فارس پلاس؛ روایت روز: ۱۹ دی ماه ۱۳۹۵ بود که خبر فوت هاشمی در استخری واقع در شمال تهران منتشر شد. ۵ سال پس از فوت هاشمی، فرزندش، محسن هاشمی طی مصاحبهای با اعتماد سخنانی گفت که برای بسیاری از افرادی که خبرهای مربوط به فوت هاشمی را شنیده بودند سوالاتی ایجاد کرد. البته اگر مصاحبه محسن هاشمی به طور کامل مورد توجه قرار بگیرد احتمالا بخش مهمی از این سوالات حل شود اما هرچه بود رسانههای ضدانقلاب چند شبههای که در این مصاحبه پررنگ شده بود را تیتر کردند و همین امر باعث ایجاد ابهاماتی در خصوص نحوه فوت مرحوم هاشمی شد.
کوتاه به چند برش اصلی از این ماجرا میپردازیم:
محسن هاشمی در سال ۹۶ در مصاحبهای با سایت انتخاب میگوید بیمارستان تجریش علت فوت را به ما ایست قلبی اعلام کرد. اما اینکه ایست قلبی به چه علتی رخ داده، موضوعی است که ما از آن بی اطلاعیم و به دلیل آنکه کالبد شکافی نیز صورت نگرفته است امکان بررسی بیشتر آن از سوی پزشکان دشوار است.
بار دیگر محسن هاشمی همین ادعا را طرح میکند و همین تشکیک باعث میشود بیبیسی این ادعا را تیتر کند:
بیبیسی در این گزارش به بخش دیگری از گفتوگوی محسن هاشمی اشاره میکند و مسئله تغییر محافظان را به عنوان یک شبهه دیگر مطرح میکند. خود محسن هاشمی در گفتوگو با اعتماد دلیل این تغییرات را بازنشستگی محافظان اعلام میکند و البته سوال جدی این است که تغییر محافظان چگونه میتواند به ایست قلبی مرحوم هاشمی ربط پیدا کند؟
نکته دیگر اینکه محسن هاشمی در گفتوگو با اعتماد میگوید: "پزشکان میگویند آب در ریه مرحوم هاشمی نبوده شاید هم ضد و نقیض نباشد چون پاسدارها میگویند که ایشان کمی نبض داشته است..." این مسئله ادعایی بود که محمود علیزاده وکیل خانوادگی هاشمی همان روزهای ابتدایی فوت هاشمی در گفتوگو با آرمان طرح کرده بود.
علیزاده ۹ بهمن ۹۵ در گفتوگویی با روزنامه آرمان میگوید: "اولین افراد محافظان ایشان بودند که متوجه میشوند. هنگامی که محافظان با جنازه آیتا... در آب مواجه می شوند تلاش میکنند ایشان را از آب بیرون بیاورند و عملیات احیا را روی ایشان انجام بدهند که در این زمینه توفیقی به دست نمی آوردند..."
ادامه مصاحبه علیزاده برخی دیگر از ابهامات مصاحبه محسن هاشمی را نیز توضیح میدهد. علیزاده میگوید: "آیتالله هاشمی اجازه نمی دادند که در زمان ورزش ایشان دوربینها روشن باشد و محافظان نیز در اطراف ایشان حضور نداشتند. به همین دلیل هنگامی محافظان ایشان از مساله مطلع می شوند که کار از کار گذشته بود یعنی آیتا... هاشمی قبل از این که به بیمارستان برسند رحلت کرده بودند".
این گفتوگو نشان میدهد دوربینها هم به دلیل عادتی که مرحوم هاشمی در هنگام شنا کردن داشته به دستور خودشان خاموش میشود. محافظان هم به همان دلیلی که دوربینها خاموش میشوند هیچ وقت اجازه حضور در استخر را نمییابند. البته این عادت مرحوم هاشمی احتمالا مسئله پنهانی از خانوادهشان هم نبوده و اعضای خانواده هم میدانستند که هم دوربینها خاموش میشود و هم محافظان وارد استخر نمیشوند.
نکته آخر هم اینکه همان زمان پروندهای در شورای عالی امنیت ملی تشکیل شد که رئیس وقت این شورا حسن روحانی بود. ادعای مرحوم هاشمی این بود که با نظر و خواست وی روحانی توانست از دو سه درصد محبوبیت به ریاست جمهوری برسد. لذا هم دولت و هم وزرا همراه و همسو با خانواده هاشمی بودند و هر بررسی که لازم بوده انجام شده است.
مسئله اصلی شبهات نیست؛ عکس یادگاری است
مسئله این گفتوگو هیچ کدام از این شبهات یا سوالات نیست. فیلم زیر را ببینید:
ماجرا دقیقا همین عکس یادگاری است، گاهی با تابوت مرحوم هاشمی و گاهی با روایت فوت وی. دقیقا زمانی که افکار عمومی نسبت به خانواده هاشمی بیاعتناست و آقازادهها چیزی غیر از انتساب خونی به پدر ندارند هیچ راهی جز همین شبهه افکنی برای جلب توجه رسانهها و افکار عمومی پیدا نمیکنند.
خانواده مرحوم هاشمی، هم خودشان مطلع هستند و هم اغلب اطرافیانشان که همه بررسیها به طور کامل در دوره دولت مطبوعشان انجام شده است و هیچ ابهامی از این بابت وجود ندارد. اما وقتی سالگرد مرحوم هاشمی رد میشود و افکار عمومی موضوعات مهمتری برای توجه پیش روی خود میبیند چنین ترفندهایی به کار میآید.
انتهای پیام/
نظر شما