به گزارش ایرنا، صدر اعظم آلمان روز سه شنبه در نشست خبری مشترک با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در کاخ کرملین گفت: به رسمیت شناختن استقلال مناطق لوگانسک و دونتسک از سوی روسیه، فاجعه سیاسی و نقض توافقنامه مینسک خواهد بود.
دومای روسیه روز سه شنبه به پیش نویس قطعنامهای برای درخواست از رئیس جمهور روسیه به منظور به رسمیت شناختن استقلال جمهوریهای خودخوانده دونتسک و لوگانسک رای داد و با پذیرفتن پوتین، روسیه بطور رسمی این دو منطقه روس تبار در شرق اوکراین را به عنوان کشورهای مستقل به رسمیت خواهد شناخت.
جمهوریهای خودخوانده دونتسک و لوگانسک در منطقه دونباس با جمعیت روس تبار، از سال ۲۰۱۴ و به دنبال مناقشه خونین که نزدیک به ۱۳ هزار تلفات جانی به همراه داشت از کی یف اعلام استقلال کردند.
صدر اعظم آلمان در ادامه نشست خبری در کاخ کرملین با تاکید بر لزوم تلاشهای دیپلماتیک برای حل بحران اوکراین تصریح کرد که وضعیت پیرامون اوکراین باید هر چه زودتر تنش زدایی شود تا از آغاز جنگ جلوگیری شود.
شولتز افزود: دیدار من از روسیه در شرایط بحرانی صورت میگیرد که شدیدترین بحران در اروپا در چند دهه اخیر است که امنیت این قاره را تهدید میکند.
وی ادامه داد: مسائل مربوط به تحرکات نظامی روسیه و تمرکز ارتش این کشور در مناطق مرزی و نیز مسائل مرتبط با تضمینهای امنیتی که روسیه مطرح کرده است، در مذاکرات امروز زمان زیادی را به خود اختصاص داد.
شولتز گفت: دیدگاههای خود در مورد وضعیت امنیتی اروپا و نیز مواضع شرکای اروپایی را در این مورد در دیدار امروز بازگو کردم.
وی گفت: ما نگران هستیم که یکصد هزار نیروی نظامی در مرز اوکراین تمرکز یافته است و هیچ دلیل قانع کنندهای برای این اقدامات وجود ندارد به همین دلیل نیاز فوری به تنش زدایی وضعیت وجود دارد.
صدر اعظم آلمان در همین حال خروج نیروهای روسیه از بلاروس پس از پایان رزمایش مشترک در این کشور را نشانه خوب خواند.
توافقنامه مینسک باید اجرا شود
صدر اعظم آلمان در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا ولادیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین توافقنامه مینسک را اجرا میکند، گفت که توافقنامه مینسک برای حل مساله اوکراین باید اجرا شود.
وی تصریح کرد: همه باید به توافقنامه مینسک پایبند باشند.
واشنگتن و متحدانش مدعی هستند که تقویت قوای نظامی روسیه در نزدیکی مرز اوکراین، به مثابه حمله قریبالوقوع مسکو به کی یف است.
پوتین این ادعای غرب را محکوم کرده و آن را گمانه زنیهای تحریک آمیز خوانده است که میتواند به درگیری در اوکراین منجر شود.
رفتار غرب و آمریکا در قبال بحران اوکراین به گونهای است که باعث شده مردم این کشور تحت تاثیر این رفتارهای تبلیغاتی و روانی، احساس ترس کنند.
روابط میان مسکو و کی یف از سال ۲۰۱۴ تیره شده و این تنش تحت تاثیر فضاسازیهای تبلیغاتی آمریکا و متحدانش شدت هم گرفته است.