شناسهٔ خبر: 52092928 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

معاون استاندار : زراعت چوب تنها راه حل تامین مواد اولیه واحدهای سلولوزی مازندران است

ساری - ایرنا- معاون امور هماهنگی اقتصادی استاندار مازندران گفت: زراعت چوب علاوه بر این که تنها راه حل تامین مواد اولیه صنایع سلولزی و مصرف کننده چوب در استان مازندران است ، سبب تسریع در احیاء و حفاظت بهینه جنگل‌های هیرکانی می‌شوند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا ، حسن خیریانپور روز پنجشنبه در مراسم راه اندازی مجدد خط تولید کاغذ چاپ و تحریر شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران در ساری افزود : در شرایط فعلی برای فعال نگه داشتن این دسته از صنایع استان که حدود ۶۵ درصد تولید صنایع سلولوزی ، تئوپان و چوب و کاغذ کشور را در اختیار دارند زراعت چوب باید بدرستی انجام شود تا اشتغال ۱۰ هزار نفری این صنایع در کل کشور تثبت شده باقی بماند.

وی گفت : تاکید استاندار مازندران برای تامین مواد اولیه این واحدها به جهت ضرورت تداوم طرح تنفس جنگل ، توجه به زراعت چوب است و همسو با این رویکرد طرح نهضت درختکاری در حاشیه جاده های استان اجرایی شده است.

معاون استاندار مازندران با بیان این که سال گذشته یکهزار و ۶۷۰ هکتار زراعت چوب در استان انجام شد و امسال نیز ۲ هزار هکتار در حال انجام است، اظهار داشت : رسیدن به توسعه زراعت چوب اصلا دور از ذهن نیست چون طرح نهضت درختکاری در ۳۸۰ کیلومتر از حاشیه جاده های اصلی استان در حال اجرا است.

وی واردات  چوب را هم دیگر روش تامین مواد اولیه صنایع چوب بر معرفی کرد و افزود : تا زمانی که زراعت چوب به ثمر بنشیند، لازم است واردت چوب با پوست هم با حمایت دولت عملیاتی شود که البته پیشنهادش را استاندر به دولت و مجلس شورای اسلامی داده است.

خیریانپور همچنین گفت که طرح بهره برداری از از درختان شکسته و افتاده جنگل ها نیز در دست پیگیری است ولی اولویت در این زمینه با حفظ جنگل است.

طرح تنفس جنگل همسو با اجرای قانون پنج ساله ششم توسعه به اجرا گذاشته شد. در  چارچوب این طرح برداشت هرگونه چوب حتی درختان شکسته و افتاده از جنگل ها ممنوع است و شرکت های چوب بر باید زراعت چوب را برای تامین مواد اولیه جایگزین کنند . دولت نیز طبق این قان ون مکلف شد تا به منظور اشتغالزایی ، تامین چوب صنایع چوبی و  حفظ جنگل ها، طرح زراعت چوب را اجرا کند که بر این اساس سهم استان مازندران برابر دستورالعمل اجرایی زراعت چوب در سطح چهار هزار و ۵۰۰ هکتار است که از این میزان حدود ۱۰۰ هکتار آن باید در غرب مازندران اجرا شود.

معاون استاندار : زراعت چوب تنها راه حل تامین مواد اولیه واحدهای سلولوزی مازندران است

خروج ۱۰۵واحد صنعتی مازندران از تملک بانک ها

معاون اقتصادی استاندار مازندران همچنین در این مراسم راه اندازی مجدد تولید کاغذ چاب و تحریر صنایع چوب و کاغذ را عامل مهمی برای رونق اقتصادی کشور و استان توصیف کرد و گفت: نکته  مهم در کنار همه موانع زدایی و رونق تولید استفاده از ظرفیت گروه تسیهل و رفع موانع تولید است که این کار گروه با شناسایی و و بررسی دقیق از شرایط موجود مشکلات تولیدی و صنعتی واحدها را با برگزرای جلسات متعدد و پیگیری مداوم انجام می دهد.

وی افزود : نتیجه این همه تلاش برای احیاء ۱۸۵ واحدهای راکد و ورشکسته صنعتی استان است. البته اکنون با تلاش و پیگیری و حمایت دستکاه قضایی که بیشتر این واحد در تملک بانک ها قرار گرفته بودند اکنو ۱۰۵ واحد از تملک بانک ها خارج  و به مدار تولید برگشته اند و پرونده  ۴۰ واحد نیز در دستگاه قضایی در حال بررسی و پیگیری برای بازگشت به تولید است. 

خیریانپور با اظهار این که کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید مازندران برای تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی از محل بسته رونق تولید تسهیلات کم بهره را تامین می کند ، بر لزوم استفاده از تولیدات داخلی توسط همه دستگاه های اجرایی و مردم تاکید کرد.

خط تولید کاغذ چاپ و تحریر شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران که به دلیل کمبود مواد اولیه چوب به مدت حدود یک سال تعطیل شده بوده است ، امروز پنجشنبه با حضور معاون استاندار مازندران از سر گرفته شد. طبق برنامه از امروز  تا پایان سال حدود هشت هزار تن کاغذ تحریر و ۵۰۰ تن کاغذ روزنامه تولید و روانه بازار می شود.

شرکت چوب و کاغذ مازندران پس از اجرای قانون تنفس جنگل چندین بار مورد حمایت دولت قرار گرفت که از جمله آن تامین ۱۰ میلیون دلار ارز به نرخ نیمایی برای تامین مواد اولیه در سال ۹۸ بود.

این شرکت سال ۱۳۷۶ در شهرستان ساری آغاز به کار کرد و هم اکنون طبق گفته مسئولان آن ، حدود یکهزار و ۳۰۰ نیروی انسانی دارد.

شرکت چوب و کاغذ مازندران در حال حاضر سهامی خاص است که ۶۰ درصد سهام آن در اختیار شرکت آینده پویا ، ۲۰درصد صندوق بازنشستگی کشوری و ۲۰  درصد دیگر هم در اختیار شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی است.

نظر شما