شناسهٔ خبر: 52006416 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

دومین جلسه نقد نخبگانی|

فعالیت‌های امام جمعه تنها به مطالبه‌گری محدود نمی‌شود

امام جمعه آبیک با بیان اینکه فعالیت‌های امام جمعه تنها به مطالبه‌گری محدود نمی‌شود، گفت: مطالبه‌گری تنها بخش کوچکی از وظایف امام جمعه به شمار می‌آید؛ افزون بر این مسائل، توانمندی و سیر و سلوک امام جمعه اهمت بسزایی دارد. چون مردم وقتی سیر و سلوک امام جمعه را در عمل شاهد باشند، در تحقق اهداف امامت جمعه همراهی خواهند کرد.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان - بنا به اعلام مرکز ارتباطات و رسانه نهاد نمازجمعه، دومین جلسه نقد و گفت‌وگوی نخبگانی به میزبانی نهاد نمازجمعه، با موضوع؛ «نمازجمعه و مطالبه‌گری»، توسط دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی شورای سیاستگذاری ائمه‌جمعه برگزار شد.
 
در این جلسه، حسن بنیانیان «استاد دانشگاه و عضو ستاد اجرایی نقشه مهندسی فرهنگی کشور» و حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدمحمد حسینی امینی «امام‌جمعه آبیک» به طرح دیدگاه‌ها و تبادل نظر پرداختند.
 
عضو ستاد اجرایی نقشه مهندسی فرهنگی کشور در این نشست اظهار کرد: امام‌جمعه در شرایط موجود نماد پیوند دین و سیاست است و موفقیت امام‌جمعه در انجام رسالتش خود عامل تقویت نظریه ولایت فقیه خواهد بود.
 
وی افزود: امروز دشمن تمام ساختار‌های خود را به گونه‌ای طراحی کرده تا نشان دهد پیوند دین و سیاست موفق نیست و پاسخگوی نیاز‌های جامعه نخواهد بود؛ بنابراین نقش ائمه‌جمعه در برملا ساختن این توطئه دشمن بسیار مهم به شمار می‌آید.
 
این استاد دانشگاه با بیان اینکه هر جا حضور دین نبوده، ما دچار شکست شده‌ایم، خاطر نشان کرد: هر جا باور دینی وجود داشته باشد، به موفقیت رسیده ایم؛ بنابراین حضور دین در سیاست باعث موفقیت می‌شود و ائمه جمعه باید برای موفقیت در حوزه دین وارد سیاست شوند و استحکام این نظریه را در عرصه عمل نمایان سازند.

بنیانیان از مطالبه‌گری، به عنوان امر به معروف و نهی از منکر یاد کرد و آن را منحصر در وظایف ائمه‌جمعه ندانست و تصریح کرد: مطالبه‌گری باید در همه اقشار جامعه ظهور و بروز پیدا کند و آن را منحصر در امام جمعه شهر نبینیم، زیرا همه مردم برای احیای این مهم وظیفه دارند و باید برای نهادینه شدن آن تلاش کنند.

وی با اشاره به ضرورت مطالبه‌گری در عرصه فرهنگی در جامعه و تلاش دشمنان برای اجرای طرح تهاجم فرهنگی خاطرنشان کرد: دشمنان در تلاشند تا جامعه را از هدف اصلی خود دور کند و امروز اگر گرفتار مشکلات اقتصادی و بحران‌های مقطعی هستیم، به این دلیل است که می‌خواهند مردم را مشغول نگه دارند تا از بحران اصلی که تهاجم فرهنگی است، فاصله بگیریم؛ جامعه امروزی ما به شدت از این پدیده نامیمون رنج می‌برد و نباید برای مقابله با تهاجم فرهنگی کم‌کاری صورت گیرد، باید همه ابزار‌ها را به کار ببندیم تا این بحران را از خودمان دور کنیم و به ترویج فرهنگ اسلامی بپردازیم.

بنیانیان به اهمیت موضوع فرهنگ اشاره کرد و تعادل در مطالبه‌گری را از سوی ائمه‌جمعه ضروری خواند و تصریح کرد: ائمه‌جمعه نباید در مطالبه‌گری از پیگیری مشکلات اقتصادی غفلت کنند؛ اما نباید مطالبه‌گری از حالت تعادل خارج و تنها مسائل اقتصادی و معیشتی مطرح شود و ما از مسائل فرهنگی نباید غفلت کنیم. ائمه جمعه در نهادینه کردن مباحث فرهنگی در جامعه نقش بسزایی دارند، باید اهمیت فرهنگ در جامعه و ضرورت پرداختن به آن را به همگان گوشزد کنیم.

عضو ستاد اجرایی نقشه مهندسی فرهنگی کشور با تأکید بر اهمیت پرداختن به مباحث تربیتی از سوی ائمه‌جمعه یادآور شد: امروز باید بدانیم که طرح مباحث تربیتی در جامعه، خود گره‌گشای مشکلات اقتصادی است و برای حل این مسائل باید از ظرفیت تربیتی و فرهنگی بهره بگیریم تا مسائل دیگر هم در کنار آن حل شود، زیرا توجه به مسائل فرهنگی خود در پیشبرد مسائل اقتصادی تاثیرگذار است.

بنیانیان، با بیان اینکه هنر امام‌جمعه، مطالبه‌گری درست است، افزود: مطالبه‌گری باید متوازن و متعادل باشد و تنها به مباحث اقتصادی و یا فرهنگی به صورت یک جانبه پرداخته نشود و از سوی دیگر پرداختن و مطالبه‌گری جزئی نباید ما را از مطالبه‌گری کلی دور کند.

این استاد دانشگاه با اشاره به ضرورت آشنا بودن ائمه جمعه به مسائل و مباحث روز جامعه تأکید کرد: اگر امام جمعه به نظریات پیشرفت کشور مسلط نباشد، نمی‌تواند نقش تاثیرگذار داشته باشد؛ بنابراین ائمه جمعه باید در این حوزه، اطلاعات و داده‌های خود را بروز کنند و از کارشناسان و متخصصان بسیجی و کارآمد در جلسات اتاق فکر خود بهره بگیرند تا بتوانند مطالب را به صورت دقیق و درست و تاثیر گذار به جامعه منتقل کنند.

در ادامه این جلسه، حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین حسینی امینی مصادیقی از عملکرد ائمه جمعه در سراسر کشور را بیان و خاطرنشان کرد: خوشبختانه ائمه جمعه ارتباط خوبی با مردم و بدنه جامعه دارند و توانسته‌اند با بهره‌گیری از نظرات کارشناسان، به نیاز‌ها پاسخ گویند.
 
وی با بیان اینکه کار امام جمعه تنها به مطالبه‌گری محدود نمی‌شود، یادآور شد: مطالبه‌گری تنها بخش کوچکی از وظایف امام جمعه به شمار می‌آید؛ ولی باید دانست که افزون بر این مسائل، توانمندی و سیر و سلوک امام جمعه اهمت بسزایی دارد. چون مردم وقتی سیر و سلوک امام جمعه را در عمل شاهد باشند، در تحقق اهداف امامت جمعه همراهی خواهند کرد.
 
امام جمعه آبیک با بیان اینکه ائمه جمعه فرمانده فرهنگی در هر شهر به شمار می‌آیند، تصریح کرد: باید این فرماندهی در همه شهر‌ها نماد عینی و عملی داشته باشد و امام جمعه در حوزه فرهنگی ورود جدی پیدا کند؛ البته ائمه‌جمعه در میدان عمل چنین بوده‌اند؛ اما این محور باید تقویت بیشتری شود.

امام جمعه آبیک، با بیان اینکه ائمه‌جمعه باید برای هدفمند کردن اعتبارات فرهنگی در جامعه پیشگام شوند، افزود: متاسفانه بودجه‌های فرهنگی در این هدفمند نیستند و بسیاری از بودجه‌های فرهنگی بدون توجه به اهداف تعریف شده هزینه می‌شود و ائمه‌جمعه با هدفمندسازی این بودجه‌ها می‌توانند بسیاری از مسائل را پیش ببرند.

حجت‌الاسلام والمسلمین امینی با بیان اینکه خوشبختانه احساس مردم نسبت به عملکرد ائمه‌جمعه خوب است، تاکید کرد: هنر امام‌جمعه این است که نقش پدری را در جامعه ایفا کند؛ البته در جایگاه پدری، عتاب و خطاب هم باید پذیرفته شود؛ این رفتار امام جمعه با حسن تدبیر در جامعه قابل اجرا است.
 
وی ادامه داد: اینکه امام‌جمعه‌ای به صراحت در خطبه‌های نماز جمعه همه مسئولان را بدون مطالبه‌گری در جلسات خصوصی، مورد عتاب و خطاب قرار دهد، تجربه عملی نشان داده، چنین امام جمعه‌ای موفقیتی در کار خود نخواهد داشت، چون مسئولان او را در ادامه، همراهی نخواهند کرد و امام جمعه در عمل تنها باقی خواهد ماند.

حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین حسینی امینی به اهمیت مطالبه‌گری در تریبون‌های نمازجمعه اشاره کرد و گفت: طرح مباحث مطالبه‌گری در تریبون نمازجمعه نباید برای به هم زدن آرامش عمومی جامعه باشد و تنها آرامش قلبی و فردی برخی افراد را به دست بیاورد، امام جمعه می‌تواند با حفظ جایگاه امامت خود، مطالبات مردم را با خلاقیت دنبال کند و در این زمینه اوج خلاقیت را به دست بگیرد تا جامعه گرفتار تنش نشود.
 
 
انتهای پیام/

نظر شما