باشگاه خبرنگاران جوان - ولادیمیر یرماکوف گفت: «غرب باید به جای صحبت در خصوص استقرار فرضی تسلیحات روسی در بلاروس، به تهدید واقعی استقرار تسلیحات هستهای آمریکا در اروپا فکر کند.»
به گزارش اسپوتنیک، مدیر دپارتمان منع اشاعه و کنترل تسلیحات وزارت خارجه روسیه ضمن انتقاد از دوگانگی موضع کشورهای غربی و مشارکت کشورهای غیرهستهای اروپایی در ماموریتهای هستهای مشترک ناتو، این دخالت را با تعهدات اساسی آنها در معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای در تضاد دانست.
این مقام روسی از کشورهای اروپایی خواست به جای نگرانی از استقرار فرضی تسلیحات روسی در بلاروس، به استقرار واقعی سلاحهای آمریکایی در خاک تعدادی از کشورهای عضو ناتو بپردازند؛ به گفته یرماکوف تهدید واقعی همین سلاحهای آمریکایی است که میتواند اهدافی را در قلمرو روسیه مورد هدف قرار دهد.
یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا ماه گذشته مدعی شده بود که تغییرات پیشنهادی در قانون اساسی بلاروس نشان دهنده برنامههای مینسک برای اجازه استقرار نیروهای متعارف و هستهای روسیه در خاک این کشور است.
دو هفته پیش، ولادیمیر یرماکوف در مصاحبه با خبرگزاری تاس به افشاگری درباره استقرار سلاحهای هستهای آمریکا در شرق اروپا پرداخت و گفت: «آمریکا به انجام فعالیتهای آزمایشی بر روی موشکهای هستهای میانبرد زمینی خود ادامه میدهد و برای استقرار آنها در اروپا و منطقه آسیا و اقیانوسیه آماده میشود. همه اینها با رضایت ضمنی یا حتی با حمایت اعضای ناتو اتفاق میافتد. ما همچنان بر اولویت دستیابی به یک تفاهم اساسی برای رسیدگی به این مشکلات تاکید داریم.»
روسیه همچنین تاکید کرده بود که مأموریتهای هستهای مشترک ناتو باید فوراً متوقف شوند، همه تجهیزات نظامی آمریکا به قلمرو ملی خود بازگردانده شوند و زیرساختهای استقرار این سلاحها برداشته شوند.
از حدود ۶ سال پیش و با الحاق کریمه به روسیه، روابط اوکراین و روسیه تیره و تار شد. علیرغم ادعای مکرر غرب مبنی بر احتمال حمله روسیه به اوکراین، مسکو بارها اعلام کرده است که چنین قصدی ندارد و این اتحاد ناتوست که با تحریکات خود بر تنشها در منطقه میافزاید.
در مذاکرات وین پیشرفتهایی وجود دارد
یرماکوف در بخش دیگری از سخنانش درباره مذاکرات وین نیز گفته است: در مذاکرات بر سر احیای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، پیشرفتهایی وجود دارد؛ طرفین در حال آمادهسازی سناریوهای امنیتی در صورت شکست مذاکرات نیستند. شرکت کنندگان در روند وین با یک هدف مشترک متحد شده و برای یک نتیجه مثبت تلاش میکنند. با وجود حملات اطلاعاتی مخالفان توافق هستهای و ناآرامیهای منطقه، پیشرفتهایی وجود دارد.
به گفته این مقام روس، هدف از مذاکرات در وین احیای کامل برجام بر اساس شرایط و پارامترهایی است که در سال ۲۰۱۵ توافق شد و کسی در خصوص سناریوهای احتمالی -در صورت شکست تلاش چندجانبه برای احیای برجام- صحبت نمیکند. نیروهای عاقل در جهان آگاه هستند که برجام هیچ جایگزین معقولی ندارد و اشتباهات فاحش و نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل که از سوی دولت سابق آمریکا انجام شد، باید اصلاح شود. این شرایطی را برای ایران ایجاد میکند که داوطلبانه به محدودیتها و تعهداتی که در پاسخ به اقدامات خرابکارانه واشنگتن به حالت تعلیق درآورده بود، بازگردد.»
درحال حاضر هشتمین دور مذاکرات هستهای میان ایران و کشورهای عضو برجام در وین در حال برگزاری است. ایران در جریان مذاکرات کنونی بر موضوع لغو تحریمها تمرکز کرده و تاکید میکند که توافق یا تعهد جدیدی را بیشتر از آنچه در قالب اصلی توافق آمده است، نمیپذیرد.
انتهای پیام/
نظر شما