به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از آسپرس عصر جمعه گذشته در حالی که تراکتورسازی صدرنشین در ورزشگاه یادگار امام(ره) تبریز میزبان نفت تهران تیم دوم جدول بود و با یک پیروزی 1 بر صفر هم میتوانست برای اولین بار قهرمان لیگ برتر ایران شود. این تیم در حالی هم که با نتیجه 3 بر 1 از حریف تهرانی خود پیش بود، ناگهان بازی برده را با تساوی 3 بر 3 عوض کرد تا یکی از تلخترین شبهای عاشقان تیم تراکتورسازی در تبریز رقم بخورد.
تراکتور در حالی در ورزشگاه 80 هزار نفری و مملو از تماشگر یادگار امام(ره) میزبان تیم دوم جدول بود که از حمایت بیبدیل هوادرانش سود میبرد و با وجود دریافت گل دقیقه 6 از مدافع پیشتاخته نفتیها، توانست خیلی زود به بازی برگردد و در همان نیمه اول از حریف سختکوش خود پیش بیفتد. لوسیانو ادینهو، آقای گل دو فصل اخیر فوتبال ایران، یک گل تمام برزیلی را برای تراکتور در دقیقه 37 به ثمر رساند و کار را به تساوی کشاند. سپس ادینهو با ارسال یک پاس زیبا در دقیقه 45 تیموریان را در موقیعت گلزنی قرار داد و او با ضربهی سر بسیار دیدنی که هواداران فوتبال را به یاد شیرجههای به یاد ماندنی علی دایی در محوطه جریمه حریفان میانداخت، گل پیروزی تراکتورسازی را به ثمر رساند. با شروع نیمه دوم و گل دقیقه 61 فرید کریمی را زد و در حالی که همگان تراکتور را بر روی سکوی قهرمانی تصور میکردند، اما اخراج آندو در دقیقه 63 به عنوان تلخترین اتفاق برای تیم قهرمان لیگ تا آن لحظه شکل گرفت و ورق را به نفع نفت برگرداند و سرنوشتی دیگری را برای تیم پرطرفدار فوتبال ایران رقم زد. تیموریان اخراج شد و جان تازهای در رگهای بازیکنان نفت جریان یافت و این تیم بیمحاباتر از قبل به سوی دروازه تبریزیها یورش برد. سرانجام در دقایق 76 و 80 نفت به گل رسید تا آب سردی بر پیکره هشتاد هزار تبریزی داخل استادیوم و شاید صدها هزار هوادار این تیم ریخته شود که قهرمانی تاریخیشان در لیگ برتر را حالا از دست دیده میدیدند.
از اینجا واقعهای تلخ شکل گرفت. حالا تراکتور و نفت هر دو قهرمان نیستند و سپاهانی که در نیم فصل دوم و خصوصا هفتههای پایانی عالی کار کرده بود، در صدر جدول قرار گرفته است اما علاه بر 5 دقیقه وقت اضافه هنوز 10 دقیقه وقت باقی است تا یکی از این دو تیم با زدن یک گل جام را مال خود کند و دست سپاهان را از روی جام قهرمانی بردارد. هر دو تیم احتیاج به گل داشتند و برای هر کدام از مربیان تفاوتی نداشت که کدام رقیبش به پیروزی برسد و موضوع مهم به قهرمانی رسیدن تیم خودشان بود. فضای استادیوم ملتهبتر از قبل شده بود و تبریزیها که فغانی را به دلیل اخراج آندو مسبب از دست رفتن قهرمانیشان میدانستند، بر علیه او شعار میدادند.
در حالی که دو تیم پتانسیل این را داشتند تا یکی از زیباترین 15 دقیقههای تاریخ فوتبال ایران را به نمایش بگذراند، به یکباره صدای خوشحالی هواداران تراکتورسازی آمد اما مشخص نبود از چه اتفاقی به وجد آمدهاند! سپاهان کماکان با دو گل از حریف کرجی خودش پیش است اما به نیمکت و هواداران تراکتورسازی گفته شده است در اصفهان بازی 2 بر 2 شده و تراکتور با همین تساوی هم قهرمان لیگ برتر است!!! چه کسی این خبر کذب را رسانده است، اللهاعلم! تعویضهای تدافعی تونی شروع میشود و به تیمش آرایش تدافعی میدهد تا با کسب یک امتیاز با تیم ده نفره، قهرمان رقابتها شود. حامد لک خودش را به زمین میاندازد تا اون هم سهمی در این مقاومت و قهرمانی داشته باشد و تیم علی منصوریان که همچنان جام را از دست داده میبیند، نمیتواند از دفاع چندین لایه تراکتورسازی عبور کند و گل برتری را به ثمر برساند!
هنوز به طور قطع مشخص نیست چه کسی خبر تساوی را استادیوم یادگار امام(ره) مخابره کرده اما موضوعی که مشخص است عمدی در این کار است. اکثر هواداران و خبرنگاران از قطع سیستمهای ارتباطی مثل اینترنت سخن میگویند ولی گویا مردم تبریز که رویای قهرمانی را در سر داشتند، از این دروغ شیرین خوشحال بودند و تلاشی نمیکردند تا حقیقت را بیابند، وگرنه مطمئنا میشد با استفاده از سایر راههای ارتباطی مثل تلفن و حتی گوش کردن به رادیوهایی که اکثرا در اینطور مواقع بین تماشاگران استادیومی روشن است، از این دروغ بودن این خبر مطلع شد.
منصوریان که شاید اگر تراکتورسازی به بازی عادی خود ادامه میداد؛ این شانس را داشت تا تیمش برای بار چهارم دروازه تبریزیها را باز کند، میگوید که خودش دیده است یکی از مسئولین سازمان لیگ به نیمکت تراکتورسازی دروغ تساوی در اصفهان را گفته است!!!
اما سوال مهم اینجاست که این شخص کیست و از سوی چه مقامی فوتبالی دستور داشته که دست به چنین اشتباه بزرگی زده است تا مردم تبریز را تا مدتها در غم شدیدی فرو ببرد؟ آیا ترس از شورش هواداران تبریزی باعث گرفتن این تصمیم غلط شده است؟ اگر اینطور بوده است که باید برای تصمیمگیرندههای این اتفاق تلخ تاسف خورد، زیرا نیروی انتظامی و نیروهای امنیتی کشور بارها قدرت خود را در مقابله با اینچنین حوادثی نشان دادهاند و به دفعات شاهد بودهایم در مسائل بسیار پیچیدهتر از اتفاقات یادگار امام(ره) نیروی انتظامی سربلند بیرون آمده است.
آنطور که از شواهد و قرائن پیداست، اینبار فوتبالیها خودشان یک تصمیم غیر فوتبالی گرفتند و باعث این فاجعه غمباری شدند که مطمئنا تا سالها از یاد فوتبال دوستان تبریزی پاک نخواهد شد. مطمئنا اگر تراکتورسازی نتیجه را در جریان بازی واگذار میکرد یا حتی جام را با همان نتیجه تساوی از دست داده بود، اینچنین ناراحت نبودند زیرا حالا علاوه بر از دست دادن قهرمانی، از مسئولین برگزارکننده هم فریب خورده اند و با احساسات آنها بازی شده است.
محمود گودرزی، وزیر ورزش و مهدی تاج، رئیس سازمان لیگ برتر دستور جدی دادهاند تا با عوامل تصمیم گیرنده و پخشکنندگان شایعه تساوی بازی همزمان در اصفهان برخورد شود و قول دادهاند این مطالبه مردمی را که خواست تمام فوتبال دوستان و نه تنها تبریزیهاست، پیگیری کنند.
تبریز مثل دو دوره قبلی که در کورس قهرمانی حضور داشت، قهرمان لیگ برتر نشد اما پاسخ احساسات به بازی گرفته شده هواداران تبریزی را چه کسی خواهد داد؟ باید منتظر ماند و دید که گذشت زمان حقیقیت را روشن میکند یا خیر.
انتهای پیام/خ