به گزارش گروه مانیتورینگ بینالملل خبرگزاری فارس، «جف راتکه» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در مواجهه با سوالات خبرنگاران در خصوص علت شکست ارتش مجهز به سلاح آمریکایی عراق و قبایل سنی عراق در الرمادی گفت که این امر تغییری در سیاستهای آمریکا ایجاد نمیکند و پنتاگون نیروهای بسیج مردمی شیعه را نه آموزش میدهد و نه تجهیز میکند.
محور اول، جبهه الرمادی
شهر الرمادی بزرگترین شهر استان الانبار است که دیروز سقوط کرد و به دست داعش افتاد.
محور اصلی سوالات ابتدای کنفرانس خبری امروز وزارت خارجه عراق هم همین سقوط داعش بود. راتکه در ابتدا به نبرد 18 ماهه ارتش عراق و داعش بر سر استیلا بر این شهر گفت و اذعان کرد که حملات انتحاری سنگین تروریستهای خارجی، در سقوط الرمادی موثر بوده است.
آقای سخنگو به جزئیات این مطلب و یا ملیت این انتحاری خارجی نپرداخت ولی بررسی حسابهای توئیتری طرفداران داعش نشان داده که یک روز پیش از سقوط الرمادی، یکی از تروریستهای صادراتی انگلستان با نام مستعار «موسی البریتانی» با کامیونی مملو از 9 تن مواد منفجره، به فرمانداری الرمادی حمله کرد.
خبرنگاری پرسید:«سال 2011 هم که از عراق خارج شدیم، اعلام کردید که نیروهای عراقی توانایی دفاع از کشور را دارند، ارتش عراق سلاح ساخت ما را دارد و مدت طولانی است که مربیان آمریکایی آن را آموزش میدهند، چرا این ارتش نتوانست در برابر داعش در الرمادی بایستد؟»
سخنگو گفت:«من در مقامی نیستم که در خصوص مسائل مربوط به جبهه نبرد نظر بدهم؛ باز هم تکرار می کنم، حملات انتحاری در سقوط الرمادی موثر بود.»
یکی دیگر از خبرنگاران پرسید: «چرا نحوه مقابله با حملات انتحاری را به ارتش عراق آموزش ندادید؟»
جف راتکه اما دوباره گفت که در مقامی نیست که تحلیل نظامی ارائه بدهد.
پس از سقوط الرمادی، رسانههای عراق از آمده شدن حشدالشعبی برای کمک به ارتش در حمله به این شهر و شرکت در آزادسازی آن خبر دادند؛ نیرویی شبهنظامی متشکل از شیعیان عراق.
تنها مورد رسانهای چشمگیر از حضور حشدالشعبی، نبرد چند ماه پیش تکریت بود که شبهنظامیان شیعه به کمک ارتش، داعش را در این شهر درهم شکستند.
خبرنگاری پرسید: «آیا آمریکا قصد ندارد نیروهای مردمی شیعه را برای نبرد الرمادی آموزش دهد؟»
سحنگو گفت «نه» و ادامه داد: «استراتژی ما در خصوص گروههای شبهنظامی عراق تغییری نکرده است.»
سلاحهای آمریکایی برای داعش
یکی از خبرنگاران گفت که مقادیر قابل ملاحظهای از سلاحهای آمریکایی، در جریان سقوط الرمادی به دست داعش افتاده، «آیا این خبر را تأیید میکنید؟»
سخنگو تأیید کرد که مقادیری سلاح به دست داعش افتاده ولی گفت که فعلاً فهرست دقیق این تجهیزات مشخص نیست.
کشتی امدادی ایران را زیرنظر داریم
درا دامه بحث به جنگ یمن کشید. سخنگو ابتدا در توجیه شروع حملات هوایی عربستان به یمن اظهارنظر جالبی داشت و گفت: «آتشبس تمام شده.»
کشتی امدادی ایران که با نام «کشتی نجات» در رسانهها شناخته میشود هم در این سوال و جواب جای داشت.
سخنگو گفت که کشتی ایرانی نزدیک آبراهههای یمن است و نیروهای آمریکایی حاضر در منطقه، آن را زیر نظر دارند.
جف راتکه در خصوص «تماس مستقیم آمریکا و ایران در خصوص این کشتی و بازرسی سازمان ملل از بار این شناور» اظهار بیاطلاعی کرد.
اعدام مرسی، محور آخر
حکم اعدام رئیسجمهور برکنار شده مصر یعنی محمد مرسی هم در میان سوالات خبرنگاران جای گرفته بود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی آمریکا گفت: «رأی وی غیر عادلانه و موجب تضعیف حکومت قانون در مصر است.»
انتهای پیام/
∎