دکتر سید «محمد جمالیان» روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بر اساس این اعلام، شهرستانهای اراک، ساوه، شازند، خنداب، دلیجان، تفرش و خمین در وضعیت قرمز کرونا قرار دارند.
وی تاکید کرد: پنج شهرستان آشتیان، فراهان، زرندیه و محلات نیز در گزارش رنگبندی کرونا در فهرست مناطق با رنگ نارنجی طبقهبندی شدهاند و باید پروتکلهای مربوط به این مناطق در آنها رعایت شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک بیان کرد: اکنون تنها شهرستان کمیجان در وضعیت زرد کرونایی قرار دارد.
جمالیان با اشاره به اینکه میزان مبتلایان جدید کووید ۱۹ بیش از حد انتظار است، گفت: اکنون وضعیت بیماران زیاد بدحال نیست اما با این روند هفته آتی تعداد بیماران بدحال و مرگ و میر افزایش مییابد و ویروس حالت تهاجمی تر پیدا میکند.
وی تصریح کرد: روز گذشته ۷۸۹ مورد ابتلای جدید کرونا در استان ثبت شد اما به طور حتم میزان مبتلایان در استان بیشتر است چرا که به واسطه ابتلای یک فرد در خانواده، دیگر اعضا بدون نیز مبتلا هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک اظهار داشت: چنانچه فردی علائم تنگی نفس و همچنین سرفه ممتد و بی اشتهایی ندارد، پس از دریافت دارو در منزل دوران نقاهت هفت روزه را سپری کند.
جمالیان عنوان کرد: اگر فردی با یک بیمار که علائم دارد ارتباط داشته باشد پس از گذشت ۷۲ ساعت علائم بیماری ظاهر میشود و چنانچه در این بازه زمانی علائمی نداشت، به ویروس اُمیکرون مبتلا نشده است.
وی یادآور شد: میزان ابتلای کودکان به ویروس اُمیکرون نسبت به هفته گذشته ۲۰ درصد افزایش یافته اما میزان بستریها افزایش چشمگیری نداشته اما با توجه به سرعت انتشار بالای بیماری در هفته آتی میزان بستری کودکان در بخش عادی مراکز درمانی و همچنین مراقبتهای ویژه افزایش مییابد که انتظار میرود خانواده ها علاوه بر رعایت شیوهنامه های بهداشتی، از تردد در اماکن پر ازدحام و سربسته بپرهیزند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک بیان داشت: تزریق واکسن شدت بیماری و میزان مرگ و میر را کاهش میدهد اما مانع ابتلای فرد به بیماری نمیشود و این که فرد به ویروس دلتا مبتلا شده و از اُمیکرون در امان است، تصور اشتباهی است.
جمالیان افزود: طی ۱۰ روز اخیر ۱۱۴ پرستار در زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی اراک به سویه جدید کووید ۱۹ مبتلا شدند و دوران نقاهت بیماری را سپری میکنند که اکنون این نگرانی وجود دارد با این روند با بحران بیشتری مواجه شویم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به میزان واکسیناسیون جامعه هدف بیان کرد: جامعه هدف زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی اراک حدود ۸۱۰ هزار نفر است که بر اساس آخرین آمار، ۷۷۹ هزار و ۶۲۷ نفر نوبت نخست، ۷۱۲ هزار و ۷۴۸ نفر نوبت دوم و ۲۶۵ هزار و ۲۴۴ نفر معادل ۳۶.۱ درصد نوبت سوم واکسن کرونا را دریافت کرده اند که انتظار میرود افرادی که نوبت سوم واکسن را تزریق نکردند نسبت به این مهم در اسرع وقت اقدام کنند.
شیوع ویروس کرونا از اسفندماه سال ۹۸ آغاز شد و استان مرکزی پس از قم در زمره نخستین استانهایی بود که موارد ابتلا در آن مشاهده شد.
طغیان اُمیکرون در استان مرکزی/ هفت شهرستان در وضعیت پرخطر کرونا قرار گرفت
اراک - ایرنا - رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: هفت شهرستان استان مرکزی بر اساس آخرین اعلام رنگبندی کرونا از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در شرایط پرخطر(قرمز) قرار گرفته است.
صاحبخبر -
∎