خبرگزاری ایسنا: محمدرضا عالیان -سخنگوی انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی- درباره آمار واردات گوشی در یک ماه گذشته گفت: در آذرماه سال جاری، ۱.۵ میلیون تلفن همراه وارد کشور شده و مصرف نیز به یک میلیون و ۴۰۰ هزار دستگاه رسیده است. این آمار نشان میدهد واردات و مصرف نسبت به آبان ماه، ۱۰۰ هزار دستگاه کاهش داشته است.
وی گفت: از آذر سال گذشته تا آذر سال جاری، ۱۹ میلیون و ۵۸۰ هزار دستگاه تلفن همراه وارد شده و از این تعداد، ۱۸ میلیون و ۴۵۰ هزار دستگاه مصرف شده است. از این تعداد، ۹ میلیون و ۷۴۹ دستگاه تلفن همراه، قیمتی بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ دلار داشته است، هفت میلیون و ۲۸۲ هزار دستگاه تلفن همراه با قیمت کمتر از ۱۵۰ دلار وارد کشور شده که علاوه بر گوشیهای هوشمند، ساعت هوشمند و فیچرفونها (گوشیهای غیرهوشمند و دکمهای) را شامل میشود.
عالیان ادامه داد: همچنین تعداد یک میلیون و ۴۷۴ هزار دستگاه تلفن همراه با قیمت بین ۳۰۰ تا ۶۰۰ دلار، که به آنها گوشیهای میانرده میگویند، وارد کشور شده است، یک میلیون و ۷۴ هزار دستگاه پرچمدار با قیمت بالای ۶۰۰ دلار نیز وارد شده است.
وی ادامه داد: درآذرماه سال گذشته، ۸۸۰ هزار دستگاه موبایل وارد و یک میلیون و ۱۴۰ هزار دستگاه مصرف شده است. این نشان میدهد واردات و مصرف گوشی در سال جاری نسبت به سال گذشته رشد کرده و این موضوع هم دلایلی دارد. سال گذشته به دلیل محدودیتهای کرونایی و تعطیلیهای پیاپی، روند عرضه و تامین موبایل کند شده بود و با وجود نیاز و تقاضای زیاد مردم به موبایل به دلیل موضوع آموزش، روند واردات کند بود و بخشی از نیاز بازار مصرف خودش را نشان نداد، اما امسال این نیاز با عادیتر شدن شرایط، این نیاز خودش را نشان داده و به همان نسبت تامین هم افزایش پیدا کرده است.
سخنگوی انجمن واردکنندگان موبایل به ایسنا اعلام کرد: روند کاهش تقاضا برای گوشی، معمولا تا اواسط بهمن ماه ادامه دارد، اما با نگاه کردن به آمار ماههای دی، بهمن و اسفند سال گذشته، میتوانیم پیشبینی کنیم که تقاضا از بهمنماه افزایشی میشود. بدینترتیب باید انتظار داشته باشیم که واردات هم از ابتدای بهمن افزایش پیدا کند تا بتواند پاسخگوی تقاضایی که در بازار ایجاد میشود، باشد.