شناسهٔ خبر: 52488580 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایستنا | لینک خبر

زارع‌پور: رگولاتوری موانع بهبود شبکه ثابت و سیار اینترنت را پایش کند/ اپراتورها سریع‌تر از محدوده فرکانسی ۲۳۰۰ مگاهرتز بهره‌برداری کنند

صاحب‌خبر -

ICTna.ir – وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: محدوده فرکانسی ۲۳۰۰ مگاهرتز که تیر ماه به اپراتورها واگذار شده بود، از امروز توسط ایرانسل به عنوان اپراتور پیشگامی که از این محدوده فرکانسی استفاده می‌کند، پیاده‌سازی می‌شود.

zarepour5.jpg

به گزارش آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا)، عیسی زارع‌پور در مراسم آنلاین آغاز راه‌اندازی این پروژه از سوی ایرانسل که به صورت آنلاین برگزار شد، افزود: در وزارت ارتباطات ارتقای کیفیت شبکه و توسعه ظرفیت‌های شبکه ارتباطی را به صورت ویژه دنبال می‌کنیم و باتوجه به اینکه اجرای شبکه ملی اطلاعت در دستور کار وزارت ارتباطات در دولت سیزدهم قرار دارد، یکی از بخش‌های مهم شبکه، توسعه لایه‌های دسترسی تا شبکه زیرساخت است که از اولویت و اهمیت زیادی برخوردار هستند.

او اظهار داشت: ما به دنبال توسعه زیرساخت‌های ارتباطی ثابت در کشور به عنوان راهکار اصلی و اساسی که مردم بتوانند در منازل و محل کسب و کار از شبکه پرسرعت استفاده کنند، هستیم و در عین حال به دنبال افزایش کیفیت ارتباطات همراه کشور هم هستیم.

زارع‌دور افزود: در این راستا به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ماموریت دادم کارگروهی را تشکیل دهد و ضمن پایش منظم کیفیت شبکه ارتباطی، موانعی که برای بهبود شبکه هم در حوزه ثابت و هم سیار وجود دارد را در تعامل با بقیه حوزه‌هایی که در این عرصه نقش دارند، پیگیری کند.

به گفته او، اپراتورهای سیار مشکلاتی در شهرها برای نصب دکل‌ها دارند که بخشی از آن مربوط به شهرداری‌ها است و در همین مدت کوتاه رایزنی‌هایی را با شهرداران کلان شهرها به ویژه تهران انجام دادیم که برای جانمایی و نصب دکل‌های موبایل همکاری بیشتر از گذشته شود.

زارع‌پور گفت: ‌دنبال رفع مواردی که حکم به قلع و قمع برخی دکل‌ها از سوی کمیسیون ماده ۱۰۰ و برخی بخش‌های شهرداری صادر شده، بودیم که توفیقاتی هم حاصل شده اما ابتدای راه هستیم.

او افزود: برای نصب دکل‌های تلفن همراه در مجاورت سکونت‌گاه‌ها حساسیت‌هایی وجود دارد که باید در این زمینه کار فرهنگی صورت بگیرد و خودم هم آستین بالا زدم و در مصاحبه‌ها و فضای مجازی بر بی‌خطر بودن این دکل‌ها تاکید کردم که فضای روانی آن مانع توسعه شبکه ارتباطات سیار نشود.

وزیر ارتباطات تاکید کرد: اقدامات لازم برای تامین پهنای باندی که اپراتورها برای توسعه شبکه لازم دارند، از اقدامات مهمی بود که از خرداد و تیر ماه سال جاری شروع شد و البته کار مطالعاتی توسعه محدوده‌های فرکانسی اپراتورها از اواخر سال گذشته صورت گرفته بود. در همین راستا، در گام نخست باند فرکانسی ۲۳۰۰ مگاهرتز در اختیار اپراتورها قرار گرفت و ایرانسل به عنوان نخستین اولین اپراتور از این فرکانس بهره‌‌برداری می‌‌کند و امیدواریم مجموعه تلاش‌هایی که صورت می‌گیرد، در نهایت منجر به افزایش رضایتمندی مردم در همه کشور شود و تجربه کاربری آنها را در استفاده از این خدمات بهبود ببخشد.

او ابراز امیدواری کرد همه اپراتورها این قدم ایرانسل را ببینند و به سرعت به سمت بهره‌برداری از این محدوده فرکانسی بروند و گام‌های اجرایی را با سرعت بیشتری بردارند. انتظار از بقیه اپراتورها هم این است که زودتر وارد بهره‌برداری از این فضای فرکانسی شوند.

زارع‌پور از ایرانسل خواست تلاش کند تا بهره‌برداری از این لایه فرکانسی طی شش ماه آینده با سرعت بیشتری اتفاق بیفتد و مشکلات مردم به سرعت رفع شود. برای سایر سایت‌ها هم باوجود موانع در تامین تجهیزات، حداکثر تا پایان سال آینده همه سایت‌ها به تجهیزات موردنیاز برای بهره‌مندی از این محدوده فرکانسی مجهز شوند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: راهکار دیگر ما برای توسعه شبکه ارتباطی کشور، توسعه ارتباطات ثابت است و هفته آینده این طرح بزرگ و ملی آغاز خواهد شد و چند صد هزار پورت فیبری نوری در شهرهای بزرگ واگذار خواهد شد.

او، توسعه شبکه ارتباطی فیبر نوری در کشور و اتصال منازل به فیبر را پروژه هفت تا هشت ساله عنوان کرد و افزود: تلاش می‌کنیم تا پایان دولت سیزدهم ۲۰ میلیون پورت را آماده واگذاری کنیم.

زارع‌پور گفت: مردم باید صبر داشته باشند تا با کار جهادی و شبانه‌روزی تلاش کنیم این پروژه طولانی را در مدت سه سال اجرا کنیم و در همه نقاط کشور امکان واگذاری فیبر نوری فراهم شود تا در نهایت موجب افزایش کیفیت، سرعت و پایداری شبکه و در نهایت رضایت مردم شود.

نظر شما