به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، داشتم بین اخبار روزانه می گشتم و از این صفحه به آن صفحه می شدم که نگاهم به یک خبر متفاوت افتاد، در میان انبوهی از اخبار حوادث و ناخوشایند، خبری مسرت بخش و امید آفرین، توجهم را به خود جلب کرد و آن خبر این بود: "سه عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز به فهرست پژوهشگران پُراستناد یک درصد برتر دنیا در سال ۲۰۲۱ میلادی پیوستند".
با شور و شوق، با روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز تماس گرفتم و شماره تماس اساتید را درخواست کرده و با دکتر اسدی پویا تماسی برقرار کرده و از وی تقاضای دیداری جهت مصاحبه، کردم و او با محبت برای روز بعد به من وقت مصاحبه داد، آن هم در محل کارش، بخش تشنج بیمارستان نمازی!
بسیار خرسند شدم، تا فردا شد و من راس ساعت مقرر در بخش صرع و تشنج بیمارستان نمازی، حاضر شدم و با وجودی که هنوز باورم نمی شد بتوانم به این سادگی استاد را ببینم، به اتاقش راهنمایی شدم.
اتاق جمع و جور و مرتبی بود با یک میز و چند صندلی و لوازم پزشکی کم و چند قاب عکس بر روی دیوار، هیجان خودم را کنترل کردم و با سلام و احترام وارد شدم.
پس از تشکر و سپاسگزاری از او، خواستم که خود را معرفی کند.
- من علی اکبر اسدی پویا هستم، متولد سال ۱۳۵۲ در شیراز.
از خانواده و فرزندانش، پرسیدم.
- شغل ما ایجاب می کند که خانوادههای ما صبر و تحمل زیادی داشته باشند و من بابت این موضوع از خانواده ام هم عذر خواهی میکنم و هم تشکر، من یک دختر ۱۷ ساله دارم و یک پسر ۱۴ ساله که همیشه به آنها تاکید میکنم به دنبال علاقههایتان بروید، خواه هنر باشد یا رشته های فنی و یا شاخههای پزشکی و من در هر صورت از شما حمایت میکنم.
اسدی پویا از دوران تحصیل خود گفت: پس از فارغ التحصیلی از دبیرستان توحید، به دانشگاه علوم پزشکی شیراز راه یافتم. پس از طی دوره تخصص در رشته صرع و تشنج و نوار مغز، برای دوره فلوشیپ فوق تخصصی به آمریکا رفتم و به لطف خدا، توانستم بعد از حدود سه ماه از ورود به دانشگاه جفرسون، بر خلاف بیشتر دانشجویانی که برای طی دوره فلوشیپ، به آنجا آمده بودند و فقط تماشاگر عملیات درمانی می شدند، اجازه کار عملی بگیرم و با اساتید برجسته آنجا، به مثابه همکار درآیم و بعد از طی مدت نه چندان طولانی، به عنوان عضو هیات علمی دانشگاه پرینسون، پذیرفته و منصوب شدم، اما خوشبختانه در سال ۱۳۸۷ به ایران برگشتم و با کمک همکارانم، موفق به تاسیس اولین مرکز جامع صرع کودکان و بزرگسالان ایران شدیم و هم زمان با اصفهان فعالیتهای آکادمیک در زمینه جراحی صرع راه اندازی شد و در طی این ۱۳ سال، بیش از ۴۰۰ عمل جراحی موفق با فرانشیز دولتی، انجام شده و به هزاران بیمار خدمات داده شده است.
جراحی صرع در بیمارستان نمازی، با کمتر از یک دهم هزینه جهانی آن انجام میشود
از دکتر پرسیدم با توجه به شرایط شغلی در کشور آمریکا، چرا به ایران برگشتید؟
او با لبخند پاسخ داد: خیلی سوال خوبی بود و افراد زیادی این سوال را از من می پرسند، وقتی می خواستم برگردم، استادم به من گفت همین جا بمان و شرایط خیلی خوبی برای شما فراهم میشود.
در جواب استادم گفتم، شما الان ۳۰ سال در منطقه شرق آمریکا در حال فعالیت و آموزش و درمان بیماران هستید، از این کار چه احساسی دارید؟ و او گفت: خیلی احساس خوبی دارم! من به استادم گفتم من این احساس خوب را در ایران به دست می آورم. در شهر محل سکونت شما، فیلادلفیا با جمعیت حدود دو ونیم میلیون نفر، ۱۵ نفر فوق تخصص صرع وجود دارند در صورتی که در ایران حتی یک نفر هم فوق تخصص صرع ندارد.
اسدی پویا ادامه داد: فلسفه زندگی من همیشه این بوده و هست که وقتی می خواهم بارم را ببندم و از این جهان بروم، در هر سن و سالی که باشم، باید احساس کنم یک کار مفید در این دنیا انجام داده ام و یا اثری داشته ام که به درد بخور بوده و توانسته گرهی از مشکلات بندگان خدا را حل کند و آن وقت است که احساس لذت به من دست میدهد.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، از فعالیت های عملی خود هم گفت: دو سالی میشود که مرکز تحقیقات صرع در بیمارستان نمازی را راه اندازی کردهایم که از فعال ترین مراکز کل کشور بوده و در این مدت بیش از هفتاد مقاله در سطح دنیا ارائه شده است و سعی کرده ایم افرادی را برای کار پژوهشی و گذراندن دوران تخصصی جذب کنیم.
وی ادامه داد: یکی از بزرگترین اتفاقات خوب زندگی من در این مدت، پیوستن دکتر نعمتی به تیم ما بود که فوق تخصص مغز و اعصاب و یک فرد با علم بالا و با اخلاق است و با آنکه اصلا به مدرک آن نیاز نداشت، یک سال تمام وقت گذاشت و زحمت کشید و با انگیزه و علاقه، شبانه روز در بخش صرع، حضور داشت و فقط برای احساس نیاز به علم آموزی، این دوره را با شایستگی گذراند.
از استاد اسدی پویا، در مورد خبری که درباره اعلام نام وی در لیست دانشمندان پر استناد جهان، دیده بودم پرسیدم و اصل قضیه را جویا شدم که پاسخ داد: البته در خبر آورده شده که دانشمندان پر استناد جهان که فکر میکنم من، تا دانشمند شدن راه زیادی در پیش رو دارم، اما پر استناد بودن به این معنی است که کار پژوهشی انجام شده و مقاله ای نوشته شده که اینقدر اعتبار و جذابیت و ارزش علمی داشته که بقیه دانشمندان و پژوهشگران، در دیگر جاهای دنیا به آن رجوع کرده و به آن استناد کردهاند و کار پژوهشی خود را انجام داده اند.
اسدی پویا ادامه داد: با شروع و همه گیری بیماری کووید از دو سال پیش، من با توجه به ماهیت رشته خود و رابطه اش با کارکرد های مغز، توجهم به این جلب شد که این بیماری روی مغز افراد عادی و بیماران مبتلا به صرع چه اثراتی میتواند داشته باشد و مقالاتی نوشته شد که توجه دنیا را به مشکلات مغز و اعصاب بیماران مبتلا به کووید، جلب کرد و به صورت انفجاری مورد استناد قرار گرفته و همین طور بقیه کارهای علمی و پژوهشی من در سال ۲۰۲۱، بسیار مورد استناد قرار گرفت و باعث شد جزء یک درصد برتر دنیا از نظر استناد به پژوهش معرفی شوم.
از او در مورد نتایجی که از پژوهش خود در عوارض کووید، به دست آورده، پرسیدم وی در پاسخ گفت: در یک تا سه درصد افراد مشکلات عروقی مغز در درجات مختلف به وجود میآید، مثل سکتههای مغزی، در یک هزارم مبتلایان ممکن است تشنج به وجود بیاید و علاوه بر اینها، در برخی افراد علاوه بر از بین رفتن حس بویایی و چشایی، اثراتی مثل گیجی، منگی، سردرد و مشکلات دیگری به وجود می آید که باید به آن ها توجه ویژه شود و با توجه به درمان با دارو های ضد کووید، ظرافت های خاصی وجود دارد.
مسئول بخش صرع و تشنج بیمارستان نمازی، همچنین تاکید کرد: کووید یک بیماری جدید بود و خیلی از آزمون و خطاها باعث شد که پزشکان متوجه شوند که چه داروهایی اثربخش تر هستند و یا چه داروهایی کم اثر تر، اما همه باید تاکید خود را روی واکسن بگذارند و همه افراد و به خصوص بیماران دیابتی و حتی بیماران مبتلا به صرع و بیماری های مغز و اعصاب، حتما هر نوع واکسن موجود را تزریق کنند و حتی منتظر نوع خاصی از واکسن نمانند و باز هم تاکید میکنم، واکسن، واکسن و واکسن!
در همین حین، دکتر اسدی پویا به ساعت نگاه کرد و گفت: من ساعت یک بعد از ظهر، در سالن جلسات، با چند نفر از دوستان، جلسه دارم و شما هم میتوانید من را در این جلسه همراهی کنید.
یک طبقه پایین تر در سالن کنفرانس بیمارستان، دکتر اسدی پویا، جلسهای ترتیب داده بود تا از زحمات چند ساله تعدادی از اساتید، همکاران و پژوهشگران جوان، تقدیر کند.
حس صمیمیت و فروتنی دکتر اسدی پویا در بین همکاران و دانشجویانش، ملموس و واضح بود.
منتظر نشوید بقیه شروع کنند، اول خودتان شروع کنید
اسدی پویا در این جلسه صحبتهای دلنشینی کرد که برای هر یک از افراد جامعه مفید فایده است.
وی گفت: بعضی از افراد عمدتاً در فضای مجازی، به عمد سعی در ناامید کردن جوانان و نخبه ها دارند، تا نخبه ها مهاجرت کنند، زیرا نخبه ها خار چشم خیلی ها هستند و با رفتن آن ها پیشرفت کشور متوقف میشود و آن ها میتوانند منابع و ذخایر مملکت را راحت غارت کنند.
جوانان و نخبههای کشور، باید به همدیگر امید بدهند و دست از تلاش بر ندارند و در کشور بمانند و با کمک هم و دست به دست هم کشور را بسازند و بحران فعلی را از بین ببرند.
حیف است ایران که ویران شود، کنام پلنگان و شیران شود!
کشور ایران، در طول تاریخ، بحران های زیادی را پشت سر گذاشته، از حمله مغول ها و اسکندر گرفته تا همین زمان معاصر، اما با ایثار و تلاش پدران ما، همه را پشت سر گذاشته، پدران ما ماندند و مشکلات را حل کردند و ما هم باید بمانیم و هر کجا که هستیم، وظیفه و کار خود را به بهترین وجه انجام دهیم، بعد از ۱۰ تا ۱۵ سال آینده، مملکت گلستان می شود، مثل همین فردوسی، که اگر نمانده بود و تلاش نکرده بود، حالا چیزی به اسم زبان فارسی وجود نداشت، پس اگر هر انسانی وظیفه خود را درست انجام دهد، بعد از یک نسل، اوضاع کشور درست میشود.
پدران ما ماندند و مشکلات را حل کردند و ما هم باید بمانیم و هر کجا که هستیم، وظیفه و کار خود را به بهترین وجه انجام دهیم.
این دانشمند پر استناد جهان در ادامه گفت: شغل پزشکی فداکاری و عشق میخواهد تا نجات جان انسانها و مسئولیت درمان بیماران یک پزشک را نهتنها خسته نکند بلکه انرژی مضاعفی برای خدمت به مردم به او عطا کند.
نیازی نیست، مملکت را منقلب کنید، فقط سعی کنید خودتان را منقلب کنید.
از دکتر حمید نعمتی، فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، درباره دکتر اسدی پویا، پرسیدم که وی گفت: دکتر اسدی پویا نفر اول صرع در ایران و آسیا و نفر سوم در دنیا است و من افتخار داشتم یک سال دوره آموزشی صرع را در خدمت او بگذرانم.
استاد، فردی علمی، جدی، صادق و با خلوص نیت است که همه دانش و وقت خود را در اختیار دیگران قرار می دهد و زکات علم خود را انجام می دهد و بر این باور است که علمی را که فرا گرفته، فقط در ذهن خودش نماند و نهایتاً خیر همه اینها به بیماران بر میگردد و در آینده هم اهدافی داریم که اگر این روند ادامه پیدا کند، بهره بیشتری به بیماران برسد.
نعمتی در پایان با بیان قطعه شعر "آن کس که نداند و بداند که نداند" علم به ندانستن را بسیار مهم دانست و احساس نیاز به دانستن و یاد گرفتن را بزرگترین انگیزه، برای یک فراگیر ذکر کرد.
با کادر پرستاری و همکاران دکتراسدی پویا در بخش تشنج هم صحبت کردم و ماحصل همه صحبت ها، بیان ویژگی های متحصر به فرد وی بود.
همه دکتر اسدی پویا را فردی علمی، با سخاوت و مردانه معرفی کردند و به جانشین پروری و آموزش همه فوت و فن ها به فراگیران، توسط وی تاکید کردند.
قابلیت و توانایی علمی، حس همدردی و محبت نسبت به بیمار، به روز بودن، ریزبین و با دقت بودن، فروتنی، مسئولیت پذیری، مهارت های ارتباطی و کلامی، مدیریت، صبور و با انگیزه بودن، داشتن روحیهی شاد و پرانرژی و داشتن ایثار فداکاری و عشق، ویژگی هایی است که برای توصیف دکتر اسدی پویا، به کار برده شد.
انتهای پیام/ن/ص
نظر شما