شناسهٔ خبر: 52142482 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شبستان | لینک خبر

آیت الله رئیسی در مراسم بزرگداشت میلاد حضرت زهرا (س)، روز زن و تجلیل از بانوان خردمند:

بشریت به آنچه از سلوک حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) در دسترس است توجه و عمل کند

رئیس جمهور با اشاره به جایگاه رفیع حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)، بر توجه و عمل به سلوک این بانوی بزرگوار تاکید کرد و گفت: بشریت به آنچه از سلوک حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) در دسترس است توجه و عمل کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری شبستان، آیت الله سید ابراهیم رئیسی روز یکشنبه در همایش «بانوی خردمند» که به منظور مراسم بزرگداشت میلاد حضرت زهرا (س)، روز زن و تجلیل از بانوان برگزار شد، ضمن تبریک میلاد صدیقه طاهره (سلام الله علیها) و گرامیداشت روز مادر گفت: صفات و جایگاه ملکوتی حضرت فاطمه اطهر (سلام الله علیها) مفاهیم بلندی دارد.

 

رئیس جمهور تصریح کرد: بشریت باید به آنچه از سلوک حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) در دسترس است، توجه و عمل کند. حضرت فاطمه یک جایگاه ملکوتی دارد که جز اولیای خدا دستیابی به معرفت این جایگاه امکان ندارد. ما حقیقت اسامی حضرت فاطمه را مثل ام ابیها نمی دانیم . خیلی مفاهیم بلندی دارد صفات و اسامی ملکوتی حضرت فاطمه، اما شخصیت فاطمه دست یافتنی است. باید به سیره و سلوک فاطمی توجه کنیم. خطبه جامع فاطمه اطهر روایت از قرآن، علی، عدالت و نجات انسان دارد. هر کسی این خطبه را درک کند، سیره زندگی را می آموزد.

 

وی با اشاره به سیر مراحل زندگی حضرت فاطمه و دفاع از ولایت و جهاد روشنگری ایشان، خاطرنشان کرد: فاطمه دوست و دشمن را شناساند و نقاب از چهره نفاق برداشت. او نمونه زن کمال یافته است. فاطمه مقامی بسیار عالی دارد که باید شناخته شود. فاطمه اطهر یک هدیه ملکی از پیامبر به اذن خداوند دریافت کرد که فدک است و هدیه دیگر ملکوتی ایشان، تسبیحات حضرت زهراست که در اختیار ماست. تمام هستی و عالم در این تسبیحات قرار داده شده است. حضرت فاطمه منشأ همه خیرها است. امروز نمی خواهند فاطمه شناخته شود و الگوی جامعه شود و در عالم برای این هدف بسیار تلاش می کنند.  دنیا دنبال فهم گم گشتگی زن و جبران آن هستند. در تمدن اسلامی سخن از پیشگیری از گم گشتگی زنان و خشونت است تا زن و انسانی به گم گشتگی هویت مبتلا نشوند.

 

رییس جمهور با بیان اینکه تکریم واقعی زن مسأله امور زنان ماست. باید به هویت واقعی زن توجه کرد، گفت: خداوند هیچ تفاوتی بین زن و مرد برای رسیدن به کمال قائل نشده است. برای مقابله با آسیب های اجتماعی در مورد زنان که ما را رنج می دهد، توجه به هویت زن و ارتقای شخصیت زن در خانواده و اجتماعی ضروری است. از سویی عدم شناخت حقوق و مسئولیت زنان شاید از بزرگترین چالش های زنان باشد.

 

وی با بیان اینکه رهبری فرمودند زنان مربیان جامعه تاریخ ساز و تمدن ساز هستند و این یک حقیقت است، ادامه داد: زنان نقش مهمی در دفاع مقدس داشتند. پیروزی ها مرهون نقش زنان است. نگاه اسلام به زن خیلی متفاوت از نگاه غرب است. حق مالکیت، ارث و رای چند سال است در غرب شکل گرفته است؟ ۱۴۰۰  سال پیش در اسلام سخن از شنیدن حرف و رای زنان است.

 

آیت الله رییسی با اشاره به اینکه مسأله زن را از خانواده نباید تفکیک کرد، گفت: اسلام نگاه متوازن به مرد و زن دارد. اکنون باید از کلی گویی دست برداشت و راهکار اجرایی برای صیانت از نقش زن در مسایل شخصی، خانوادگی و اجتماعی و سیاسی ارایه شود. الان در اسناد کلی گویی شده است. جامعه باید بر اساس عقلانیت، اخلاق و معنویت بنا شود و زمان در ایجاد این جامعه نقش مهمی دارند.

 

رئیس جمهور با اشاره به اینکه آسیب های اجتماعی مورد توجه دولت است و سازمان امور اجتماعی وجود دارد که باید فعالیت خود را مضاعف کند و از نقش سازمان های مردم نهاد باید استفاده کند، گفت: این مسأله دولت است. تحصیل، ورزش و اشتغال زنان ، تحکیم خانواده، زنان سرپرست خانواده برای دولت مهم است. مشاوره های ازدواج باید اصلاح شود، طلاق توافقی باید اصلاح شود و به سهولت انجام نشود. نباید مشاوره به سمت جدایی باشد بلکه مشاوران باید مشکل را حل کنند.

 

وی با بیان اینکه مشاوران باید درست مشاوره دهند، گفت: مراجعه به مشاوران را رایگان می کنیم. زنان سرپرست خانواده و بیمه کردن انها در دستور کار دولت است؛ این مسایل از دغدغه های دولت است. مشکل اشتغال و مسکن باید حل شود و ما در دولت این مشکل را حتما حل می کنیم. کشور به بیش از یک میلیون مسکن در سال نیاز دارد و باید عقب ماندگی را جبران کنیم. حل مشکل اشتغال را دنبال می‌کنیم. در بودجه سال آینده این مسأله مورد توجه قرار گرفته است. دولت به دنبال حل مشکلات کشور است اما ما برای مشارکت مردم در حل مشکلات بسیار نقش قائلیم. دولت هم وظیفه  هدایت، حمایت و نظارت دارد.

 

 

پایان پیام/50

نظر شما