شناسهٔ خبر: 52122918 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

رشد ۲۴۱۰ واحدی شاخص بورس

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز در یک روند رو به افزایش، با ۲۴۱۱ واحد رشد همراه شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بورس اوراق بهادار تهران که هفته گذشته در حال ریزش شاخص بود این هفته کاری را با روند رو به رشد آغاز کرد به گونه‌ای که شاخص کل در پایان معاملات با افزایش ۲۴۱۰ واحد به رقم یک میلیون و ۲۸۱ هزار و ۸۰۴ واحد رسید. اما شاخص کل با معیار هموزن امروز با کاهش ۱۴۴۴ واحد به رقم ۳۳۴ هزار و ۱۹۵ واحد رسید.

ارزش بازار در بورس تهران به بیش از ۵ میلیون و ۱۳۶ هزار میلیارد تومان رسید. معامله‌گران امروز بیش از ۴.۴ میلیارد سهام حق‌تقدم و اوراق مالی در قالب ۳۳۹ هزار فقره معامله و به ارزش بیش از ۳ هزار و ۵۲۲ میلیارد تومان داد و ستد کردند.

امروز شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی ـ ارزشی ۰.۱۹ درصد رشد کردند، اما این دو شاخص با معیار هموزن ۰.۴۳ درصد کاهش یافتند. شاخص آزاد شناور ۰.۴ درصد رشد کرد شاخص بازار اول بورس ۰.۴۲ درصد رشد کرد. اما شاخص بازار دوم بورس ۰.۹ درصد عقب نشست.

امروز نماد‌های فولاد مبارکه، پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت تهران و پالایش نفت بندرعباس بیشترین اثر افزایشی در شاخص بورس را داشتند و نماد‌های پتروشیمی نوری، گروه مپنا و پتروشیمی پردیس بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را داشته‌اند.

در فرابورس ایران امروز شاخص کل با ۴۸ واحد کاهش به رقم ۱۷ هزار و ۵۵۶ واحد رسید. ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از ۹۶۶ هزار میلیارد تومان رسید.

ارزش بازار پایه به ۳۱۴ هزار میلیارد تومان رسید. معامله‌گران امروز در فرابورس بیش از ۲.۹ میلیارد سهام حق‌تقدم و اوراق مالی در قالب ۱۷۱ هزار فقره معامله و به ارزش ۲ هزار و ۹۲۰ میلیارد تومان داد و ستد کردند.

امروز نماد‌های بهمن دیزل و بیمه اتکایی ایرانیان بیشترین اثر افزایشی در شاخص فرابورس را داشته‌اند و نماد‌های پتروشیمی زاگرس، سنگ آهن گهرزمین، فولاد ارفع، صنعتی مینو و فرابورس بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را داشته‌اند.

امروز در فرابورس ایران نماد شرکت پروژه‌محور تجلی برای اولین بار باز شد قبل از این خریداران پذیره‌نویسی حق تقدم آن را انجام داده بودند.


 حمایت دولت از بورس؛ تأمین ۸ هزار میلیارد تومان برای تثبیت بازار سرمایه


امروز همچنین غضنفری مدیرعامل صندوق توسعه ملی خبر داد: تاکنون ۳ هزار میلیارد تومان به بازار سرمایه اختصاص یافته است، همچنین ۵ هزار میلیارد تومان از سازمان امروز مالیاتی طلب داشتیم که با موافقت وزیر اقتصاد به صندوق تثبیت بازار سرمایه پرداخت می‌شود.

البته بخشی از این منبع در قالب برگشت مالیات بر منابع ارزی بوده است که باید از سوی سازمان مالیاتی به صندوق توسعه ملی پرداخت شود. به هر حال دولت قصد دارد از کلیت بازار سرمایه حمایت کند.

در حال حاضر حدود ۵۷ میلیون ایرانی با احتساب سهامداران عدالت در بازار سرمایه حضور دارند که این رقم حدود ۷۰ درصد جمعیت کشور را شامل می‌شود.

گرچه هنوز سهم بورس از تأمین مالی اقتصاد نسبت به بانک ناچیز و در حد ۱۵ درصد است، اما باید در یک اقتصاد سالم سهم بورس و سهم بیمه از تأمین مالی نسبت‌های درخوری باشند و تأمین مالی‌های بزرگ برای شرکت‌های صنعتی و تولیدی باید از طریق بازار سرمایه انجام شود تا فشاری به بازار پول در بانک‌ها وارد نشود و مردم برای گرفتن وام‌های خرد در صف قرار نگیرند.

همچنین گفته می‌شود روزانه حجم قابل توجهی از سرمایه مردم به دلیل کاهش اعتماد به بازار سرمایه وارد بازار رمزارز‌ها می‌شود در حالی که بازار رمزارز دارای ریسک نامحدود است و فرار از بورس به بازار رمزارز به مصداق ضرب‌المثل درآمدن از چاه و افتادن در چاه عمیق است؛ فعالان بازار سرمایه دقت کنند که در میان‌مدت شرایط این بازار مناسب خواهد شد.