شناسهٔ خبر: 51860605 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

میزگرد بررسی حذف از لیگ قهرمانان آسیا؛

واعظ‌آشتیانی: AFC حق دارد؛ سرخابی‌ها براساس قانون تجارت اداره نشده‌اند/ قربان‌زاده: استقلال و پرسپولیس چیزی برای ارائه ندارند؛ از حق پخش نگذریم

رئیس سازمان خصوصی‌سازی و معاون پیشین سازمان سابق تربیت‌بدنی به تشریح شرایط سرخابی‌های فوتبال ایران پرداختند.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ امیررضا واعظ‌آشتیانی، معاون سازمان تربیت‌بدنی سابق و مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال اظهار داشت: این دو باشگاه بر اساس قانون تجارت اداره نشده اند و حسابرسی سالانه و مجمع سالیانه آنها هم مطابق با موارد قانونی نیست. تنها جایی که می توان متر گذاشت که آیا این باشگاه ها موفق بوده اند یا خبر بر اساس حسابرسی قانونی است و باید پرسید آیا حساب ها بر اساس استانداردهای مالی بوده یا خیر، این ها باید در اختیار مجمع قرار بگیرد تا معلوم شود فعالیت های صورت گرفته رو به جلو بوده یا شاهد سقوط و نزول باشگاه هستیم.

وی در ادامه بیان داشت: اگر مدیران موفق باشند باید تشویق شوند و اگر بد بودند یا نیازمند ترمیم هستند یا برکنار شوند. از سویی دیگر بودجه ای تعریف نشده و نمی توان این دو باشگاه را کنترل کرد چون نظارت نبوده و عملکرد آنها بررسی نشده. کنفدراسیون فوتبال با سرمایه گذاری دولت در ورزش مشکلی ندارد اما می گوید مجمع این دو باشگاه نباید توسط یک نفر اداره شود.

واعظ‌آشتیانی هم‌چنین گفت: AFC بر روی عدم شفافیت باشگاه های ایرانی دست گذاشته و به خوبی هم این کار را کرد. من منتقد کنفدراسیون فوتبال آسیا هستم و اعتقاد دارم در برخی از مواقع سیاسی عمل می کند اما الان باید با واقعیت اذعان کرد که آنها روی مساله درستی اشاره دارند. برای رفتن داخل بورس یک شاخصه مهم وجود دارد و آن این است که استقلال و پرسپولیس باید ۳ سال متوالی سودآور باشند و باید پرسید آیا واقعا چنین بوده؟ 

در ادامه حسین قربان‌زاده، رئیس سازمان خصوصی‌سازی و معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت: باشگاه استقلال و پرسپولیس هواداران بیشماری دارند که می توانند زمینه ساز درآمدزایی برای این دو باشگاه باشند. نمی توان و نباید به راحتی از این حجم هوادار گذشت. اما فراموش نکنیم این دو باشگاه چیزی برای ارائه ندارند و تنها چیزی که آنها را به مردم و این هواداران وصل می کند، فوتبالی است که از آن لذت می برند.

وی در ادامه بیان داشت: هدف این است که دو باشگاه استقلال و پرسپولیس بهتر اداره شده و درآمدزایی داشته باشند. در این شرایط نمی توان و نباید از حق پخش تلویزیونی گذشت چرا که این یک منبع درآمدزایی مستمر برای این دو باشگاه است و باید حق را رعایت کرد. حدود ۷۰ تا ۹۰ درصد درآمدزایی باشگاه های فوتبال از حق پخش تلویزیونی است، اگر سهام این دو باشگاه سود آور باشد، حتما مردم سهام آنها را می خرند. پذیرش در بازار سرمایه به این شکل است که باید سودآور باشد. 

رئیس سازمان خصوصی‌سازی عنوان داشت: رگ حیاتی این دو باشگاه و لازمه حیات آنها این است که پس واگذاری یک مسیر سودآوری مستمر داشته باشند و باید این مسیر تضمین شود. اصل ایراد کمیته حرفه ای سازی فوتبال چیست؟ همه ایراد گرفته شده در ۳ خط خلاصه می شود که ترجمه آن این است که هر شخص حقیقی یا حقوقی که درگیر اداره یا عملکرد ورزشی یا سهام دارد مستقیم یا غیرمستقیم نمی تواند در باشگاه دیگری همین نقش ها را ایفا کند.

وی در پایان گفت: در این موارد در مورد دولتی بودن هیچ اشاره ای نشده است و بحث مستقیم و غیرمستقیم مطرح است. صورت های مالی استقلال آمده است، ۲۳۲ میلیارد تومان زیان انباشه این باشگاه است و مبلغی هم مربوط به زیان های سال قبل است. باید بندهای زیان دهی اصلاح شود. در مورد باشگاه پرسپولیس هم باید بگویم هنوز صورت های مالی را ارائه نکرده اند و قرار است در روزهای آینده این کار انجام شود.

انتهای پیام/

نظر شما