قرار ندهید.

معاون وزیر امور خارجه روسیه پس از نشست شورای امنیت به خبرنگاران گفت که این حق مسلم روسیه است که امنیت خود را در نظر گرفته و نیروهای خود را با توجه به نیاز دفاع ملی نیاز مستقر کند.

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره اوکراین به رغم پایان ضرب الاجل‌های ساختگی قبلی کشورش همچنان ادعا دارد بر اساس اطلاعات، افزایش نیروهای روسیه حاکی از حمله به اوکراین در روزهای آینده است.

روسیه: اوکراین به توافق مینسک پایبند نیست

انتقاد چین از آمریکا و گسترش ناتو

سفیر چین در سازمان ملل متحد نیز از رویکرد واشنگتن در قبال این بحران بدون نام بردن از آن انتقاد و گسترش ناتو به شرق را امری بر خلاف شرایط زمان دانست و محکوم کرد.

ژانگ جون سفیر و نماینده دائم چین در سازمان ملل متحد گفت که پکن معتقد به راه حل سیاسی برای بحران اوکراین است و از همه طرف‌ها می‌خواهد از هرگونه اقدام تنش‌ زا خودداری کرده و اجازه دهند این بحران از طریق دوراندیشی حل شود.

این مقام کشور چین درباره تمایل برخی کشورهای غربی گسترش ناتو نیز اظهار داشت: امنیت منطقه را نمی توان از طریق گسترش یک بلوک نظامی تضمین کرد. این امر در اروپا نیز همانند سایر نقاط جهان صدق می کند.

سفیر چین در سازمان ملل با کنایه به آمریکا گفت: جهان کشوری دارد که از ذهنیت جنگ سرد دست نمی‌کشد، چیزی می گوید و در عمل برای دستیابی به برتری نظامی طور دیگری رفتار می‌کند.

شورای امنیت سازمان ملل همزمان با افزایش تنش‌ها میان آمریکا و روسیه بر سر اوکراین، به درخواست روسیه تشکیل جلسه داده است.

این نشست پس از یک نشست پرتنش شورای امنیت در پایان ماه ژانویه که به درخواست آمریکا برگزار شد، این بار به درخواست روسیه که ریاست دوره ای شورا ی امنیت را در ماه جاری میلادی برعهده دارد، تشکیل شده است تا  درباره اجرای توافقنامه مینسک در مورد اوکراین که در سال ۲۰۱۵ امضا شد، بحث و گفت‌وگو کنند.

توافقنامه آتش بس مینسک، پس از رایزنی های دیپلماتیک سران فرانسه و آلمان با حضور رییس جمهوری روسیه، در ۱۲ فوریه ۲۰۱۵ بین کی یف و جدایی طلبان امضا و از ۱۵ فوریه اجرایی شد اما این توافق بارها توسط ارتش اوکراین و جدایی طلبان منطقه دونباس نقض شده است.

این توافقنامه دارای ۱۲ بند است و روسیه خواستار اجرای بندهای این توافقنامه از اول تا آخر است اما به گزارش رسانه های روسی، دولت اوکراین با اجرای آن از بند اول موافق نیست و می خواهد فقط برخی بندهای مورد نظر خود را اجرا کند.

کشورهای غربی ازجمله آمریکا از این موضع گیری دولت اوکراین حمایت می کنند.

وزارت امور خارجه روسیه هشدار داده است  که تجدیدنظر در توافقنامه مینسک توسط آمریکا پیامدهای خطرناک برای مناقشه اوکراین در پی دارد.

نمایندگان مجلس دومای دولتی روسیه روز سه شنبه با اکثریت آرا پیش نویس قطعنامه ای که به درخواست  ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری این کشور برای به رسمیت شناختن استقلال جمهوری های خودخوانده دونتسک و لوهانسک تهیه شده بود، را تصویب کردند.

۳۵۱ نماینده به این پیش نویس رای مثبت، ۱۶ نماینده مخالف و یک نماینده نیز به آن رای ممتنع دادند.

نمایندگان پارلمان ابراز اطمینان کردند که به لطف به رسمیت شناختن این جمهوری های به رسمیت شناخته نشده می توان از مردم در برابر تهدیدات خارجی محافظت و از "نسل کشی علیه ساکنان جمهوری ها" جلوگیری کرد.

دیمیتری پسکوف سخنگوی رئیس جمهوری روسیه به شناسایی استقلال جمهوری‌های لوگانسک و دونتسک اشاره کرد و گفت: رئیس جمهوری روسیه این درخواست دومای روسیه برای به رسمیت شناختن دو کشور را مستقل دریافت کرده و آن را مورد توجه قرار می دهد.

 وی در همین حال به این نکته اذعان کرد که به رسمیت شناختن استقلال این دو منطقه با توافقنامه مینسک مطابقت ندارد.

به گفته سخنگوی رئیس جمهوری روسیه، پوتین مایل به مذاکره است.

رئیس جمهوری روسیه پیش از این گفته بود آنچه که در منطقه دونباس (منطقه مناقشه در شرق اوکراین) می گذرد، نسل کشی است.

 وزیر امور خارجه آمریکا در واکنش این رای را محکوم و اظهار داشت تایید این درخواست از سوی کرملین به منزله رد کامل تعهدات دولت روسیه در توافقنامه های مینسک است که روند ادغام مجدد کامل سیاسی، اجتماعی و اقتصادی مناطقی از دونباس اوکراین تحت کنترل نیروهای وابسته به روسیه و نیروهای سیاسی  نیابتی آن را مشخص می کند.

بلینکن ادامه داد: تصویب این قطعنامه حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین را بیشتر تضعیف می کند، نقض فاحش قوانین بین المللی است، تعهد اعلام شده روسیه برای ادامه مشارکت در دیپلماسی جهت دستیابی به راه حل مسالمت آمیز این بحران را زیر سوال می برد و پاسخی سریع و قاطع از سوی آمریکا با هماهنگی کامل متحدان و شرکا  را ضروری می سازد.

منطقه دونباس با ساکنان روس تبار در شرق اوکراین واقع شده است و از سال ۲۰۱۴ میلادی روس‌های این منطقه دو جمهوری خودخوانده دونتسک و لوگانسک تاسیس کرده و دولت‌های محلی مستقل از دولت اوکراین تشکیل داده‌اند.

روسیه بارها خواستار مذاکره دولت اوکراین با نمایندگان این دو منطقه برای دستیابی به توافق و حل و فصل اختلافات شده است اما اوکراین، مسکو را به حمایت و تشویق جدایی طلبان متهم و مذاکره با نمایندگان این مناطق را رد می‌کند.