به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه جامعه خبرگزاری آنا، محمد رضا امینی فرد در نشست خبری بیست و سومین همایش بین المللی آسیب شناسی و طب آزمایشگاه که صبح امروز ۷ بهمن ماه برگزار شد اظهار کرد: بیش از ۷۰ درصد تشخیصها در حوزه پزشکی از طریق آزمایشگاه انجام میشود و علارغم توسعه کیفی مناسبی که از بعد از انقلاب در این زمینه شاهد بودیم، حقوق کارکنان این حوزه بسیار پایین است.
رئیس انجمن علمی آسیب شناسی افزود: در حوزه بالینی، وزارت بهداشت بنا بر معیارهای آموزش پزشکی باید به این حوزه توجه کند و با علاوه بر توسعه کمی باید توسعه کیفی را نیز داشته باشیم. یکسان سازی باید در حوزه بالینی ببینیم و این موضوع درخواست همکاران آزمایشگاهی ما است. آزمایشگاه ها به خاطر تنوع تجهیزات، مشکلات اقتصادی دارند و میزان پرداختی از جیب مردم بسیار افزایش پیدا کرده و ۳۰ درصدی که باید بیمه پرداخت کند را، پرداخت نمیکنند.
وی بیان کرد: میزان تخصیصی حوزه آزمایشگاهی کشور در مقابل این ۷۰ درصد تشخیص ها بسیار ناچیز است. در حوزه آزمایشگاه باید طبق تعرفه عمل کنیم و کیفیت در سالهای اخیر فدای کمیت شده، چراکه تجهیزات و کیفیت کیتها پایین میرود و حقوقها هم بسیار پایین است. به خاطر پایین بودن تشخیصها، مردم ضرر خواهند کرد و خیلی از کیتهای موجود در کشور، استاندار نیست. در ۱۰ سال اخیر بین ۲۰ تا ۳۰ درصد تورم به ازمایشگاهها وارد شده به عنوان مثال در برخی از شهرها این موضوع باعث تعطیل شدن آزمایشگاه شده است.
امینی فرد بیان کرد: در حوزه آزمایشگاه هزینهها همخوانی ندارد و بسیاری از آنها روبه ورشکستگی رفتهاند و در حال حاضر نزدیک به ۵ هزار و ۷۰۰ آزمایشگاه در کشور داریم. تبعیض ها در این رشته بسیار زیاد است و تعداد زیادی از همکاران آزمایشگاه دیگر انگیزه کار ندارند. صاحب بسیاری از شرکتهای دارویی خود بیمهها هستند.
همچنین در ادامه مهران قهرمانی دبیر اجرایی همایش با بیان اینکه ۷۰ درصد تشخیصها در حوزه آزمایشگاه است اظهار کرد: ۳ تا ۵ درصد بودجه برای این حوزه است و آزمایشگاه را باید مسوولان به عنوان یک سرمایه گذاری بدانند.
دبیر اجرایی همایش افزود: مالیات ما طبق ابلاغ سازمان امور مالیاتی است که نگران هستیم، چراکه اگر میزان تعرفهها مناسب نباشد، با مشکل مواجه خواهیم شد. در حال حاضر آزمایشگاه ها در تمامی نقاط مختلف کشور خدمات مناسبی ارائه میدهند و اگر هزینهها بخواهند دیده نشوند، دچار مشکل در مناطق محروم خواهیم شد.
قهرمانی گفت: در حال حاضر همکاران ما در بخشهای مختلف تلاشهای زیادی دارند و با دریافت کارانه و حقوق ناچیز، خدمات رسانی میکنند.
در ادامه ایزدی اظهار کرد: میزان شهدای سلامت ما، نشان از حضور مستقیم آنها در صحنه کرونا بود و ما در میان بانوان، پاتوبیولوژیستهای زیادی داریم و هر ساله تعداد زیادی از آنها در این همایشها شرکت میکنند.
رئیس بیست و سومین همایش بین المللی آسیب شناسی افزود: باوجود نقش مهم ازمایشگاه و پاتوبیولوژیست، نگاه خوبی به آنها نشده و توجه دولت جدید و وزیر بهداشت به این رشته و تعادل بین رشتهای را تقاضا داریم. برخی رشتهها در سالهای گذشته به خاطر ارتباطاتی که داشتند موفق به کسب امتیازاتی شدند و این رشته مغفول مانده است.
همچنین آزاده رخشان در ادامه این نشست خبری گفت: ما امسال به خاطر ادامه داشتن پاندمی کرونا این مراسم را تصمیم گرفتیم که به صورت مجازی برگزار کنیم.
دبیر علمی بیست و سومین همایش بین المللی آسیب شناسی افزود: امسال به خاطر این شرایط، سعی کردهایم کنگره پرباری را با حضور ۶۰ استاد نامدار و ۲۲ استاد خارج از کشور را برای سخنرانی و تبادلات خارج از کشور در این مراسم بیاوریم. ما سعی کردهایم که مردم بهترین خدمات را در این حوزه دریافت کنند.
حسین دارافرین در ادامه نشست اظهار کرد: تمامی خدمات بهداشت و درمان هموطنان، بایستی در یک مجموعه ای تشکیل شود و دادههای حاصل از این پرونده بسیار زیاد است.
عضو هیئت مدیره انجمن آسیب شناسی افزود: در زمینه پرونده الکترونیک، ما باید آنرا در کنار سیستم ارجاع ببینیم و نظام شبکه در کل خدمات نظام سلامت استقرار پیدا کند.
وی گفت: نسخه الکترونیک تنها بخشی از پرونده الکترونیکی است و باید در این بخش هماهنگی بیشتری دیده شود و انجمن آسیب شناسی ایران از جمله انجمنهایی بود که با تمامی زینفعان گامی را شروع به پیاده سازی کردیم.
انتهای پیام/۴۱۷۲/