شناسهٔ خبر: 52169660 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

چرا ابوظبی چاره‌ای جز توقف تجاوز به یمن ندارد؟

یک پایگاه خبری لبنانی به بررسی ابعاد عملیات اخیر نیرو‌های یمنی در عمق امارات پرداخت و تأکید کرد که ابوظبی چاره‌ای ندارد جز اینکه از ائتلاف متجاوز به یمن خارج شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، یگان‌های ارتش و کمیته‌های مردمی یمن، در عمل به وعده خود در هدف قرار دادن عمق امارات و عربستان سعودی درنگ نکردند؛ موضوعی که بنا به دلایل زیادی مورد انتظار و حتمی بود. چرا که سران یمن بار‌ها تأکید کردند تا زمانی که حملات ائتلاف متجاوز سعودی ادامه یابد، حملات نیرو‌های یمن نیز ادامه خواهد داشت.

پایگاه خبری العهد به خاطر دومین عملیات بزرگ نیرو‌های یمنی در عمق امارات، گزارشی منتشر کرد و نوشت، عملیات «طوفان یمن ۲»، عملیاتی است که یگان‌های موشکی و هوایی یمن در عمق امارات انجام دادند. سرتیپ یحیی سریع سخنگوی ارتش یمن هم گفت که در جریان این عملیات، مناطق بسیار مهمی از حمله پایگاه الظفر در امارات و چند منطقه راهبردی در عربستان هدف قرار گرفت.

به گزارش العهد، درباره عربستان باید گفت که این کشور شاید به این نوع حملات و سلسله عملیات‌های موازنه بازدارندگی در عمق خاک خود عادت دارد، ولی به خاطر غرور، هنوز نتایج این عملیات‌ها را انکار می‌کند. اما سؤال اینجاست که آیا امارات پس از این عملیاتها، در مشارکت خود در تجاوز به یمن تجدید نظر یا عقب نشینی خوهد کرد؟ و چه مسائلی می‌تواند تعیین کند که این کشور تصمیم به عقب نشینی بگیرد یا اینکه به تجاوز به یمن ادامه دهد؟.

العهد در این باره به چهار نکته اشاره و تأکید کرد:

نخست؛ تأثیرات نظامی که امارات نمی‌تواند آن را نادیده بگیرد؛ زیرا در این دو عملیات، مجموعه‌ای از موشک‌های بالستیک و بالدار و پهپاد‌های انتحاری، به حساس‌ترین و مهم‌ترین مواضع امارات اصابت کرد که مهمترین آن، پایگاه نظامی الظفر است؛ پایگاهی که یگان‌های آمریکایی در آن مستقر هستند.

دوم؛ جدیت آشکار ارتش و کمیته‌های مردمی یمن در عمل به هشدار‌ها و تهدیدات مربوط به عدم خروج امارات از ائتلاف؛ هر چند که برای اثبات این جدیت، نیاز به طوفان یک و دو نبود، بلکه مسیر رویارویی نیرو‌های یمنی طی هفت سال گذشته، این مسئله را ثابت کرده است.

سوم؛ حتی اگر امارات ناخواسته به سمت حضور در ائتلاف متجاوز سوق داده شده باشد یا اینکه خودش تصمیم به مشارکت در این ائتلاف گرفته باشد، به هر حال، به تنهایی قادر به دفاع از حریم هوایی خود نخواهد بود؛ هر چند توانمندی دفاعی، موشکی و هوایی داشته باشد که برای آن، بیشترین هزینه را پرداخته باشد، ولی نیرو‌های آمریکایی حاضر در امارات نیز نتوانستند یا نخواستند که از مواضع حساس این کشور دفاع کنند.

چهارم؛ با توجه به تجربیات پیشین باید گفت که افزایش سطح حملات [یمن]حتمی و قطعی است؛ زیرا تحلیلگران بر این باورند که عملیات‌های بعدی یمن در عمق امارات، از منظر نوع هدف یا قدرت انفجاری موشک‌ها و پهپادها، دردناکتر از عملیات‌های قبلی خواهد بود.

العهد در ادامه نوشت، درباره اینکه امارات چه توانمندی‌هایی دارد که بر اساس آن بتواند به جنگ یمن ادامه دهد، باید به دو نکته اشاره کرد: نخست، تداوم فشار میدانی به ویژه در نبرد‌های شبوه و مأرب و دوم، ادامه حملات هوایی به مراکز غیر نظامی یمن تا شاید نیرو‌های یمنی دست از عملیات در عمق امارات دست بردارند.

در این گزارش آمده است، از نظر عملی، رخداد‌ها و درگیری‌های پیشین ثابت کرده است که این دو مسئله نیز هیچ سودی برای امارات نخواهد داشت؛ نه ارتش یمن، در هیچ عملیات میدانی کوتاه آمده است و نه اینکه حملات هوایی نتوانسته است در عزم نیرو‌های یمنی برای مقابله با تجاوز، خللی ایجاد کند.

بنا بر این گزارش، بنا بر آنچه گفته شد، دست نیرو‌های یمنی در برابر امارات پُر است و این کشور نیز باید هر چه سریعتر در محاسبات خود بازبینی کند و از این حملات دست بگیرد و به این نتیجه برسد که خروج از ائتلاف متجاوز به یمن، تنها راه نجات از این مشکل است.

نظر شما