شناسهٔ خبر: 5251772 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مردم‌سالاری | لینک خبر

نيروهاي مردمي‌براي جنگ تن به تن با داعش آماده مي‌شوند

يکپارچگي عراق براي جنگ سرنوشت

صاحب‌خبر -

گروه بين‌الملل: تعداد زيادي از نيروهاي عراقي در نزديکي شهر رمادي مستقر شده‌اند و منابع ميداني از آغاز عمليات در برخي محورها سخن گفته‌اند. کي از مسوولان نيروهاي مردمي‌عراق اعلام کرد که عمليات گسترده‌ براي آزادسازي استان الانبار در برخي محورها آغاز شده است.منابع مطلع در وزارت دفاع عراق نيز گفته‌اند که عمليات سراسري براي آزادسازي رمادي و تمامي‌استان الانبار به احتمال زياد امروز (چهارشنبه) آغاز مي‌شود اما هنوز چگونگي چينش نيروها و محورهاي عمليات در دست بررسي است.

پس از آن که جنگجويان داعش واحدهاي ويژه نيروهاي مسلح عراق را شکست دادند و شهر رمادي در هفتاد مايلي غرب پايتخت را تصرف کردند، نيروهاي مردمي‌شيعه اکنون تلاش مي‌کنند مسير منتهي به بغداد را مسدود کنند.از سال گذشته که دولت عراق در تهاجم داعش کنترل شمال کشور را از دست داد، سقوط شهر رمادي بدترين فاجعه براي دولت اين کشور است.

اجساد سوخته در خيابان‌ها پراکنده است و گزارش‌هايي حاکي از قتل عام نيروهاي پليس و افراد قبيله مخالف داعش مخابره شده است. در چند روز گذشته حداقل600 نظامي‌و غيرنظامي‌در جنگ در رمادي کشته شده اند و تقريبا 25 هزار نفر از ساکنان اين شهر گريخته اند اما از سرنوشت هزاران خانواده ديگر خبري در دست نيست.

عمر، روزنامه نگار از رمادي به اينديپندنت گفت جنگجويان داعش اکثريت مردم اين شهر را دشمن مي‌دانند و آنها را بيرون مي‌کنند. وي بغداد را به علت عدم ارسال کمک‌هاي نظامي، مسئول سقوط رمادي دانست و گفت: «ما به مدت يک سال نيم از بغداد کمک مي‌خواستيم.»

سقوط رمادي مي‌تواند رويدادي تعيين‌کننده باشد که چشم‌انداز سياسي و نظامي‌عراق و سوريه را تغيير مي‌دهد. در مقايسه با تصرف شهر موصل در حمله سال گذشته داعش، تصرف رمادي از برخي جهات بدترين شکست براي دولت عراق محسوب مي‌شود. اما فرماندهان آمريکايي ابعاد اين فاجعه را کم اهميت خواندند زيرا راهبرد آنها در حذف نيروهاي شيعه عامل سقوط رمادي بود.

دولت بغداد اکنون گزينه اي به جز اعزام شبه نظاميان شيعه ندارد.پيروزي اخير داعش، جاذبه اش را براي سني‌هاي افراطي و وفادار به صدام به عنوان يک پيروز افزايش خواهد داد.

فواد حسين، رئيس دفتر منصور بارزاني، رئيس اقليم کردستان عراق گفت نمي‌داند سقوط رمادي چه معنايي براي اقليم کردستان و بخش‌هاي ديگر عراق خواهد داشت. وي نگران بود که داعش با حمله به پايگاه‌هاي نظاي ديگر عراق بخواهد پيروزي اخير خود را گسترش دهد.مردم عراق در نهايت به اين نتيجه رسيده اند که راهي جز کمک گرفتن از شبه نظاميان شيعه و اتحاد آنها با نيروهاي سني و قبايل وجود ندارند حتي اگر اين کار موجب خشم آمريکا شود.

در همين حال ، روزنامه بريتانيايي ديلي تلگراف مي‌نويسد، در حالي که نيروهاي حامي‌دولت عراق براي بازپس‌گيري شهر کليدي رمادي در غرب اين کشورخود را آماده ضد‌حمله مي‌کردند، ايران و آمريکا گام ديگري در جهت همکاري نظامي‌مستقيم در عراق برداشتند. استوارت جونز سفير آمريکا در عراق در ديدار با مقامات عراقي گفت دولت وي به حملات هوايي براي کمک به شبه نظاميان تحت کنترل عبادي که به خوبي نيز سازماندهي شده‌اند‌، ادامه خواهد داد.

اين به معناي حمايت هوايي آمريکا از عمليات نظامي‌نيروهاي مردمي‌شيعه با مشاوره مستشاران ايراني است، همانطور که آمريکا در باز پس‌گيري شهر تکريت در اوايل سال نيز همين کار را انجام داد.

آمريکايي‌ها و دولت عراق به جنگ رمادي با عنوان نبردسرنوشت مي‌نگرند. شکست در اين شهر راه داعش را براي تصرف بغداد و حتي حمله به شهرمقدس کربلا باز مي‌کند.