شناسهٔ خبر: 51642835 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شبستان | لینک خبر

مهمترین عناوین اقتصادی ۷ دی

رشد پایین اقتصادی و تورم؛ دو مشکل اساسی کشور/سرمایه گذاری در کشور از میزان استهلاک کمتر شده است

کاهش نرخ رسمی ۲۱ ارز، رشد پایین اقتصادی و تورم؛ دو مشکل اساسی کشور، خریداران طلا از ۱۳ دی تنها ۹ درصد اجرت، سود و کارمزد را باید پرداخت کنند، سرمایه گذاری در کشور از میزان استهلاک کمتر شده است برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان ، مهمترین اخبار اقتصادی امروز سه شنبه ۷ دی شبستان به شرح زیر است:

اختصاص ۱.۵ میلیارد ریال برای تبلت و گوشی دانش‌آموزان مناطق محروم

با توجه به اهمیت آموزش به عنوان یکی از بنیان های توسعه کشور، بانک توسعه صادرات ایران با تامین مالی خرید تبلت برای دانش آموزان مناطق محروم جهت بهره‌مندی دانش‌آموزان از مزایای آموزش‌های آنلاین گام برداشته است.

براساس این گزارش، این اقدام که به موجب صورتجلسه مهرماه سال جاری شورای هماهنگی بانک‌ها انجام شده، در چارچوب اقدامات مرتبط با مسوولیت اجتماعی بانک قرار دارد.

 

کاهش نرخ رسمی ۲۱ ارز

بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۶ ارز را برای امروز (سه‌شنبه، هفتم دی ماه ۱۴۰۰) اعلام کرد که بر اساس آن بهای ۲۱ واحد پولی کاهش و قیمت ۱۹ ارز افزایش یافت. همچنین نرخ ۶ واحد پولی دیگر ثابت ماند. امروز هر دلار آمریکا ۴۲ هزار ریال، پوند انگلیس ۵۶ هزار و ۴۳۵ ریال و یورو ۴۷ هزار و۵۷۷ ریال ارزش‌گذاری شد. برپایه این گزارش، امروز هر فرانک سوییس ۴۵ هزار و ۷۷۳ ریال، کرون سوئد چهار هزار و ۶۱۵ریال، کرون نروژ چهار هزار و ۷۵۱ ریال، کرون دانمارک ۶ هزار و ۳۹۹ریال، روپیه هند ۵۶۱ ریال، درهم امارات متحده عربی ۱۱ هزار و ۴۳۷ ریال، دینار کویت ۱۳۸ هزار و ۴۳۷ ریال، یکصد روپیه پاکستان ۲۳ هزار و ۵۳۰ ریال، یکصد ین ژاپن ۳۶ هزار و ۵۷۱ ریال، دلار هنگ‌کنگ پنج‌هزار و ۳۸۵ریال و ریال عمان ۱۰۹ هزار و ۲۳۲ ریال ارزش‌گذاری شد.

 

همچنین هر دلار کانادا ۳۲ هزار و ۸۱۶ ریال، دلار نیوزیلند ۲۸ هزار و ۶۰۲ ریال، راند آفریقای‌جنوبی ۲ هزار و ۷۰۶ ریال، لیر ترکیه ۳ هزار و ۶۵۱ریال، روبل روسیه ۵۷۲ ریال، ریال قطر ۱۱ هزار و ۵۳۹ ریال، یکصد دینار عراق ۲ هزار و ۸۷۷ ریال، لیر سوریه ۱۷ ریال، دلار استرالیا ۳۰ هزار و ۳۹۶ریال، ریال سعودی ۱۱ هزار و ۲۰۰ریال، دینار بحرین ۱۱۱ هزار و ۷۰۲ریال، دلار سنگاپور ۳۰ هزار و ۹۵۲ریال، یکصد تاکای بنگلادش ۴۸ هزار و ۹۷۷ ریال، ده روپیه سریلانکا ۲‌ هزار و ۶۸ ریال، کیات میانمار ۲۴ ریال، یکصد روپیه نپال ۳۵ هزار و ۱۱ ریال، یکصد درام ارمنستان ۸ هزار و ۷۸۹ریال و دینار لیبی ۹ هزار و ۱۳۳ ریال تعیین قیمت شد.

 

امروز در تابلوی بانک مرکزی هر یوان چین ۶ هزار و ۵۹۴ ریال، یکصد بات تایلند ۱۲۵ هزار و ۲۸۸ ریال، رینگیت مالزی ۱۰ هزار و ۴۱، یک‌هزار وون کره‌جنوبی ۳۵ هزار و ۳۸۵ ریال، دینار اردن ۵۹ هزار و ۲۳۹ ریال، یکصد تنگه قزاقستان ۹ هزار و ۶۷۲ ریال، هر لاری گرجستان ۱۳ هزار و ۶۳۷ ریال، یک‌هزار روپیه اندونزی ۲‌ هزار و ۹۵۴ریال، افغانی افغانستان ۴۰۷ریال، روبل جدید بلاروس ۱۶ هزار و ۶۴۹ ریال، منات آذربایجان ۲۴ هزار ۷۲۱ ریال، یکصد پزوی فیلیپین ۸۳ هزار و ۶۳۱ ریال، سومونی تاجیکستان سه‌هزار و ۷۲۱ ریال و منات جدید ترکمنستان ۱۲ هزار و ۲۳ ریال قیمت خورد. 

 

خریداران طلا از ۱۳ دی تنها ۹ درصد اجرت، سود و کارمزد را باید پرداخت کنند

محمد مسیحی، معاون درآمد‌های مالیاتی سازمان امور مالیاتی شب گذشته (دوشنبه 6 دی) در بخش خبری ساعت 21 شبکه یک سیما درباره اینکه چه اشخاص و مشاغلی مشمول قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده هستند، گفت: این اشخاص، همان فراخوان‌های قبلی ۸ گانه‌ای هستند که به موجب قانون آزمایشی، فراخوان شدند و تغییری در اشخاص مشمول، با اجرای دائمی این قانون ایجاد نمی‌شود.

 

وی با بیان اینکه از سیزدهم دی، خریداران طلا و جواهر باید توجه داشته باشند که در مراجعه به طلا فروشان، صرفا ۹ درصد اجرت، سود و کارمزد را باید پرداخت کنند و این موضوع به نفع مردم و خریداران است، گفت: اضافه کرد: در اصلاح قانون مالیات ارزش افزوده، سعی شده است فرآیند انتقال بار مالی از فعالان اقتصادی به مصرف کنندگان، تسهیل شود و بخشی از بودجه دولت و شهرداری‌ها از محل قانون مالیات بر ارزش افزوده است.

 

معاون درآمد‌های مالیاتی سازمان امور مالیاتی گفت: انتظار داریم با اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده و اجرای دائمی آن از ۱۳ دی، درآمد‌های مالیاتی، بهتر وصول شود و انتقال بار مالی به مصرف کننده تسریع و تسهیل شود.

 

مسیحی با بیان اینکه بیشتر کالا‌ها و خدماتی که از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده، معاف هستند، سبد مصرفی خانوار را شامل می‌شوند، افزود: محصولات کشاورزی فرآوری نشده، شیر، پنیر، ماست، آرد، نان، برنج، انواع روغن خوراکی، شیرخشک، تخم مرغ و خدمات آموزشی ورزشی، درمانی، از جمله این کالا‌ها و خدمات است.

 

 

سرمایه گذاری در کشور از میزان استهلاک کمتر شده است

علی سعدوندی، کارشناس مسائل اقتصادی شب گذشته (دوشنبه 6 دی) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر برنامه رشد غیرتورمی دولت را مثبت ارزیابی کرد و گفت: طولانی‌ترین تورم را ایران در تاریخ بشر دارد. اگر بتوانیم برنامه‌ای ارائه کنیم که اکثر مردم بپذیرند و اقناع بشوند و بتوانیم انتظارات تورمی را مدیریت کنیم می‌توان تورم را هم کنترل کرد.

 

وی با اشاره به رشد منفی اقتصاد کشور از سال ۹۰ افزود: متاسفانه مقدار سرمایه گذاری در کشور از میزان استهلاک کمتر شده است.

 

این کارشناس اقتصادی یکی از نکات مثبت برنامه دولت را تاکید بر رفع موانع تولید دانست و گفت: این می‌تواند به رشد اقتصادی منجر شود. نباید رفت به سمت سیاست‌های غیر تورمی که منجر به رکود می‌شود.

 

رشد پایین اقتصادی و تورم؛ دو مشکل اساسی کشور/مجوز کسب و کار حق شهروندی است

سید محمدهادی سبحانیان، معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی شب گذشته (دوشنبه 6 دی) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر با اشاره به اینکه دو معضل اساسی اقتصاد کشور رشد پائین اقتصادی در دهه گذشته و تورم بسیار بالا و بی سابقه است، گفت: تا نتوانیم برنامه‌ای سازگار و منسجم برای پیگیری و حل این دو معضل داشته باشیم، عملا اقتصاد ما به جایی نخواهد رسید.

 

سبحانیان با بیان اینکه اگر این مسئله فهم نشود که ما با تورم بالا نمی‌توانیم به رشد اقتصادی برسیم به مقصود اصلی نخواهیم رسید، گفت: برخی مسئولان سیاست‌هایی را دنبال می‌کنند که به تورم می‌انجامد، اما تورم خط قرمز ماست و حتی به بهانه حمایت از مردم و کمک به آن‌ها نباید به آن دامن زد.

 

وی با بیان این که برنامه با فرض تداوم تحریم‌ها نوشته شده است، گفت: امهات اقداماتی که می‌تواند در جهت کنترل تورم و رشد اقتصادی اتفاق بیفتد در نقشه راه دولت آمده و فهرست شده است.

 

سبحانیان با بیان این که مجوز کسب و کار حق شهروندی است و باید به سهولت و با کمترین هزینه در اختیار مردم قرار بگیرد، گفت: ۳ هزار مجوز کسب و کار را شناسایی کرده ایم که تا پایان سال تلاش می‌کنیم ۸۰ درصد آن‌ها ساده سازی و برطرف شود.

 

 

پایان پیام/50

نظر شما