به گزارش ایرنا، سردار سرتیپ دکتر حسین دهقان که در سفری رسمی در بغداد بسر می برد، در دیدار با فواد معصوم، به این نکته اشاره کرد که آمریکا با ایجاد بحران های طراحی شده و با حمایت از گروههای تروریستی و از طریق برخی متحدان منطقه ای، راهبرد ناامن سازی کشورهای مستقل را در پیش گرفته است.
وی افزود: تعلل اولیه آمریکا و متحدانش در ارایه کمک به مردم عراق نشان می دهد، آنان اهداف دیگری در ورای به اصطلاح مبارز با داعش دارند.
سردار دهقان اضافه کرد: تلاش ایران همواره این بوده که حمایت از دولت قانونی و ملت شریف عراق، فارغ از انتساب آنها به قوم و طایفه خاصی باشد و وحدت و یکپارچگی این کشور را مورد توجه قرار دهد.
وزیر دفاع ایران تاکید کرد: ایران با هرگونه طراحی از سوی هر کشوری مبنی بر تجزیه عراق مخالف است و از هر کمکی برای جلوگیری از این طرح دریغ نخواهد کرد.
وی درباره تحولات یمن نیز اظهار داشت: متاسفانه اقدامات تجاوزکارانه که در دوره صدام بر اساس محاسبات غلط علیه کشورهای ایران و کویت صورت گرفت، امروز از سوی عربستان و برخی کشورهای منطقه در حال تکرار است.
دهقان اضافه کرد: محاسبات غلط، غرور بی جا و تعصبات خشک مذهبی، زمینه را برای ارتکاب جنایات جنگی آن هم بر اساس توهمات فرقه ای در یمن رقم زده و مردم مظلوم و زنان و کودکان بی پناه هر روز آماج بمب های خوشه ای و سلاح های ممنوعه قرار دارند.
وی، با قدردانی از مواضع خوب و موثر عراق در قبال بحران یمن گفت که تهران و بغداد در راستای صیانت از حقوق بشر و مسلمانان مظلوم و بی پناه یمن تلاش خود را برای توقف حملات نظامی علیه این کشور و رفع محاصره آن باید بکار گیرند.
وزیر دفاع ایران ابراز امیدواری کرد که با درایت و تدبیر رهبران عراق، وحدت و انسجام ملی در این کشور بیش از پیش تقویت شده و شاهد افزایش اقتدار عراق و غلبه سریع بر چالش های امنیتی و اقتصادی این کشور باشیم.
دهقان که در این دیدار سلام های گرم حسن روحانی رییس جمهوری ایران را نیز به فواد معصوم ابلاغ کرد، همچنین اظهار داشت که در جهان آشوب زده امروز برای پایداری و جلوگیری از غافلگیری باید علاوه بر افزایش قدرت ملی با ایجاد ائتلاف های قدرتمند منطقه ای بر چالش های امنیتی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی غلبه کرد.
وی با اشاره به جایگاه مهم و نقش تعیین کننده ایران و عراق در ایجاد چنین ائتلافی گفت: گسترش همکاری های دو کشور در همه زمینه ها، بویژه دفاعی و امنیتی می تواند زمینه ساز این رویکرد سازنده باشد.
وزیر دفاع پیوستگی های امنیتی و اشتراکات مذهبی، تاریخی و فرهنگی میان دو کشور را از مولفه های مهم در توسعه روابط ذکر کرد و افزود: امیدواریم با حمایت های موثر جنابعالی روز به روز شاهد افزایش این همکاری ها باشیم.
سردار دهقان دیروز به دعوت خالد العبیدی وزیر دفاع عراق، در راس یک هیات بلندپایه دفاعی وارد بغداد شد و از سوی همتای عراقی اش مورد استقبال رسمی قرار گرفت.
وی دیروز همچنین با حیدر العبادی نخست وزیر، ابراهیم جعفری وزیر خارجه و عبدالحسین عبطان وزیر کشور عراق دیدار و درباره مهمترین موضوعات مورد علاقه دو طرف تبادل نظر کرد.
خاورم*4*1770**1651
وزیر دفاع ایران: به مقاصد حقیقی آمریکا در مبارزه با داعش تردید داریم
بغداد - ایرنا - وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران امروز (سه شنبه) در دیدار با رییس جمهوری عراق، گفت: ما نسبت به مقاصد حقیقی آمریکا در شعار مبارزه با داعش تردید داریم.
صاحبخبر -