به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، گزارش جدید درباره اسلام هراسی در انگلیس که روز دوشنبه منتشر شد نشان داد که مسلمانان انگلیس، جزو گروههایی هستند که با بیشترین تبعیضها مواجهند.
به نوشته روزنامه «ینی شفق» تجزیه و تحلیل «دانشگاه بیرمنگام» و دادههای موسسه «یوگو» نشان داد که ۲۵.۹ درصد از مردم انگلیس که اکثریت آن از طرفداران حزب محافظه کار و برگزیت هستند دیدگاههای تبعیض آمیز علیه مسلمانان دارند و مردم این کشور به مسلمانان نگاه تبعیضآمیز تری نسبت به ادیان دیگر دارند.
اطلاعات جمعیتشناختی افرادی که به احتمال زیاد عقاید اسلام هراسی دارند در میان افراد مسن، طبقه کارگر، مردان و کسانی که به خروج از اتحادیه اروپا رای دادهاند و همچنین حامیان حزب محافظهکار به نخستوزیری «بوریس جانسون» هستند.
«استفان جونز»که نویسنده اصلی این گزارش گفت، تبعیض نسبت به اسلام و مسلمانان در انگلیس بین ثروتمندان و تحصیلکردگان رایجتر است.
بر اساس این گزارش، عموم مردم غیر مسلمان انگلیس سه برابر بیشتر احتمال دارد نسبت به اسلام نگرش منفی داشته باشند تا نسبت به ادیان دیگر.
در فرانسه و آلمان نیز وضعیت تقریبا به همین منوال است به طوریکه اخیرا یک مسجد در شهر «لایپزیش» در شرق آلمان توسط افراطگرایان چپ مورد حمله قرار گرفت و تخریب شد. بر اساس بیانیه پلیس آلمان، در جریان تجمع گروههای چپ افراطی در شرق لایپزیش، برخی از معترضان به مسجد «ایوب سلطان» در منطقه حمله کردند و شیشههای آن را شکستند.
به گزارش رسانههای محلی، شماری از تظاهرکنندگان همچنین به سمت ماموران پلیس سنگ پرتاب کردند، سطلهای زباله را سوزاندند. پلیس آلمان مدعی شد که ۱۱ مظنون این حادثه را پس از خشونت تظاهرکنندگان دستگیر کرد.
بزرگترین گروه مسلمان ترکیهای مقیم آلمان «دیتیب» که مسجد ایوپ سلطان در لایپزیش را اداره میکند، این حمله را محکوم کرده و خواستار حفاظت قویتر از اماکن مذهبی شده است. آلمان کشوری با بیش از ۸۲ میلیون نفر جمعیت، پس از فرانسه دومین جمعیت مسلمان در غرب اروپا را دارد. از میان نزدیک به پنج میلیون مسلمان این کشور، 3 میلیون نفر ترک تبار هستند.
«جرالد دارمانان» وزیر کشور فرانسه نیز اخیرا گفت که ۲۱ مسجد در این کشور بسته شده است. وی مدعی شد در جریان بازرسی از ۹۹ مسجدی که اخیرا انجام شده، داخل ۲۱ مسجد نشانههای افراط گرایی وجود داشته است. این مقام فرانسوی گفت که طی روزهای آینده، ۶ مسجد دیگر بسته خواهند شد و این اقدام بر اساس قانون مبارزه با افراطی گری انجام میشود.
تصمیم برای تعطیلی مساجد، یکی از تصمیمهای متعدد دولت فرانسه برای تعطیلی مراکز اسلامی است. پاریس این اقدام را با بهانههایی نظیر مقابله با افراطی گری و تحریک برای خشونت و تروریسم انجام میدهد.
بر اساس گفته دارمانان، برای نخستین بار در تاریخ فرانسه است که این تعداد از مساجد در این کشور بسته میشوند. از سوی دیگر در تداوم اسلام هراسی در فرانسه، تصویر صلیب و شعارهای ضد اسلامی بر دیوارهای سه مسجد در این کشور درج شده است. (جزئیات بیشتر)
انتهای پیام/
نظر شما