شناسهٔ خبر: 52468366 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

۱۸ و ۱۹ بهمن‌ماه به روایت اسناد| آمار شهدای این دو روز در تاریخ گم شد/ موضع آیت الله خادمی در مورد دولت موقت

هجده بهمن‌ ماه ۵۷، درگیری‌ها همچنان ادامه داشت و بسیاری از نیروهای مبارز انقلابی نیز به درگیری با نیروهای رژیم طاغوت ادامه دادند، در این دو روز تعدادی از همشهریان اصفهانی در راه انقلاب به شهادت رسیدند اما هیچ‌گاه آمار دقیق آن از سوی نیروهای امنیتی و منابع بیمارستانی اعلام نشد.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری فارس اصفهان؛ شاید تعداد کمی از ما روزهای پرالتهاب و سراسر شور و هیجان و شجاعت زمستان ۵۷ را به یاد بیاوریم و به ناچار برای درک آن روزها متوسل به اسناد و مصاحبه‌هایی می‌شویم که از پیشگامان انقلاب و یا از طرف مقابل نیروهای ساواک به جا مانده است.

تقویم انقلاب اسلامی به ۱۸ بهمن رسید و آنطور که پیشگامان این راه برایمان تعریف کرده‌اند، هجده بهمن‌ ماه ۵۷، درگیری‌ها همچنان ادامه داشت و بسیاری از نیروهای مبارز انقلابی نیز به درگیری با نیروهای رژیم طاغوت ادامه دادند، در این دو روز تعدادی از همشهریان اصفهانی در راه انقلاب به شهادت رسیدند، اما هیچ‌گاه آمار دقیق آن از سوی نیروهای امنیتی و منابع بیمارستانی اعلام نشد.

صدها هزار نفر از مردم اصفهان در میدان امام خمینی(ره) اجتماع کردند و در حالی که پلاکاردهایی در دست داشتند، همبستگی خود را با حکومت اسلامی و نخست وزیری مهندس مهدی بازرگان اعلام داشتند.

در این اجتماع هزاران جوان کفن‌پوش از مجاهدین خلق شرکت داشتند و با شعار «ما همه سرباز توییم خمینی» از میان مردم عبور کردند؛ کارکنان خبرگزاری پارس، جامعه معلمان، کارکنان مخابرات و جامعه روحانیت اصفهان انتصاب مهندس بازرگان را به نخست وزیری دولت موقت تبریک گفتند، آیت الله خادمی نیز این انتصاب را به ملت ایران تبریک گفته است.

در نوزدهم بهمن‌ ماه ۵۷، انقلاب دیگر در مسیر پیروزی قرار گرفته بود و عاقبت در روز بیست و دوم بهمن۵۷ بود که عطر بهار پیروزی در سراسر نصف جهان پیچید.

در این روز، بختیار دستور تیراندازی به سمت مردم را می‌دهد و در بعضی از نقاط کشور به سمت مردم تیراندازی می‌شود؛ عده‌ زیادی از همافران و افراد نیروی هوایی هم با لباس‌های نظامی و در میان شادی و حیرت مردم به اقامت‌گاه امام رفتند.

در اصفهان اما طبق آنچه در گزارش سرگرد مدنی، افسر عملیات و اطلاعات فرمانداری نظامی اصفهان و حومه آمده است، عده کثیری از ساعت ۹ در میدان امام اجتماع کردند و پس از انجام نماز جماعت که توسط آیت‌الله خادمی برگزار شد، آیت‌الله خادمی شروع به سخنرانی کرد و مطالبی پیرامون ادامه نهضت٬ آزادی زندانیان نیروی هوائی و هوانیروز٬ معادن زیر زمینی ایراد کرد و اظهار داشت پشتیبانی خود را از مهندس بازرگان به رهبری آیت‌الله خمینی اعلام می‌داریم.

پس از سخنرانی راهپیمایی از میدان امام به طرف مسجد مصلی شروع شد و بدون حادثه ای در حدود ساعت ۱۶ به پایان رسید. 

اما نوزدهم بهمن در خاطر همه ما ایرانیان با بیعت تاریخی همافران با امام و آن تصویر معروف در مدرسه علوی به یاد آورده می‌شود که مرحوم حسین پرتوی از آن واقعه تاریخی ثبت کرده است.

آن روز تعدادی از همافران نزد امام خمینی(ره) رفتند و پس از انجام رژه و خواندن سرود، قطعنامه‌ای در اطاعت از امام، از طرف همافران و توسط یک سرباز نیروی هوایی خوانده شد و پس از آن امام خمینی(ره) برای نیروها سخنرانی کردند.

انتهای پیام/۶۳۱۱۹/ج/

نظر شما