شناسهٔ خبر: 51704733 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: برترین‌ها | لینک خبر

وزیر اقتصاد: جامعه باید برای تاب‌آوری آماده شود

خاندوزی در خصوص بودجه ۱۴۰۱ گفت: بودجه ۱۴۰۱ بودجه‌ای است که نابرابری را کاهش می‌دهد. معضلات چندین ساله را اگر دست اندرکاران خواهان اقدام هستند، باید جامعه را برای تاب‌ّآوری ثمر نشستن سیاست‌های اصلاحی اماده کنند و این زمان می‌طلبد؛ لذا جز پرداخت یارانه نقدی راهکار فوری نداریم! اما راهکار‌های بلندمدت‌تر انشالله در یکسال آینده ثمر می‌دهد. از امسال شفافیت بانکی و شرکت‌های دولتی را شروع می‌کنیم، ولی از سال بعد اصلاحات امسال ثمر خواهد داد.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری تسنیم: در نشست اقتصاددانان اسلامی با وزیر اقتصاد، احسان خاندوزی گفت:

بنده خودم را درس آموز حوزه اقتصاد اسلامی می‌دانم‌. از این رو از شما درخواست کمک برای ترمیم و کاهش ضعف‌های اقتصادی کشور دارم. توجه دارید که سیاستهای اقتصادی دولت های مختلف ناشی از تیم اقتصادی دولتهاست. از نفر اول رییسی جمهور تا وزاری اقتصادی و روسای سازمان در یک تضارب و تعاملی سیاست ها را تعیین می کنند. گرچه هرکدام از ما باید پذیرنده مسئولیت باشیم و شانه خالی نکنیم اما بسیاری از سیاست ها در فضای گفتگوی مجموع تیم اقتصادی دولت شکل میگیرد. در همین قید سیاستی بنظر میرسد عملکرد 4ماهه دولت به جهت اقتصادی عملکردی است که ثمرات خودش را از این پس نشان می دهد.

وی خاطرنشان کرد: موارد بسیار متعددی که در پشت تراکم عدم اتخاذ سیاست در سال های گذشته که اقتصاد ایران را در حالت انتظار قرار داده است که بخش زیادی از انرژی دولت را در این 4 ماهه گرفت که چه تدابیری انجام شود. در حوزه کنترل تورم دولت در 3ماه اخیر توانست حرکت نقطه‌ای قیمت‌ها در درجه ای ثبات و کاهش شکل گیرد و دولت مجبور بود ریل غلط 6 ماهه اول دولت قبل را اصلاح کند که باعث شده بود با کسری شدید مواجه شویم.

وی همچنین در خصوص بودجه 1401 گفت: بودجه 1401 بودجه‌ای است که نابرابری را کاهش می‌دهد. معضلات چندین ساله را اگر دست اندرکاران خواهان اقدام هستند، باید جامعه را برای تاب‌ّآوری ثمر نشستن سیاست های اصلاحی اماده کنند و این زمان می‌طلبد. لذا جز پرداخت یارانه نقدی راهکار فوری نداریم! اما راهکارهای بلندمدت‌تر انشالله در یکسال آینده ثمر می دهد. از امسال شفافیت بانکی و شرکت های دولتی را شروع می‌کنیم ولی از سال بعد اصلاحات امسال ثمر خواهد داد.

مردم شکایت های جدی از وضعیت دارند اما باید اطلاع رسانی شود چه اتفاقاتی در گذشته افتاده است و چه نابسامانی‌هایی وجود داشته است. ما اخیرا چند مصوبه در بودجه 1401 برای تغییر ریل بودجه وارد کردیم. لذا از بزرگواران میخواهم در اصلاح سیاست های اقتصادی کشور از موضع مسئولانه و راهگشا احساس حضور کنند. اما دولت انجا که باید تصمیم بگیرد، میزان تولیدات جامعه دانشگاهی و حوزوی که به کار سیاستگذار بیاید و نزدیک به آن ریل‌ها مسیرهای پیشنهادی جایگزین وجود داشته باشد بسیار دست حوزه و دانشگاه خالی است.

برنامه جایگزین برای چند ماه آینده راهگشا نیست و قیدهای زمانی ضرب الاجلی داریم. باید 10 مورد پیشنهاد متفاوت بر میز دولت قرار گیرد که مسیر غلط نرود. لذا ما در وزارت اقتصاد اماده ایم به تمام مجموعه هایی که دست اندرکار تولید محتوای سیاستی هستند کمک کنیم که خط تولید پژوهش‌ها و تحقیقات اقتصاد اسلامی تا انتهای زنجیره کامل شود و به عینیت‌های فاسد و ناکارامد و اصلاح آنها برسد. حال اگر کامل نشدن این خط اتفاق نیافتد، در مجموع کمک خواهیم کرد که از ظرفیت عظیم پژوهشی حوزوی خروجی‌های کارامد بسازیم.

قطعا سیاست اقتصادی دولت سیزدهم در خصوص ارز 4200 واگذاری آن به نظام بازار نیست. نه تنها در شرایط جنگ اقتصادی عاقلانه نیست بلکه غیر از آن هم در ایران همین سیاست مهم هست. اما سیاست های ارزی برای وارد کردن برخی نهاده ها و محصولات کمک ویژه ای در نظر میگیریم که اگر همان را برای تولید داخل لحاظ میکردیم به هدف اقتصاد مقاومتی نزدیک تر است. اما از رویکرد حمایتی و نامناسب بودن زمان اجرا پذیرای نقدها هستیم و در حال حاضر و شرایط مردم نیاز به گفتگو دارد. همچنین در معاونت سیاستگذاری اقتصادی و پژوهشکده و جایی که نیاز است خود وزیر در پیوند وزارت با اقتصاد اسلامی ورود کند آمادگی وجود دارد.

نظر شما