در همین رابطه شبکه المیادین با اشاره به حمله تروریست ها از ۴ محور به شهر الرمادی گزارش داد که همزمان با افزایش درگیری ها در الرمادی 60 هزار نیروی بسیج مردمی در شرق الرمادی مستقر شده اند. گفته می شود در حمله داعش به الرمادی، این گروه تروریستی بیش از 500 نفر را اعدام کرده است. در این عملیات 8000 عراقی از این شهر فرار کرده و ارتش عراق نیز با عملیات «هلی برن» موفق شد افسران مستقر در این شهر را خارج کند. برای مقابله با حملات داعش گفته می شود 3000 نیروی بسیج مردمی به الانبار گسیل شده اند. برخی خبرهای دیگر نیز از کشته شدن 400 داعشی در جریان درگیری های استان الانبار حکایت دارد. پارلمان عراق برای بررسی وضع عراق پس از حملات داعش به الرمادی درخواست یک نشست فوق العاده کرد. حزب الله عراق نیز با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد: با توجه به شرایط فوق العاده امنیتی، به همه نیروهای مجاهد گردان های حزب الله و گروهان های دفاع مردمی آماده باش اعلام می کنیم. در این اطلاعیه از همه نیروها خواسته شده است فورا به مقرهای خود مراجعه کنند.
از سوی دیگر گفته می شود نیروهای مردمی (حشد الشعبی) آماده شده اند تا به محض اعلام ساعت صفر عملیات تازه ای را تحت فرمان ابومهدی المهندس معاون فرماندهی بسیج مردمی و هادی العامری فرماندهی ناظر بر عملکرد این نیروها با داعش شروع کند. در همین رابطه حیدر العبادی، نخست وزیر عراق بر لزوم ورود نیروهای بسیج مردمی به استان الانبار برای پاکسازی تمام مناطق استان تاکید کرد و این پیشنهاد با موافقت شورای استانداری الانبار مواجه شد.
به نوشته رویترز، حیدر العبادی همچنین فرمانده نیروهای واکنش سریع در الانبار را به دلیل ضعف عملکرد برکنار کرد. مهند هیمور، سخنگو و مشاور استاندار الانبار نیز از فرار تمام نیروهای مرکز فرماندهی عملیات این استان خبر داد.
واکنش و تحلیل ها
در واکنش به تحولات عراق جان کری وزیر امور خارجه آمریکا که مشغول دیدار با وزیر خارجه کره جنوبی در سئول بود اعلام کرد روند جنگ در عراق با سقوط شهر الرمادی و قدرت گرفتن داعش به سرعت تغییر می کند. مورن شومان، سخنگوی پنتاگون نیز در واکنش به تحولات عراق ضمن رد بیانیه داعش مبنی بر سقوط الرمادی اعلام کرد که وزارت دفاع آمریکا گزارش ها را در زمینه درگیری های این شهر بررسی می کند، اما الرمادی همچنان ناآرام است. وی با تبلیغاتی خواندن پیروزی داعش از ادامه حمایت هوایی و مشاوره آمریکا به نیروهای امنیتی عراقی خبر داد.
در رابطه با تحولات دیروز عراق اندیشکده امریکن تینکر در تحلیلی نوشت: اگر آمریکا در استراتژی خود در قبال داعش تغییری قابل توجه ندهد، این گروه تروریستی با تغییر تاکتیک و تکنیک خود ظرفیت هایش را تقویت می کند. به لحاظ استراتژیکی، حمله داعش به غرب الانبار موید خطر بزرگ این گروه برای منطقه خواهد بود.
شبکه خبری سی. بی. اس نیز با اشاره به برافراشتن پرچم داعش در مقر نیروهای دولتی ارتش عراق در شهر الرمادی به پیشروی های این گروه تروریستی در ماه های اخیر و گسترش نفوذ خود در عراق اشاره کرد. پایگاه آمریکایی بیزینس اینسایدر نیز در گزارشی تحت عنوان «احمق نباشید، داعش در حال شکست نیست» نوشت: این تحلیل که داعش در حال شکست بوده، اشتباه است و این گروه در حال ادامه عملیات خود در عراق برای پیروزی در خاورمیانه است.
پایگاه خبری تحلیلی اوراسیا ریویو نیز با اشاره به موفقیت داعش در الرمادی به ضعف ارتش و پلیس عراق در نبرد با این گروه تروریستی اشاره کرد و نوشت: در حالی که داعش هر روز نقاط بیشتری از عراق را تحت تصرف خود درمی آورد، پلیس با ترک پست هایش و رها کردن تجهیزات و تسلیحات خود این گروه تروریستی را به اهدافش نزدیک می کند.
از سوی دیگر، روزنامه گاردین در گزارشی نوشت با توجه به پیشروی داعش در نقاط مهم عراق به نظر می رسد داعش را نمی توان سرکوب کرد، زیرا شهرهای مهم با خطر اشغال مواجه است.
این روزنامه انگلیسی در ادامه با خطرناک خواندن اوضاع عراق نوشت؛ سقوط الرمادی به معنای شکست نمادین ارتش این کشور است. داعش با حمایت آمریکا صدها قبیله نشین را سر بریده، به سرعت در مناطق مختلف پیشروی کرده و باعث فرار عراقی های بسیاری تاکنون شده است.
شبکه تلویزیونی تله سور ونزوئلا نیز درباره بدتر شدن اوضاع در عراق در پی سقوط الرمادی و نزدیک شدن داعش به اهداف استراتژیک خود در منطقه هشدار داد. در عین حال گروه های مقاومت عراقی می گویند از همان زمان که نیروهای مردمی در آزادسازی مناطق تحت اشغال داعش کنار گذاشته شدند دوباره این گروه جان تازه ای گرفته و در صدد بازپس گیری مناطق مختلف بر آمده است. به اعتقاد این گروه ها تنها راه نجات عراق از چنگ داعش استفاده از قدرت و توان نیروهای بسیج مردمی است.
معصومه زارع / جام جم