به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، امروز شنبه ۲۵ دیماه مراسم امضاء قرارداد تامین مالی خطوط لوله انتقال فرآورده نفتی در مسیر رفسنجان، بیرجند، تربت حیدریه و مشهد مابین شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی و یکی از بانکها با حضور وزیر نفت برگزار خواهد شد.
مجری این خط لوله شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران است و تامین سرمایه آن از محل اعتبارات بانکی و منابع داخلی انجام میشود. منابع بازپرداخت اعتبارات نیز از محل ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور است.
احجام این پروژه به صورت احداث ۸۹۶ کیلومتر خط لوله ۲۲ اینچ و ۵۲ کیلومتر خط لوله ۱۸ اینچ مجموعا با تناژ ۱۵۰ هزار تن و احداث ۲ تلمبهخانه و ۳ پایانه تعریف شده است.
مسیر احداث این خط لوله انتقال فرآوردههای نفتی از رفسنجان تا مشهد است و از سه استان کرمان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی به طول ۹۴۸ کیلومتر عبور میکند (تصویر ۱).
میزان سرمایهگذاری موردنیاز برای این پروژه بر اساس برآوردهای اولیه ۳۷۲ میلیون یورو خواهد بود؛ زمان شروع پروژه سال ۱۴۰۱ و مدت زمان اجرا چهار سال پیشبینی شده است.
از جمله اهداف این پروژه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- انتقال فرآورده با ظرفیت ۱۵۰ هزار بشکه در روز
- تامین پایدار سوخت موردنیاز شرق و شمال شرق کشور (استانهای خراسان جنوبی، رضوی و شمالی)
- کوتاه شدن مسیر انتقال فرآورده
- کاهش مصرف سوخت و کاهش هزینههای حمل
- تسهیل صادرات فرآورده به کشورهای همجوار
- استفاده از خط لوله به عنوان جایگزین حمل و نقل جادهای
این خط لوله انتقال فرآورده نفتی با توجه به نقش آن در «تامین انرژی بازار شرق» به عنوان خط لوله تابش نامگذاری شده است. تصویر ۲ جزئیات از این پروژه را نشان میدهد.
∎