شناسهٔ خبر: 52114947 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

ابلاغ ۳۵۰ میلیارد ریال اعتبار آبخیزداری و مهمترین اخبار هفته گذشته اردبیل

اردبیل- ایرنا- ابلاغ ۳۵۰ میلیارد ریال اعتبار آبخیزداری، توسعه سامانه نوین آبیاری تحت فشار، افزایش سرمایه‌گذاری در شهرک‌های صنعتی و ضرورت تکمیل پروژه تالار شهر از جمله عناوین مهمترین رویدادهای خبری هفته گذشته در استان اردبیل است.

صاحب‌خبر -

۳۵۰ میلیارد ریال اعتبار آبخیزداری مصوب سفر رییس جمهور ابلاغ شد

به گزارش ایرنا، استان اردبیل با مساحت ۱۷ هزار و ۹۵۳ کیلومترمربع حدود یک میلیون و ۵۰ هکتار مرتع ییلاقی، قشلاقی، میان‌بند و ۶۵ هزار هکتار جنگل دارد.

مهم‌ترین خطراتی که این استان را به دلیل بی‌توجهی به حوزه آبخیزداری تهدید می‌کند، از بین رفتن غنای خاک در بخش زراعت و باغ است که می‌تواند بازدهی در این بخش را با چالش روبه‌رو کند.

بر همین اساس پروژه‌های پیشران توسعه در حوزه آبخیز استان اردبیل با هدف حفظ و پایداری آب، افزایش ذخیره آب در حوزه آبخیزداری، جلوگیری از فرسایش خاک، تاخیر در روان آب‌ها و جلوگیری از سیل و تخریب مراتع و پوشش گیاهی اجرا می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل در این زمینه گفت: ۳۵۰ میلیارد ریال اعتبار در سفر رییس جمهور به استان اردبیل برای حوزه آبخیزداری این استان مصوب شده بود که تخصیص آن ابلاغ شده است.

محمود قلی‌زاده افزود: در سفر رییس جمهور به استان اردبیل پروژه‌های پیشران در بخش آبخیزداری پیشنهاد شد و بعد از سفر  این پروژه‌ها در کارگروه‌های تخصصی مطرح و به تصویب رسید.

وی اظهار کرد: پس از پیگیری‌های استاندار اردبیل و معاونت عمرانی استانداری در مرحله اول ۲۰۰ میلیارد ریال از اعتبارت مصوب سفر دریافت شد که در ۱۳ حوزه آبخیز جدید، چهار حوزه مطالعاتی و ۲ پروژه نیمه‌تمام هزینه می‌شود و ۱۵۰ میلیارد ریال نیز پس از ابلاغ در پروژه‌های دیگر شهرستان‌ها هزینه خواهد شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل اضافه کرد: با اختصاص و ابلاغ این اعتبار ۱۹ پروژه آبخیزداری در استان، ۲ پروژه در اردبیل، سه پروژه در نمین، ۲ پروژه در مشگین‌شهر، سه پروژه در خلخال، یک پروژه در کوثر، چهار پروژه مطالعاتی در کوثر، نیر، خلخال و اردبیل و ۲ پروژه نیمه تمام در استان اجرا خواهد شد.

سامانه نوین آبیاری تحت فشار در استان اردبیل توسعه می‌یابد

استان اردبیل کمتر از یک درصد مساحت ایران را دارد ولی با تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن انواع محصول کشاورزی، چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.

این استان ۷۸۰ هزار هکتار اراضی زراعی دارد که ۵۱۵ هزار هکتار به صورت دیم و ۲۲۵ هزار هکتار به صورت آبی کشت می‌شود و در ۴۰ هزار هکتار نیز باغ احداث شده است.

معاون برنامه‌ریزی شرکت آب منطقه‌ای اردبیل در این زمینه گفت: سامانه نوین آبیاری تحت فشار در این استان با هدف اصلاح الگوی کشت توسعه می‌یابد.

کریم قرایی اظهار کرد: با انعقاد تفاهم‌نامه همکاری بین شرکت آب منطقه‌ای، جهاد کشاورزی و محیط زیست استان اردبیل زمینه‌های همکاری برای اجرای سیستم نوین آبیاری، اصلاح الگوی مصرف و ارتقای بهره‌وری آب در استان فراهم می‌شود.

وی افزود: بر اساس این تفاهم‌نامه، جهاد کشاورزی تلاش های خود را برای تسهیل سیستم آبیاری تحت فشار در اراضی آبی با رویکرد افزایش بهره‌وری آب، اصلاح و بازسازی سدهای معیشتی و انهار سنتی با توجه به وقوع خشکسالی، بازنگری در سیستم‌های آبیاری تحت فشار و جلوگیری از اجرای سیستم‌های آبیاری نیمه مکانیزه به‌کار می‌گیرد.

معاون برنامه‌ریزی شرکت آب منطقه‌ای اردبیل ادامه داد: توسعه و گسترش سیستم نوین آبیاری تحت فشار در سطح شبکه آبیاری مغان، بازنگری در الگوی کشت متناسب با آب موجود و تمرکز بر کشت گیاهان پاییزه، پیاده‌سازی تحویل حجمی آب با تقویت تشکل‌های آب بران و تجهیز نقاط تحویل آب، همکاری برای ایجاد تشکل‌های آب بران به منظور تسریع در عملیاتی شدن دستورالعمل تحویل حجمی، صرفه‌جویی در مصارف، افزایش بهره‌وری و الزام مشترکان چاه‌های کشاورزی به نصب کنتور هوشمند از دیگر تکالیف جهاد کشاورزی طبق این تفاهم‌نامه خواهد بود.

هیات اقتصادی استان اردبیل به روسیه سفر می‌کند

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان اردبیل از سفر هیاتی شامل استاندار، مسئولان و فعالان بخش خصوصی این استان به کشور روسیه خبر داد.

حسین پیرموذن در جلسه گفت و گوی دولت و بخش خصوصی گفت: سفیر ایران در روسیه از استاندار اردبیل دعوت کرده تا با همراهی هیاتی که تعداد قابل توجهی از آنها را فعالان بخش خصوصی تشکیل خواهند داد، به مسکو سفر کنند.

وی هدف از این سفر را گسترش مناسبات  اقتصادی استان اردبیل با روسیه عنوان کرد و افزود: طی این سفر دیدارهایی با مسئولان اقتصادی روسیه انجام خواهد شد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان اردبیل ادامه داد: گسترش مناسبات اقتصادی با کشورهای همسایه مورد تاکید قرار گرفته و مقرر است در این سفر مبادلات تجاری و اقتصادی دوطرف بیش از گذشته افزایش یابد.

پیرموذن، توسعه صادرات به کشورهای همسایه را یادآور شد و گفت: با فعالیت گمرک بیله‌سوار و راه اندازی بارانداز ریلی در پارس‌آباد مغان، شاهد توسعه روزافزون مبادلات تجاری با روسیه و آذربایجان خواهیم بود.

مرکز تحقیقات گلخانه‌ای راه‌اندازی می‌شود

۱۱ شهرک گلخانه‌ای در حال حاضر در استان اردبیل فعال است که برای ۴۰ واحد دیگر نیز جواز تاسیس صادر شده، چهار واحد در حال بهره‌برداری بوده و چهار واحد دیگر نیز در سطح ۲۵ هکتار آماده واگذاری است.

شهرستان خلخال تا کنون در اجرای طرح‌های گلخانه‌ای بزرگ و  مقیاس کوچک معیشتی  بسیار مطلوب عمل کرده است و جزو ۱۰ شهرستان برتر کشور در این زمینه است.

استاندار اردبیل گفت: مرکز تحقیقات گلخانه‌ای با هدف رونق تولید و ایجاد فرصت‌های اشتغال جدید در این استان راه‌اندازی خواهد شد.

سید حامد عاملی در جلسه گفت و گوی دولت و بخش خصوصی افزود: الگوی کشت و کشت گلخانه‌ای در استان بیشتر مد نظر قرار گرفته و سرمایه‌گذاری خوبی هم در این بخش ایجاد شده ولی لازم است ضمن ایجاد زیرساخت‌های لازم، این گلخانه‌ها به صورت مداوم فعالیت داشته باشند؛ در غیر این صورت گلخانه‌های فصلی به اشتغال پایدار و رونق تولید و صادرات منجر نمی‌شود.

وی با بیان اینکه کشاورزی سنتی منجر به تولید ثروت نمی‌شود، افزود: کشاورزی ما باید از حالت سنتی خارج و مجهز به فناوری‌های روز باشد تا موجب تولید ثروت، رونق تولید و اشتغال‌زایی، توسعه صادرات و رقابت در بازارهای جهانی شود.

استاندار اردبیل اظهار کرد: در بحث ایجاد گلخانه‌ها هم کشت سنتی قابل قبول نیست و ضرورت دارد ایجاد و راه‌اندازی آنها بر اساس فناوری‌های نوین صورت گیرد.

سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در شهرک‌های صنعتی افزایش یافت

استان اردبیل دارای ۲۰ شهرک و ناحیه صنعتی دولتی و خصوصی است و در حال حاضر افزون بر یک‌هزار و ۴۵ واحد تولیدی و صنعتی کوچک و بزرگ در نقاط مختلف این استان فعالیت دارند.

پیش‌تر به دلیل فقدان مشوق‌های لازم، ضعف زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی و همراهی نکردن بروکراسی اداری در استان اردبیل بخش خصوصی تمایل چندانی به سرمایه‌گذاری در این استان نداشت.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اردبیل از افزایش سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در شهرک‌های صنعتی این استان خبر داد.

محمد اهلی گفت: سال گذشته ۱۸۸ قرارداد واگذاری زمین با سرمایه‌گذاران در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان منعقد شده است که این آمار یک رکورد برای صنعت استان محسوب می‌شود.

وی اظهار کرد: سال‌های گذشته ۳۴ هکتار زمین صنعتی به متقاضیان برای سرمایه‌گذاری واگذار شده بود که هم اکنون این آمار به ۶۷ هکتار افزایش یافته و  میزان کل قراردادهای واگذاری زمین این شرکت هم به بیش از یک‌هزار و ۴۷۰ فقره است.

اهلی ادامه داد: از میان ۲۰ شهرک و ناحیه صنعتی استان اردبیل، در ۱۵ شهرک و ناحیه صنعتی امکان واگذاری زمین به سرمایه‌گذاران وجود دارد و عملیات آماده‌سازی زمین برای واگذاری در ۲ ناحیه صنعتی دیگر نیز آغاز شده است.

۲ منطقه جنگلی در فهرست میراث طبیعی ثبت شد

رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان مشگین‌شهر از ثبت ۲ اثر ارزشمند طبیعی (جنگل) در فهرست میراث طبیعی کشور خبر داد.

ایمانعلی ایمانی در این زمینه گفت: جنگل "حتم" و "انزان مئشه‌سی" شهرستان مشگین‌شهر پس از تشریفات قانونی لازم به شماره ۹۲۲ مورخ ۱۴۰۰/۹/۱۰ در فهرست میراث طبیعی ملی به ثبت رسیده است. 

وی افزود: با ثبت این آثار طبیعی ارزشمند در فهرست میراث ملی، گام‌های ارزنده ای برای حفظ مواریث طبیعی برداشته شده و زمینه‌های جلب و جذب گردشگران داخلی و خارجی به این شهرستان بیش از پیش فراهم خواهد شد.

شهرستان مشگین‌شهر که در ۹۰ کیلومتری شمالغربی اردبیل واقع شده، دارای آثار طبیعی و تاریخی متعدد است.

۲۵ هزار دانش‌آموز زیر پوشش طرح نماد قرار گرفتند

طرح نماد (طرح نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان) با هدف کنترل و کاهش میزان بروز اعتیاد و دیگر آسیب‌های اجتماعی در جامعه از طریق مدارس اجرا می‌شود.

معلمان، دانش‌آموزان و والدین آنها با شرکت در دوره‌های آموزشی در قالب طرح نماد در برابر آسیب‌های اجتماعی توانمند شده و پس از آن نیز دانش‌آموزان مورد غربالگری قرار می‌گیرند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل در این زمینه گفت: ۲۵ هزار دانش‌آموز، ۱۵ هزار نفر از والدین آنها و یک‌هزار و ۱۰۰ نفر از معلمان اردبیلی تحت پوشش آموزشی طرح نماد قرار گرفته‌اند.

احمد ناصری افزود: محافظت همه جانبه از کودکان و نوجوانان در برابر مخاطرات سلامت روان و آسیب‌های اجتماعی، علاوه بر ارائه آموزش‌های خودمراقبتی به آمادگی برای مداخله به موقع و موثر نیازمند است.

وی در ارائه خدمات باید متناسب با ظرفیت‌های نیروی انسانی و منابع مالی برنامه‌ها را بصورت کیفی مدیریت و هدایت کرد ولی شناخت و استفاده از ظرفیت‌های متنوع برای دسترسی دانش‌آموزان و خانواده‌ها به خدمات موردنیاز راهنمایی، مشاوره و مددکاری اجتماعی امری لازم بوده و تداوم خدمات خط ملی نماد ۱۵۷۰ می‌تواند بخشی از انتطارات را جبران کند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل طرح نماد را طرح نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان دانست و اظهار کرد: در قالب این طرح کنترل و کاهش میزان بروز اعتیاد و دیگر آسیب‌های اجتماعی در جامعه از طریق مدارس دنبال می‌شود.

تکمیل تالار شهر اردبیل جزو اولویت‌های عمرانی است

پروژه تالار شهر اردبیل سال ۱۳۸۸ مصوب و در سال ۸۹ آغاز شد اما در سال ۹۲ به علت مشکل پروانه و قرار گرفتن در حریم برق فشار قوی تعطیل شد؛ تا اینکه با هماهنگی با شهرداری و استانداری مشکلات برطرف و عملیات احداث آن از سر گرفته شد.

این پروژه که تاکنون ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد با زیربنای ۱۲ هزار مترمربع شامل یک سالن تخصصی ویژه موسیقی با ظرفیت ٧٠٠ نفر و یک سالن ویژه نمایش با سن متحرک و ظرفیت ٦٠٠ نفر خواهد بود.

تالار شهر به عنوان بزرگترین طرح عمرانی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل پیش‌تر قرار بود در سال ۹۶ آماده بهره‌برداری شود.

استاندار اردبیل گفت: پروژه نیمه تمام تالار شهر اردبیل به عنوان مطالبه اصحاب فرهنگ و هنر، جزو اولویت‌های عمرانی این استان است.

سید حامد عاملی در بازدید از این پروژه نیمه تمام افزود: تمام تلاشمان بر این است که هر چه زودتر این پروژه به عنوان بزرگترین فضای فرهنگی و هنری استان اردبیل تکمیل شود و در اختیار علاقه‌مندان فرهنگ و هنر منطقه قرار گیرد.

وی بیان کرد: خوشبختانه در جریان سفر اخیر رییس جمهور و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به استان اردبیل، مبلغ ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار مورد نظر برای تکمیل این پروژه پیش‌بینی شده است.

استاندار اردبیل اضافه کرد: این اعتبار به صورت بودجه ملی و ماده ۵۶ تسهیلات بانکی است و تلاش می‌شود تا مبلغ ۵۰۰ میلیارد ریال آن را از محل اعتبارات ملی و مبلغ یک‌هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال دیگر را نیز از محل ماده ۵۶ برای این پروژه جذب شود.

وی در مورد جذب اعتبار از محل ماده ۵۶ تسهیلات بانکی، اظهار کرد: در جریان دیداری با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این زمینه رایزنی شد و بر این اساس پیگیر تخصیص مبلغ مورد نظر خواهد شد؛ همچنین دستور پیگیری بخش دیگری از بودجه مورد نیاز از محل اعتبارات ملی به رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل داده شده است.

نظر شما