شناسهٔ خبر: 52542653 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: مشرق | لینک خبر

کشته شدن ۱۲ نظامی مغرب درحملات جبهه پولیساریو

تسنیم

کشته شدن ۱۲ نظامی مغربی در حملات جبهه پولیساریو و درخواست حزب النهضه از رئیس جمهور تونس برای پایبندی به مسئولیت قانونی خود از جمله خبرهای امروز قاره آفریقا است.

صاحب‌خبر -

به گزارش مشرق، جبهه پولیساریو اعلام کرد: در حملات نیروهای این جبهه به مواضع ارتش مغرب در صحرای غربی طی  ۱۰ روز گذشته دست کم ۱۲ نظامی مغربی کشته و شماری از همقطاران آنان مجروح شدند.

نماینده جبهه پولیساریو در گفت‌وگو با  خبرگزاری فرانسه گفت: در این حملات خسارت‌هایی به پایگاه‌های نظامیان مغربی و تجهیزات نظامی آنان وارد شد.

«عبدالقادر طالب عمر» تصریح کرد: جبهه پولیساریو حملات خود را علیه نظامیان مغرب در صحرای غربی افزایش خواهد داد.

به دنبال ورود نظامیان مغربی به صحرای غربی در زمستان سال گذشته جبهه پولیساریو اعلام کرد: آتش بس ۳۰ ساله میان این جبهه و رباط از بین رفت و نیروهای جبهه پولیساریو حملات خود را علیه نظامیان مغربی از سرخواهند گرفت.

صحرای غربی در جنوب مغرب قرار دارد و دولت رباط آن را جزیی از خاک مغرب می‌داند و تنها با خودمختاری آن تحت حاکمیت رباط موافقت کرده است اما جبهه پولیساریو بر استقلال این صحرا تاکید دارد و با استناد به قطعنامه شورای امنیت خواهان برگزاری همه پرسی از ساکنان این منطقه برای تعیین سرنوشت صحرای غربی است.

درخواست النهضه از قیس سعید

حزب النهضه  طی بیانیه‌ای از رئیس جمهور، وزارت کشور و دفاع تونس خواست به مسئولیت قانونی خود پایبند باشند و از اعضای این حزب از جمله «راشد الغنوشی» رهبر آن  و دفاتر حزب النهضه حمایت و حفاظت کنند.

قرار است طرفداران گروهی موسوم به «هیئت دفاع  از شکری بلیعد و محمد براهمی» امروز در برابر منزل راشد الغنوشی  و دفاتر حزب النهضه تظاهرات کنند.

حزب النهضه با اشاره به سخنان تحریک آمیزی که علیه راشد الغنوشی در نشست چهارشنبه گذشته «هیئت دفاع از شکری بلیعد و محمد براهمی» مطرح شد، تصریح کرد: این سخنان تحریک آمیز سلامت جانی رهبر حزب النهضه و خانواده‌اش را در معرض خطر قرار داده است. همچنین این خطرمتوجه تمام کسانی است که در دفاتر این حزب مشغول فعالیت هستند.

به گزارش خبرگزاری آناتولی، هیئت دفاع  از بلیعد و براهمی حزب النهضه را به پولشویی توسط فرزند الغنوشی،   داشتن سرویس امنیتی مخفی و جاسوسی متهم کرده است.

اتهاماتی که به حزب النهضه وارد شده تاکنون در هیچ دادگاهی مطرح و به اثبات نرسیده است و این حزب همواره بر نفی اتهامات وارد شده تاکید دارد.

شکری بلیعد و محمد براهمی در سال ۲۰۱۳ ترور شدند و این ترورها دستمایه‌ای برای بازیگران عرصه سیاسی تونس شد تا  رقبا و مخالفان خود را از میدان خارج کنند.

از سوم مرداد ماه گذشته که «قیس سعید» رئیس جمهور تونس با صدور فرمانی «هشام المشیشی» را از سمت نخست وزیری برکنار کرد، فعالیت پارلمان را به حالت تعلیق در آورد و مصونیت نمایندگان آن را لغو کرد، چند بار به طور تلویحی خواستار محاکمه رهبران حزب النهضه شده است

محکومیت بازداشت سودانی‌ها

سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی با ابراز نگرانی از دستگیری فعالان سیاسی و روزنامه نگاران  سودانی، آزار و اذیت اعمال شده توسط  مقامات نظامی را محکوم کردند.

نمایندگی اتحادیه اروپا در خارطوم با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: این اتحادیه به همراه تروئیکا اروپایی (نروژ، انگلیس و آمریکا) و کشورهای کانادا و سویس از بازداشت شماری از شخصیت‌های سیاسی سودانی به شدت احساس نگرانی می‌کنند.

به نوشته روزنامه الراکوبه نیوز چاپ خارطوم، نیروهای امنیتی سودان چهارشنبه هفته گذشته «خالد عمر یوسف» وزیر سابق امور کابینه «وجدی صالح» گزاشگر کمیته فروپاشی نظام عمرالبشیر و «طیب عثمان» دبیرکل این کمیته را دستگیر کردند.

در این بیانیه آمده است: این اقدامات نگران کننده بخشی از برنامه بازداشت‌های اخیر فعالان جامعه مدنی، روزنامه نگاران، کارکنان نهادهای بشردوستانه است که طی هفته‌های اخیر در سراسر سودان شاهد آن بوده‌ایم.

در  بیانیه  مزبور تصریح شده است: ما این آزار و اذیت و ارعاب مقامات نظامی را محکوم می‌کنیم و چنین اقداماتی را مغایر تعهد آنان برای حل و فصل بحران سیاسی در سودان و بازگشت دموکراتیک به این کشور می‌دانیم و خواستار آزادی فوری تمام زندانیانی هستیم که به ناحق بازداشت شده‌اند. همچنین به مقامات نظامی سودان تذکر می‌دهیم که تعهدات خود درباره حقوق بشر و ضمانت سلامت زندانیان پایبند باشند.

وزارت خارجه سودان در واکنش به این بیانیه  اعلام کرد: یادداشت(اعتراض آمیز) سفرای مقیم خارطوم بسیار نگران کننده است و مغایر با اصول و عرف دیپلماسی است و دخالت در امور داخلی سودان محسوب می‌شود.

در این بیانیه دستگیری افراد مزبور را به دلیل ظن کیفری عنوان و تصریح شده است: بازداشت این افراد به اتهام یا انگیزه سیاسی نبوده و بهتر است سفراء اطلاعات خود را از منابع رسمی به دست بیآورند.

نظر شما