شناسهٔ خبر: 51634725 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه توسعه‌ایرانی | لینک خبر

رئیس اتاق بازرگان:

حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی باید مرحله به مرحله باشد

صاحب‌خبر -

رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه حذف ارز ترجیحی باید مرحله به مرحله باشد، گفت: رانت و سوءاستفاده گسترده‌ای در این سیاست گنجانده شده است و از جیب مردم فرودست خرج می‌شود.

غلامحسین شافعی در گفت‌وگو با مهر در مورد اصلاح سیاست پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی، اظهار کرد: از همان ابتدا نظر بخش خصوصی بر این بود که سیاست پرداخت ارز ترجیحی اشتباه است. در ۲۷ خرداد سال ۹۷ نظرمان را کتباً به ریاست جمهوری وقت اعلام کردیم.

رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: منتهی در حال حاضر یک شرایط خاصی داریم؛ اگر دولت بتواند تفاوت این نرخ ارز را برای مردم کم درآمد، جبران کند، حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی فوق‌العاده اقدام مثبتی است.

وی ادامه داد: ارز ترجیحی نشان داده که مسائل و مشکلات زیادی دارد و رانت و سوءاستفاده گسترده‌ای در این سیاست گنجانده شده است و از جیب مردم فرودست خرج می‌شود.

شافعی یادآور شد: به نظر من حذف ارز ترجیحی اقدام مثبت و درستی است، منتهی به این شرط که دولت با جبران تفاوت نرخ ارز از طریق به کارگیری هر سیستمی چه یارانه باشد چه هر اقدام دیگری، مانع کوچک شدن سفره مردم شود و نکته مهم‌تر اینکه نظارت‌ها بعد از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی فراموش نشود.

رئیس اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر لزوم جلوگیری از ورود شوک به اقتصاد کشور، گفت: وقتی در شرایط اقتصادی بدی هستیم شوک وارد کردن به اقتصاد کار درستی نیست مطمئناً هر چقدر درجه شوک پایین بیاید بهتر است بنابراین اگر حذف ارز ترجیحی به صورت مرحله به مرحله اجرا شود، نتایج بهتری در پی خواهد داشت.

 در عین حال در شرایطی که برخی اخبار دلالت از آن داشت که ارز ۴۲۰۰ تومانی جذف شده است، رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران اعلام کرد: براساس اعلام معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی، نهاده‌های دامی در دی ماه نیز با ارز ۴۲۰۰ تومانی در اختیار تولیدکنندگان قرار می گیرد.

ناصر نبی پور گفته است با اشاره به اینکه مطرح شدن مباحثی از سوی برخی کارشناسان و نمایندگان مجلس درباره احتمال حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی منجر به این شد که تعدادی از واردکنندگان از عرضه نهاده‌های دامی به بازار خودداری کنند، گفت: زمانی که مباحثی مبنی بر حذف یارانه و گرانی محصول نهایی مطرح می‌شود طبیعی است که چنین اتفاقاتی رخ دهد.

این فعال صنفی ادامه داد: همچنین برخی تولیدکنندگان از عرضه تخم مرغ به بازار خودداری می‌کردند چرا که احتمال می‌دادند قیمت آن افزایش یابد.

نبی پور ضمن انتقاد از چنین اقداماتی گفت: مگر چقدر می‌توان این محصولات را انبار کرد و به بازار عرضه نکرد، بعد از مدتی چاره‌ای جز عرضه آنها به بازار وجود ندارد و زمانی هم که عرضه زیاد شود قیمت متعادل می‌شود.

وی تصریح کرد: با این حال امروز معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده که نهاده‌های دامی در دی ماه نیز با ارز ۴۲۰۰ تومانی در اختیار تولیدکنندگان قرار می‌گیرد.

این فعال صنفی از اظهار نظر کارشناسان و نمایندگان مجلس در این زمینه ابراز نگرانی کرد و گفت: باید وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی امر در این حوزه ابراز نظر کند و بگوید که چه زمانی قرار است چنین اتفاقی رخ دهد تا تکلیف تجار، تولیدکننده و مصرف کننده مشخص شود. اظهار نظرات کارشناسی نه تنها مشکلی را حل نمی‌کند بلکه به شایعات دامن می‌زند و منجر به آشفتگی و نابسامانی بازار خواهد شد.

نبی پور با تاکید بر اینکه چنین اقدامی نیاز به یک بسترسازی جدی دارد و چنین بستری الان فراهم نیست، اضافه کرد: غذای مردم مانند بنزین نیست که قیمت آن یک تا دو هزار تومان افزایش یابد و مدتی بعد همه چیز متعادل شود، وقتی قرار است قیمت مواد غذایی چند برابر شود باید زیرساخت‌ها به درستی فراهم شود و نمی‌توان با آن شوخی کرد همچنین نقدینگی مورد نیاز تولیدکنندگان ۵ برابر می‌شود باید شرایطی باشد که تولیدکننده بتواند آن را فراهم کند.

 

نظر شما