شناسهٔ خبر: 51611002 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: مشرق | لینک خبر

مهمترین علل برگشت محصولات کشاورزی صادراتی

خبرگزاری صدا و سیما

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور، تغییر پروتکل‌های بهداشتی کشورهای مقصد را عامل اصلی برگشت محصولات صادراتی کشاورزی اعلام کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش مشرق، شاپور علایی‌مقدم در گفتگوی ۱۸:۳۰ درباره بازگشت محصولات کشاورزی صادراتی به ایران گفت: به طور کلی محصول مرجوعی از کشورها نداریم و آنچه در فضای مجازی در این باره منتشر می‌شود نادرست است، چون مرجع اظهار نظر در زمینه مسائل سلامت و بهداشت محصولات کشاورزی دو نهاد سازمان حفظ نباتات کشاورزی و سازمان غذا و دارو هستند.

او افزود: اتفاقاتی که به تازگی در خصوص برخی محصولات کشاورزی رخ داد، به این دلیل بوده که شرایط کشور مقصد برای صادرات محصولات ما تغییر کرده و هر کشور استانداردهای خاص خود را در این باره دارد؛ مثلا روسیه و اتحادیه اوراسیا مقرراتی در این باره دارند که گاهی هم آن‌ها را تغییر می‌دهند و زمانی که آن قوانین را تغییر می‌دهند باید پست‌های قرنطینه گواهی‌هایی صادر کنند که منطبق بر استانداردهای آن‌ها باشد.

او تاکید کرد: با تغییر شیوه نامه‌های بهداشتی روسیه از محصول به بسترهای تولید و تاکید بر مراقبت از سلامت جامعه، نیاز به گواهی سلامت هم باید ضمیمه مدارک صادرکننده‌ها باشد.

سیدرضا نورانی، رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران دیگر میهمان برنامه در ادامه گفت: ۹ کانتینر فلفل دلمه‌ای صادراتی ایران در مسکو مورد بررسی آزمایشگاهی قرار گرفته و هیچ موردی از سموم در آن‌ها مشاهده نشده است.

او افزود: درباره سیب زمینی هم موضوع وجود نوعی میکروب در خاک بود که در جلسات مشترک با طرف‌های ازبکستانی مشکل مرتفع شد.
 
توقف صادرات کیوی به هند به دلیل وجود شپشک توت

سیدرضا نورانی در ادامه در خصوص توقف صادرات کیوی به هند هم توضیح داد: کشور هند وجود قارچی به نام شپشک توت در محموله‌های کیوی ایرانی را دلیل اصلی توقف صادرات به این کشور عنوان کرده است.

او افزود: حتما باید در جلسات مشترک با آن‌ها برای اثبات وجود نداشتن این آفت شرکت می‌کردیم.

رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران تاکید کرد: با دست روی دست گذاشتن مشکل تولیدکنندگان سه استان شمالی کشور برطرف نمی‌شود.

نظر شما