شناسهٔ خبر: 5223224 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

المنار: سقوط الرمادي بعد از طرح کنگره آمريکا براي تجزيه عراق

صاحب‌خبر - تهران / خبرگزاری صدا و سیما / سیاسی 1394/02/28
00:16:57.23
نحوه ورود اعضای گروهک تروریستی داعش به الرمادی و سقوط این شهر که در مواردی بدون هیچ گونه مقاومتی صورت گرفته شک و تردید ها را درباره وقوع توطئه داخلی یا بین المللی تقویت کرده است و این اتفاق بعد از طرح تجزیه عراق از سوی کنگره آمریکا صورت گرفته است.
به گزارش شبکه تلویزیونی المنار رنا شقیر گزارشگر این شبکه در گزارشی گفت : ورود اعضای گروهک تروریستی داعش به مناطق جدیدی در الرمادی مرکز استان الانبار در غرب عراق سوالات زیادی را به وجود آورده است. این گروهک در برخی مناطق بدون هرگونه مداخله نیروهای موسوم به ائتلاف ضد داعش صورت گرفته است و این برخلاف رویه ای است که چند ماه پیش در اربیل روی داد. ورود اعضای داعش به الانبار درحالی روی داد که بزرگترین پایگاه آمریکا درعراق یعنی عین الأسد در این استان واقع شده است. این امر موجب شده است که کارشناسان از وجود نوعی توطئه داخلی و بین المللی برای ورود داعش به این استان و گسترش نفوذش در آن سخن بگویند. تحولات جدید در الانبار نیز از دو هفته پیش و از زمانی آغاز شد که کنگره آمریکا طرحی را برای تجزیه عراق براساس گرایش های مذهبی ارائه کرد. طرحی که مردم عراق آن را به صورت گسترده ای رد کردند. اوضاع الرمادی موجب شده است موضع واشنگتن درباره این رویدادها همچنان خاکستری بماند. پنتاگون اعلام کرد اوضاع الرمادی همچنان بی ثبات است و جنگ در این منطقه ادامه دارد.
از سوی دیگر نیروهای عراقی و ازجمله بسیج مردمی به درخواست حیدر العبادی نخست وزیر عراق آماده می شوند تا درالانبار با داعش مقابله کنند. العبادی این تصمیم را پس از مصوبه شورای شهر الانبار برای مشارکت این نیروها در آزاد سازی الانبار اتخاذ کرد. شورای شهر الانبار نیز پس ازآن که فاش شد داعش چه جنایات گسترده ای علیه اهالی الانبار مرتکب شده است این موضوع را تصویب کرد. به گفته سازمان بین المللی مهاجرت هزاران تن از ساکنان الانبار طی دو روز گذشته خانه های خود را ترک کرده اند و آواره شده اند.
00:18:37.01