به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، محسن زهرایی، رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت گفت: متأسفانه شاهدیم نزدیک به ۶ میلیون نفر از افراد واجد شرایط، برای تزریق واکسن مراجعه نکردهاند. همچنین نزدیک به ۶.۵ تا ۷ میلیون نفر هم نوبت اول را تزریق کرده، اما برای تزریق نوبت دوم تأخیر دارند.
زهرایی گفت: واکسن یکی از مؤثرترین مداخلاتی است که ما در دسترس داریم و منطق، عقل، شرع و قانون حکم میکند که در مقابله با خطر از تمام امکاناتی که وجود دارد، استفاده کنیم. مطالعات مختلف نشان داده که تزریق واکسن هم فرد و هم جامعه را ایمن میکند. حتی افرادی که واکسن تزریق کردهاند، در صورت ابتلا به بیماری، میزان انتشار ویروس در آنها نسبت به افرادی که واکسن نزدهاند، کمتر است. بنابراین افرادی که واکسن تزریق میکنند، علاوه بر خودشان، خانواده، اطرافیان و جامعه را هم ایمن میکنند.
وی با بیان اینکه بحث اُمیکرون یکی از مخاطراتی است که مطرح میشود، گفت: اگر اجازه دهیم که امیکرون در کشور گردش کند، همواره این خطر وجود دارد که سویههای خطرناکتری هم ایجاد شوند.
زهرایی با بیان اینکه استقبال مردم از واکسیناسیون علیه کرونا مقداری کُند شده است، گفت: در اوایل شهریور که اوج سرعت واکسیناسیون بود، روزانه ۱.۵ میلیون دز واکسن تزریق میکردیم. درحالیکه اکنون آمار تزریق روزانه متوسط ۵۲۰ هزار دز است. بنابراین پایگاههای واکسیناسیون کم نشده و پرسنل هم در خدمت مردم هستند، اما مراجعه کاهش یافته است.
وی تاکید کرد: در حال حاضر ۹ نوع واکسن در کشور وجود دارد که چهار نوع وارداتی و پنج نوع تولید داخلی است. هموطنان میتوانند لیست خوبی از واکسن را تزریق کنند.
زهرایی گفت: متأسفانه شاهدیم نزدیک به ۶ میلیون نفر از افراد واجد شرایط، برای تزریق واکسن مراجعه نکردهاند. همچنین نزدیک به ۶.۵ تا ۷ میلیون نفر هم نوبت اول را تزریق کرده، اما برای تزریق نوبت دوم تأخیر دارند. ما انتظار داشتیم بهجای ۵۴ میلیون نفری که واکسن تزریق کردهاند، ۶۰ میلیون نفر واکسن زده باشند. بنابراین اکنون عقب هستیم.
انتهای پیام/